ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ


ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ  ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΜΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

  Ναύπλιο, 20-5-2011

Μήνυμα εθνικής συστράτευσης σε κάθε δημιουργική δύναμη της χώρας απηύθυνε από το Ναύπλιο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της! Η μάχη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά μαζί κι αυτό δεν αφορά μόνο τα πολιτικά κόμματα αλλά κάθε δημιουργική δύναμη της χώρας μας και κάθε πολίτη που πρέπει να απαιτεί να γίνονται τα πράγματα διαφορετικά. Είναι καθολική απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών να σώσουμε την χώρα και να αλλάξουμε την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Και ενώ ο εργαζόμενος λαός μας βρίσκεται προ των πυλών της μεγαλύτερης ιστορικά αφαίρεσης δικαιωμάτων με την εγκαθίδρυση εργασιακής κόλασης και η περιουσία της κοινωνίας οδεύει προς την αγκαλιά ελληνικού και ξένου κεφαλαίου με πρόσχημα την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων που δημιούργησε η προηγούμενη περίοδος καπιταλιστικής ανάπτυξης, νομίζουμε ότι είμαστε σε θέση να κρίνουμε και να εκτιμήσουμε. Τώρα πια η ίδια η εμπειρία καταρρίπτει το μύθο ότι η ιδιωτικοποίηση θα φέρει εξυγίανση και νοικοκύρεμα. Η καραμέλα κεντροδεξιών και κεντροαριστερών που απαιτούν Λιγότερο Κράτος, αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής, Μέτρα Εξυγίανσης της Οικονομίας και Απελευθέρωση της Επιχειρηματικής δράσης, βρίσκουν την ιδανικότερη πραγμάτωση τους στα πολλάκις ιδιωτικοποιημένα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης των Ναυπηγείων σήμαινε ότι το κράτος και συγκεκριμένα οι Ένοπλες Δυνάμεις θα ήταν ο αποκλειστικός τους πελάτης! Εργολαβία των κρατικών προμηθειών και Ιδιωτικοποίηση πάνε χέρι χέρι!Επιπλέον, κάθε επιχείρηση ιδιωτικοποίησης ήταν συνδεδεμένη με τις παραγγελίες νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων, με αδιαφανείς και περίεργες διαδικασίες, όπου μίζες εκατομμυρίων ευρώ κατέληγαν σε κυβερνητικά στελέχη και στα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Άρα Ιδιωτικοποίηση σημαίνει Διαπλοκή, Διαφθορά!

Για να περάσουν τα ναυπηγεία στον έλεγχο του Σάφα και στο ύποπτο επιχειρηματικό του σχήμα που εμπεριέχει γερμανικά και αραβικά οικονομικά συμφέροντα, έπρεπε να σβηστούν παρανόμως (φορολογική ενημερότητα έβγαλαν Παρασκευή απόγευμα) τεράστιες φορολογικές παραβάσεις και πρόστιμα του ΣΔΟΕ πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Βεβαίως, κάθε ξεπούλημα συνοδεύτηκε από τα υποκριτικά λόγια των υπουργών των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά και των γραφειοκρατών συνδικαλιστών των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, για την τύχη των εργαζομένων και την αγωνία τους να διασώσουν τις θέσεις εργασίας.

Όμως, ο καλόπιστος ακροατής των λόγων του πρωθυπουργού και ο υπομονετικός πολίτης απέναντι στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της Ε.Ε. θα πίστευε τις υποσχέσεις ότι όλα αυτά αποτελούν Παρελθόν. Στην πραγματικότητα τα ίδια κόμματα, τα ίδια πρόσωπα που συμμετείχαν στα παλιότερα ΚΥΣΕΑ και φέρουν μέρος της ευθύνης, ουσιαστικά επελαύνουν εναντίον της κοινωνίας εφαρμόζοντας σκληρές αντεργατικές πολιτικές με στόχο την εκτίναξη του ποσοστού κέρδους των επιχειρηματιών και μια ιστορικού βάθους ανατροπή του συσχετισμού δύναμης εις βάρος των δυνάμεων της εργασίας.

Έχει δίκιο όταν λέει ο Γ.Παπανδρέου και ο Ε.Βενιζέλος ότι είναι σε πόλεμο. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, εργοδότες, καναλάρχες,-εκδότες, ΔΝΤ και Ε.Ε., Μας κήρυξαν τον πόλεμο! Αυτοί που δημιούργησαν το χρέος και τα ελλείμματα υπηρετώντας τα συμφέροντα του κόσμου του πλούτου, δεν κρίνονται γιατί δεν είναι άξιοι να δώσουν λύση, αλλά γιατί χαράσσουν τους νέους δρόμους κερδοφορίας επιβάλλοντας εργασιακές σχέσειςmade in CHINA, πετώντας στην εκατοντάδες χιλιάδες νέους, ωθώντας στην αυτοκτονία, δημιουργώντας μια κοινωνία ζούγκλας.

