Πρωτοφανές «πογκρόμ»: Κλείνει σχεδόν όλες τις εφημερίδες του ο Μπόμπολας!


Ο «εθνικός εργολάβος» ελέω της στήριξης και της συνέργειας του πολιτικού προσωπικού του (κυβέρνησης κ.λ.π.) αποφασίζει να περικόψει τα έξοδα επικοινωνίας (εφημερίδες κ.λ.π.) που κατέχει μιας κι έχει ήδη κλείσει μεγάλες δουλειές και περιμένει αμύθητα κέρδη. Η «χρυσοτόκος όρνιθα» ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ του αποφέρει περισσότερα απο 1.000.000 ευρώ τη μέρα! Ως πότε θα θησαυρίζει σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και πολιτών που χρησιμοποιούν τα δημόσια οδικά δίκτυα που εκμεταλλεύεται;;; http://www.denplirono.info

Μεγάλη ένταση επικρατεί εδώ και μία ώρα περίπου στο εκδοτικό συγκρότημα του «Εθνους» του επιχειρηματία Γ. Μπόμπολα, στο Γέρακα όταν οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν ότι έρχονται «κατακλυσμιαίες» αλλαγές στο άλλοτε πανίσχυρο εκδοτικό οργανισμό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές ο Φώτης Μπόμπολας κάλεσε εκτάκτως στο γραφείο του τους διευθυντές των εφημερίδων Έθνος και Έθνος της Κυριακής, της Ημερησίας και της αθλητικής εφημερίδας Goal. και τους ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Πήγασος τα εξής :
Κλείνει το ημερήσιο φύλλο της Ημερησίας και μένει μόνο το φύλλο του Σαββάτου.

Νοικιάζει τον τίτλο της εφημερίδας Gοal στον επιχειρηματία Μ. Ανδρουλιδάκη και καλεί τους εργαζόμενους εάν θέλουν να συνεργαστούν με τη νέα ιδιοκτησία.

Κλείνει άμεσα τις εφημερίδες Έθνος και Έθνος της Κυριακής εφαρμόζοντας το σχέδιο του Ελευθέρου Τύπου με την προοπτική να τα ανοίξει και πάλι σε μηδενική βάση.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από τα γραφεία του ‘Εθνους, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της εργοδοσίας και κρατώντας πανώ. Επικρατεί μεγάλη ένταση, η κυκλοφορία στους παρακείμενους δρόμους κοντά στο Έθνος (Δουκίσσης Πλακεντίας) διεξάγεται με δυσκολία, ενώ πριν λίγο κατέφθασε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Απεργία στο Πήγασο

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα έντυπα και τις ιστοσελίδες του ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ» έπειτα και από την απόφαση της ΕΣΗΕΑ απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου. «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε 48ωρη απεργία στα έντυπα και τις ιστοσελίδες του…
Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ (ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, GOAL), από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 13 Ιουνίου έως και τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 15 Ιουνίου 2011, απαιτώντας την ανάκληση της απειλής απόλυσης της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Μάλιστα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ότι «η απειλή απόλυσης της Πόπης Χριστοδουλίδου είναι αντισυνδικαλιστική (αφού η συνάδελφος ήταν επί χρόνια συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στο «ΕΘΝΟΣ» και εξακολουθεί να αποτελεί «σημαία» των σωματείων μας στον Όμιλο…) και ιδιαιτέρως προκλητική ενέργεια, αφού ως δικαιολογία προβάλλεται η «παραγωγικότητα» μιας συναδέλφου που έφαγε τη ζωή της στο ρεπορτάζ για τη συγκεκριμένη εφημερίδα». «Με την απόπειρα απόλυσης της Πόπης Χριστοδουλίδου ο Όμιλος ΠΗΓΑΣΟΣ αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρεται για την τύχη των ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά για την ανάπτυξή του, ενώ ταυτόχρονα στέλνει «μήνυμα» ότι θα προσπαθήσει να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης για να επιβάλει μια δραματική υποβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» καταλήγει η ανακοίνωση και καλεί τους ιδιοκτήτες του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ να ανακαλέσουν την απόλυση έστω και την τελευταία στιγμή προκειμένου «να αποφευχθεί μια μεγάλη σύγκρουση στο χώρο, μέσα σε συνθήκες απολύτως κρίσιμες».

ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/06/blog-post_2832.html

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s