ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ!


Οι Επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ καλούν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, κάθε εργαζόμενο που αφορά και απευθύνεται ο φόρος επιτηδεύματος να αρνηθούμε την καταβολή του. Μας ζητούν να πληρώσουμε την κρίση τους. Επιδιώκουν την εξόντωση όλων όσων από εμάς αυτοαπασχολούμενοι προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Η εξόντωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ευνοεί τη γιγάντωση και τα κέρδη των πολυεθνικών. Δεν τους ενδιαφέρει η ανεργία που αυξάνεται καθημερινά. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Δεν έχουμε να πληρώσουμε άλλα. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ –ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ. 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 η κυβέρνηση Θάτσερ προσπάθησε να επιβάλλει ένα είδος φόρου που υπολογίζονταν με βάση και τα πόσα άτομα διέμεναν σε κάθε σπίτι! Ο φόρος είχε την ονομασία poll tax. Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που ξεκίνησε σε ολόκληρη τη Βρετανία κατάφερε τη δεύτερη χρονιά του αγώνα να υποχρεώσει τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Θάτσερ παρά τη σκληρή γραμμή που κράτησε ενάντια στο κίνημα – με διώξεις και φυλακίσεις αγωνιστών – να πέσει. Αποκορύφωμα του κινήματος η μεγάλη πορεία της 31/3/1990 στο Λονδίνο, όπου περισσότεροι από 500.000 εργαζόμενοι συγκρούστηκαν με την αστυνομία και απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της πόλης. Ο αγώνας δικαιώθηκε. Ο φόρος καταργήθηκε.


3 Σχόλια

 1. KΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ. ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ …..ΚΙΕΣ !!!!!!!

  Μου αρέσει!

 2. και με την ταχα εισφορα αλληλεγγυης των μισθωτων για το 2010 αναδρομικα; εκει πληρωνουμε;;;;;;

  Μου αρέσει!

 3. ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΧΙ ΦΟΒΟΣ
  ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ……..!!!!!!!!!

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s