Ας δούμε που κατέληξε το σχέδιο Ευ.Βενιζέλου να «σώσει» τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Πήρε ένα προβληματικό και πανάκριβο υποβρύχιο, το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, που τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια ιδρώνουν να αποδείξουν ότι είναι «ο κυρίαρχος του Αιγαίου», προχωρώντας σε νέες παραγγελίες συνολικά 2 δις ευρώ. Πληρώνει συνεχώς προκαταβολές εκατομμυρίων ευρώ για υποβρύχια που μένουν στα χαρτιά. Και ξαφνικά η Γερμανική πολυεθνική HDW καταγγέλλει τις συμβάσεις ΠΟΣΕΙΔΩΝ και ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ που είχε με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά του Ισκαντάρ Σάφα, και τα 400.000.000 ευρώ που έχουν καταβληθεί έως τις 15 Μαΐου είναι αμφίβολο αν θα επιστραφούν! Σημειώνουμε:

•Για τον μεν ΠΟΣΕΙΔΩΝ, που αφορά στον εκσυγχρονισμό ενός υποβρυχίου 209, του ΩΚΕΑΝΟΣ, έχουν πληρωθεί 272.000.000.

•Για τη σύμβαση ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ με την οποία προβλεπόταν η ναυπήγηση ακόμη δύο υποβρυχίων τύπου 214,όπως οΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, έχουν καταβληθεί 128.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Onalert είναι σχεδόν αδύνατον να επιστραφούν έστω και ένα ευρώ, αφού “Οι εγγυητικές που υπάρχουν είναι εταιρικές και δεν διασφαλίζουν ουσιαστικά επιστροφές χρημάτων”!
Όμως η απώλεια των 400 εκατ. ευρώ είναι η μια πτυχή του πλάνου ιδιωτικοποίησης Βενιζέλου-Σάφα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για “Σφαγή” στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς οι διαρροές θέλουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΥΠΕΘΑ-Σάφα να αφορούν τη δρομολόγηση απολύσεων 350 έως 900 εργαζόμενων από τους 1200, με πρόσχημα ότι η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη ματαίωσε τις παραγγελίες του καθεστώτος Καντάφι, άρα «το Ναυπηγείο του Σκαραμαγκά, έχει απομείνει χωρίς ουσιαστικό έργο». Μετά από τη καταγγελία της σύμβασης για τα δύο νέα υποβρύχια 214 και τον εκσυγχρονισμό ενός παλαιότερου 209, από τους Γερμανούς της HDW, το μόνο που έχει απομείνει είναι η ολοκλήρωση των τριών υποβρυχίων 214.

Εμείς έγκαιρα είχαμε τονίσει ότι το επόμενο βήμα, μετά την χαριστική μεταβίβαση της ιδιοκτησίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον Σάφα θα είναι η δραματική μείωση του προσωπικού, πρακτική που ακολουθείται σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις. Σήμερα, αρκετοί υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΘΑ διαρρέουν ότι οι δραματικές περικοπές στο προσωπικό βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή στους σχεδιασμούς του Σάφα. Παράλληλα, η ομηρεία των εργαζομένων χρησιμοποιείται για να διεκδικηθεί το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ του ελληνικού στόλου και μερίδιο από την κατασκευή των νέων φρεγατών. Η σωτηρία των θέσεων εργασίας θα προβληθεί ξανά για να εξασφαλίσει ο ιδιώτης ένα πρόγραμμα 400 εκατομμυρίων ευρώ. Το ίδιο ενδιαφέρον επικαλείται η κυβέρνηση σε συνδυασμό με τη προβολή των «εθνικών κινδύνων», για να δικαιολογήσει τις νέες πολεμικές δαπάνες που θα καταλήξουν σε Έλληνες και ξένους βιομήχανους και εμπόρους του ολέθρου, πραγματική πρόκληση για την κοινωνία καθώς ταυτόχρονα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία αξίας 50 δις ευρώ.

Δε μπορούμε όμως να μην δούμε με έκπληξη τα όσα καταμαρτυρεί η σχετική, με την αποχώρηση από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, της γερμανικής εταιρείας ThyssenKrupp, κατασκευάστριας των ελληνικών υποβρυχίων, αρθρογραφία.

