Εργαζόμενοι στα Applebbe’s συνεχίζουν την λειτουργία της επιχείρησης


Οι εργαζόμενοι στα Applebee’s κατέλαβαν την επιχείρηση και συνεχίζουν χωρίς τα αφεντικά τη λειτουργία της προκειμένου να  περισώσουν τα δεδουλευμένα αλλά και να μην πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας. Επαναλαμβάνεται στην Ελλάδα η εμπειρία της Αργεντινής; Η «δημιουργική» καταστροφή που επιδιώκεται προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση του παγκόσμιου κεφαλαίου επιδιώκεται να οδηγήσει πρώτα στη χρεοκοπία τα λαϊκά εισοδήματα. Η σημερινή τεράστια υπερσυσσώρευση κεφαλαίων δεν βρίσκει διέξοδο για νέα κερδοσκοπία και προσπαθεί να διαμορφώσει συνθήκες ανάλογες μέσα από τη συμπίεση του κόστους της εργασίας. Ένας ιδιαίτερα σκληρός ταξικός πόλεμος έχει ξεκινήσει. Ποιος θα νικήσει; Ο κόσμος της εργασίας ή οι αγορές; Εάν οι εργαζόμενοι συνειδητοποιήσουν την μεγάλη δύναμη που κατέχουν, αφού αυτοί, εμείς, με την εργατική μας δύναμη κινούμε τα μέσα παραγωγής, τότε η ζυγαριά θα γείρει με το μέρος μας. Σε αυτή και μόνο την περίπτωση ένας διαφορετικός κόσμος είναι εφικτός. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία των εργαζόμενων στα applebeess και καλούμε όλους να τη στηρίξουμε. http://www.denplirono.info

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Αναγκαστήκαμε να προβούμε σε επίσχεση εργασίας μετά από δύο μήνες απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας την αδιαφορία του εργοδότη σε όποιες κινήσεις ή προτάσεις κάναμε για να λυθεί το πρόβλημα της μισθοδοσίας ώστε να εξασφαλιστούν τα συμφέροντά μας αλλά και η εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος.

Το μήνα Δεκέμβριο έγινε η πρώτη καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, όπως και τον Απρίλιο, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Εισπράξαμε εμπαιγμό, ψέματα και ειρωνεία από τη διοίκηση της εταιρίας. Στη συνέχεια προβήκαμε σε κινητοποιήσεις έξω από το κατάστημα και συμμετείχαμε στις Γενικές Απεργίες στις 15, 28 και 29 Ιούνη. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία συνεχίστηκαν και σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε με την γενική διευθύντρια της εταιρίας, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε μονίμως ανασφαλείς για το μέλλον της επιχείρησης και κατ’ επέκταση των θέσεων εργασίας μας (εργαζόμαστε στο κατάστημα στη λεωφόρο Νίκης 15 άτομα και συνολικά στην εταιρία 150).

Στις 15/7 πριν ξεκινήσει η πρωινή βάρδια μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά πως η εταιρεία έκλεισε!Στην επιθεώρηση η εργοδοσία δήλωσε πως δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτα από δεδουλευμένα, αποζημιώσεις κτλ. Δηλαδή μετά από χρόνια ξεζούμισμα με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μας πετάνε απλήρωτους στο δρόμο, αφού μάζεψαν από τον ιδρώτα μας αρκετά εκατομμύρια στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Στο δρόμο των συναδέλφων σε Banquet, Πονηρά Μεζεδάκια, Καφεναί κ.α, και των «αγανακτισμένων» στις πλατείες όλης της χώρας, θα αγωνιστούμε για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας και τις ζωές μας.

Ενάντια στην εργοδοτική κοροϊδία, καταλάβαμε το χώρο εργασίας μας για να μην πάρει τίποτα ο εργοδότης μέχρι να πληρωθούμε. Αποφασίσαμε να αυτοδιαχειριστούμε οι εργαζόμενοι το μαγαζί ώστε να μπορέσουμε οικονομικά να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας.

Από Δευτέρα 18/7 σερβίρουμε το πρωί καφέδες-ροφήματα και βράδυ μετά τις 8μμ θα λειτουργεί κουζίνα. Όλα σε οικονομικές τιμές, για την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων.Καλούμε όλους εσάς να στηρίξετε έμπρακτα την προσπάθειά μας.

Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας στο δίκαιο αγώνα μας. Να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας. Να καταβληθούν οι μισθοί μας άμεσα.

Οι εργαζόμενοι της Εταιρείας«applebee’s» στη Λ. Νίκης (45)

http://applebeessquat.blogspot.com/

2 Σχόλια

  1. Η κίνηση σας είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται τώρα ο τόπος. Όταν μια επιχείρηση και ο αντίστοιχος εργοδότης φεύγει, οι εργαζόμενοι να ιδιοποιούν τα μέσα παραγωγης κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων κινήσεων της Αργεντινής. Κρίμα που δεν είμαι Θεσ/κη, αλλά όταν ανέβω θα περάσω σίγουρα.

    Καλή Επιτυχία!!!

    Μου αρέσει!

  2. Επιτέλους και μια καλή είδηση! Μπράβο σας παιδιά. Τι κρίμα που δεν έγινε και στα Κλωστήρια Νάουσας και σε άλλες ανάλογες επιχειρήσεις…
    Τέλος πάντων! Φαίνεται να μαθαίνουμε σιγά σιγά!

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s