ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΘΕΛ ΚΑΙ ΣΕ ΡΟΛΟ ΕΛΕΓΚΤΗ


Λάβαμε σήμερα επώνυμη καταγγελία απο την κα Π.Μ., και την δημοσιέυουμε αυτούσια, αφού οι πρακτικές της ΕΘΕΛ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο νομιμότητας. Η διοίκηση της ΕΘΕΛ, βάζει τώρα τους οδηγούς της να συμπεριφέρονται ως «Σερίφηδες του Τέξας», παριστάνοντας τους «κυνηγούς κεφαλών», αφου αποκομίζουν για κάθε «κεφάλι» που παραδίδουν σημαντικό χρηματικό όφελος. Ο συγκεκριμένος οδηγός, δεν δίστασε να προβεί στο αδίκημα της παράνομης κατακράτησης (είναι αυτόφορη διαδικασία), αλλα και  παραποίηση ή αντιποίηση αρχής, ώστε γυρίζοντας στο αμαξοστάσιο στο τέλος της βάρδιας, να εισπράξει προς οφελός του, την αμοιβή του.

ΔΩΣΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΙΒΑΤΗ

Γνώριζε ο συγκεκριμένος οδηγός της ΕΘΕΛ, την παρανομία των πράξεων του και γι αυτό τράπηκε σε φυγή, αμέσως μετά.

Ο ως άνω οδηγός είναι σίγουρο οτι δέν τιμά τον εαυτό του, μεταχειριζόμενος τέτοιες πρακτικές.

Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ,  καλεί όλους τους πολίτες να αποδοκιμάζουν αυτές τις πρακτικές, να μην δίνουν στοιχεία σε οποιονδήποτε τρίτο, που δεν είναι αστυνομικός, να δείχνουν έμπρακτα την αληκλεγγ’υη τους στους συμπολίτες μας, να μην επιτρέπουν την παράνομη κατακράτηση συμπολιτών τους, καθώς και να αποκρούουν την αυθαιρεσία απ’ όπου αυτή και αν προέρχεται.

Τέλος καλούμε όλους τους οδηγούς της ΕΘΕΛ, μα μην προβαίνουν σε παράνομες πραξεις, και να αφοσιωθούν στο σημαντικό έργο τους, το οποίο είναι να διακινούν τους πολίτες με ασφάλεια.

Επιτροπές αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ  – ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

5 Σχόλια

 1. Φαίνεται πως είναι το νέο σύστημα του ΟΑΣΑ. Το ίδιο συνέβει και στο περιβόητο λεωφορείο του ζωγράφου, όταν στο τέρμα ο οδηγός προχώρησε σε έλεγχο. Δεν είχα εισιτήριο, αρνήθηκα ότι είχα ταυτότητα και μου είπε να φωνάξει την αστυνομία. Ζήτησα και εγώ να την καλέσει και του είπα ότι θα του κάνω μήνυση για παράνομη κράτηση. Πιθανά και να μην είχα το δικαίωμα μιας και είμαι ένοχος για το πλημμέλημα πια του εισιτηρίου, αλλά ουσιαστικά μια τέτοια κίνηση θα τον καθυστερούσε και θα έχανε το επόμενο δρομολόγιο (να ένας τρόπος να χτυπήσουμε την συγκεκριμένη πρακτική) και θα τον έμπλεκε προσωπικά στην υπόθεση (νόμιζε ότι απλά θα ερχόταν ένα περιπόλικό και θα με έπερνε, του είπα ότι θα έρθει και αυτός το τμήμα ούτως ή άλλως ήταν κοντά). Το κάλεσε και στο μεταξύ καθήσαμε και συζητήσαμε, του είπα ότι κάνει λες και είναι Πασοκ (αυτό τον πείραξε, γεγονός που δείχνει ότι είναι καλός άνθρωπος) και στο μεταξύ μιλήσαμε για τα γνωστά θέματα ιδιωτικοποίησης του ΟΑΣΑ. Συμφωνήσαμε και στεναχωρήθηκε για αυτή την αντιλαϊκή δουλεία που του ανέθεσε η υπηρεσία. Στο τέλος ξαναπήρε και ακύρωσε το περιπολικό και μου είπε να φύγω. Του απάντησα ότι την συγκεκριμένη κίνηση δεν την κάνω για μένα, που στο κάτω κάτω της γραφής έχω να πληρώσω, αλλά για τη κάθε γριούλα, άνεργο πληττόμενο συμπολίτη μας. Μάλιστα του ζήτησα να κόψει το πρόστιμο ώστε να μην είναι εκτεθιμένος στους συναδέλφους του που παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα, χωρίς να κάνουν τίποτα.

  Άποψη μου είναι ότι έχει πέσει συγκεκριμένη εντολή και οι πιο επιρρεπείς στην λογική «αν δεν πληρώνουν θα πουληθεί ο ΟΑΣΑ» και γενικά στην καλή συμπεριφορά του πολίτη, προβαίνουν σε αυτή την κίνηση. Δεν είναι κακοί άνθρωποι, αλλά το αντίθετο έχουν αίσθηση και προσπαθούν να βοηθήσουν το κοινωνικό σύνολο. Αλλά το κάνουν με λάθος τρόπο και στόχο. Θα έπρεπε ίσως να μιλήσουμε με το συνδικαλιστικό όργανο των οδηγών να δούμε την θέση τους στο συγκεκριμένο θέμα και τι τελικά θα γίνει με τις απαιτήσεις τους περί μείωσης του εισητηρίου. Θα πρέπει τέλος το κίνημα να εκφράσει την απόλυτη συμπαράστασή και συμμετοχή του σε ενδεχόμενη απεργεία και να πολεμήσει οποιαδήποτε σκέψη ιδιωτικοποίησης ή απαξίωσης των μμμ (το κάνουμε αλλά εντονότερα)

  Μου αρέσει!

 2. Με τα διόδια άκρα σιωπή ?

  Μου αρέσει!

 3. Και οι μειώσεις στις τιμές των διοδίων ? στον κουβα ?

  Μου αρέσει!

 4. Ζώα! Ο πατέρας μου είναι οδηγός και έχει το κάθε δικαίομα να κάνει έλεγχο για εισητήρια όταν το λεωφορείο φτάσει στο τέρμα του…. Άν εσείς Δέν πληρώνετε Δέν πληρώνετε και ο πατέρας μου…. Άχρηστοι.

  Μου αρέσει!

  • Να χαίρεσαι το μπαμπά σου/ αλλά εμείς «τα ζώα» που πληρώνουμε το μπαμπά σου, έχουμε πληρώσει και για λεωφορεία και για τις υποδομές με φόρους, έμμεσους και άμεσους, δεκάδες χρόνια. Ο αγώνας μας δεν βρίσκεται σε αντιπαράθεση ούτε με τα συμφέροντα του εργαζόμενου πατέρα σου, ούτε με τα δικά σου. Προσπάθησε να μάθεις περισσότερα για να κρίνεις αντικειμενικά.

   Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s