Εύλογα τα ερωτήματα καθώς οι «εθνικές ανάγκες» μοιάζουν με ασανσέρ. Όσο απόλυτες παρουσιάζονται προκειμένου να απαιτήσουν οι κυβερνήσεις θυσίες από τους εργαζόμενους-φορολογούμενους, τόσο φαντάζουν σχετικές και διαπραγματεύσιμες στα παζάρια με τις πολυεθνικές του ολέθρου και τις ξένες κυβερνήσεις, αποκαλύπτοντας ότι «η Εθνική Άμυνα και τα Εθνικά Ιδεώδη» αποτελούν προκάλυμμα για μεγάλες μπίζνες.

Επομένως: γιατί και πως αποφασίστηκε ο εκσυγχρονισμός παμπάλαιων υποβρυχίων, που και πανάκριβος ήταν και αφορούσε μονάδες του στόλου που λόγω γήρανσης σύντομα θα αποσύρονταν; Με ποιο σκεπτικό αποφασίστηκε η αγορά των συγκεκριμένων νέων υποβρυχίων, η ποσότητα αυτών, για να καταλήξει τελικά το Πολεμικό Ναυτικό σε εκ νέου αναθεώρηση του αριθμού τους;

Νομίζουμε ότι τα όσα καταγράφει ο δημοσιογράφος Γ.Τσακίρης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, αξίζει να μας προβληματίσουν. Η αρχική σύμβαση «Ποσειδών» προέβλεπε την ανακατασκευή τριών παλαιού τύπου υποβρυχίων, αλλά στην πορεία το υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαπίστωσε ότι το κόστος ήταν τόσο υψηλό που θα μπορούσε με τα ίδια χρήματα να ανακατασκευάσει ένα και να αγοράσει δύο καινούργια.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της HDW (θυγατρική της Thyssen) ενημέρωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι η εταιρεία του κατήγγειλε τη σύμβαση υπερκατασκευής που είχε συνάψει με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για το πρόγραμμα «Ποσειδών» που περιλαμβάνει και τη ναυπήγηση των δύο νέων υποβρυχίων.

Κατόπιν αυτού το Πολεμικό Ναυτικό δεν θα κατασκευάσει έξι υποβρύχια αλλά τέσσερα, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα. Δηλαδή, αν τελικά δεν χρειαζόταν έξι, γιατί τα παραγγείλαμε και αν τα χρειαζόταν, πώς θα καλυφθεί σήμερα το κενό των δύο.

Σχετικά με τα χρήματα που έχουν πληρωθεί για το πρόγραμμα «Ποσειδών», σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν στο πρόγραμμα «Αρχιμήδης» που αφορά την κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων, ένα στη Γερμανία (και είναι αυτό που έγερνε), και άλλων τριών στην Ελλάδα. Πηγές των ναυπηγείων όμως έλεγαν ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν συμφωνήσει η «Abu Dhabi Mar» και εφόσον τα χρήματα που της έχουν πληρωθεί δεν τα έχει πληρώσει και αυτή με τη σειρά της στους υποκατασκευαστές. Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι, αν τελικά δεν είναι εφικτή η μεταφορά των χρημάτων από το ένα πρόγραμμα στο άλλο, τότε θα χαθεί ένα τεράστιο ποσό εκατοντάδων εκατομμυρίων. Αυτό διότι τα τελευταία χρόνια όλες οι πληρωμές από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας προς τα ναυπηγεία είχαν αιτιολογία το πρόγραμμα «Ποσειδών»”.

Το συγκλονιστικό όμως είναι ότι τα συγκεκριμένα υποβρύχια κατασκευάστηκαν κατά τα πρότυπα του «Παπανικολής» και παρότι είναι στο τελικό στάδιο κατασκευής δεν έχουν γίνει οι διορθωτικές παρεμβάσεις που έγιναν στο πρωτότυπο όταν διαπιστώθηκε ότι «γέρνει»!!!

ΠΟΙΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την αντεργατική πολιτική και θα επαναλάβει το παράδειγμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά παντού. Στην εποχή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού «Δίκιο είναι το Δίκιο του Επιχειρηματία». Και περιφρουρείται με κάθε τρόπο!

Αξίζει όμως να δούμε τους χειρισμούς του ΥΠΕΘΑ Ευ.Βενιζέλου, αρχιτέκτονα της μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Σάφα. Θέλοντας να καλύψει τις πολιτικές του ευθύνες και να αποπροσανατολίσει από τον στρατηγικό στόχο των ιδιωτικοποιήσεων, σε σχετική του ανακοίνωση αποκαλύπτει μερίδιο της ευθύνης: «η εξέλιξη αυτή δεν συνδέεται με πράξεις ή παραλείψεις του ελληνικού Δημοσίου, αλλά οφείλεται σε σοβαρές διαφωνίες που έχουν προκύψει μεταξύ της σημερινής ιδιοκτησίας των ΕΝΑΕ (Privinvest Shipbuilding/Abu Dhabi Mar) και της Thyssen Krupp Marine Systems/HDW, όχι μόνον για τα ζητήματα που αφορούν τα ΕΝΑΕ και τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και γενικότερα την ευρύτερη συνεργασία των δύο πλευρών στη Γερμανία».

Είχε προηγηθεί δήλωση του Ευ.Βενιζέλου που ξεκαθάριζε ότι «το ελληνικό Δημόσιο αντιλαμβάνεται πως για την επιβίωση των ΕΝΑΕ δεν αρκούν οι παραγγελίες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να προωθηθούν και παραγγελίες από Πολεμικά Ναυτικά άλλων χωρών, δεδομένου ότι για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια (15), τα ΕΝΑΕ δεν μπορούν να αναλάβουν εμπορικού χαρακτήρα εργασίες, σύμφωνα με τη γνωστή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή της οποίας, βεβαίως, απαιτούνται διευκρινίσεις». Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται τελείως ανεδαφική και μακριά από την πραγματικότητα η απαίτηση της Αριστεράς για Εθνική Ναυπηγοεπισκευαστική Βάση ενταγμένη στις ανάγκες της εθνικής άμυνας, αφού μιλάμε για πολεμική βιομηχανία ενταγμένη σε παγκόσμιους πολεμικούς σχεδιασμούς, που διεκδικεί μερίδιο από τη διεθνή σφαγή και το αίμα των λαών που δολοφονούνται για να επιβληθεί η ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική κυριαρχία. Επί της ουσίας πρόκειται για μια ακόμη «εθνική πρόταση» ενταγμένη στους σχεδιασμούς του αστικού κατεστημένου και επιδιώκει την εξυπηρέτηση των κρατικών συμφερόντων.

Το γελοίο του πράγματος είναι ότι ο ίδιος ο Ευ.Βενιζέλος, προκειμένου να ιδιωτικοποιήσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όχι μόνο δεσμεύτηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μετατροπή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά αποκλειστικά σε Πολεμική Βιομηχανία, αλλά επί της ουσίας πρόκειται για δική του ιδέα.

Τέλος, το παρακάτω ανυπόγραφο αρθράκι σε εφημερίδα γνωστού συγκροτήματος είναι αποκαλυπτικό του πως λειτουργούν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, του πως επιχειρούν να ωραιοποιήσουν καταστάσεις προστατεύοντας το πολιτικό προφίλ του ενδιαφερόμενου αρεστού τους πολιτικού, θολώνοντας τα νερά, διαχέοντας κούφιες υποσχέσεις: «Πρόθεση της Αθήνας να παρέμβει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την απαγόρευση που έχει επιβληθεί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να μην κατασκευάζουν εμπορικά πλοία διαφαίνεται από τοποθετήσεις του υπουργού Άμυνας Ευ.Βενιζέλου, μετά την καταγγελία της σύμβασης ναυπήγησης στην Ελλάδα των δύο νέων υποβρυχίων που έκαναν οι Γερμανοί»!

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ

 Θεωρούμε ότι πρέπει να αναπτυχθούν άμεσα μεγάλοι και μαχητικοί εργατικοί αγώνες ενάντια στα μνημόνια και την αντεργατική πολιτική. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος και έλλειμμα. Δεν Πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ.

Μας κλέβατε και μας κλέβεται την υπεραξία που καθημερινά παράγουμε. Μας φορτώνεται άμεσους και έμμεσους φόρους και δημοτικά τέλη. Μεταβιβάσατε σε «Έλληνες και ξένους παίχτες του Χρηματιστηρίου» τα λεφτά των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Συντάξεων μας. Φέρτε πίσω τα Κλεμμένα.

Όχι μόνο θα αγωνιστούμε για να Μπλοκάρουμε τις νέες Ιδιωτικοποιήσεις και τους Πολεμικούς Εξοπλισμούς, αλλά απαιτούμε την άμεση Κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Τα Ναυπηγεία είναι Κοινωνική περιουσία. Μόνη λύση η λειτουργία τους κάτω από εργατικό έλεγχο και για ειρηνικούς σκοπούς.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

PRIVATISATION Skaramanga Shipyards

German multinational EXCLUSIVE CONTRACTOR OF NAVY

OMIROUS WITH EMPLOYEES

  Nafplio, 20/05/2011

Message national commitment of each country’s creative force sent from Nafplion Prime Minister George Papandreou. «We do what we need to stand by Greece on its feet!The battle is in full swing. We can achieve a lot together, and this is not just political parties but any creative power of our country and every citizen should require doing things differently. Is a universal requirement of the vast majority of citizens to save the country and to change Greece «said the prime minister.

And while the worker population is located at the gates of the largest historical abstraction rights by establishing a working hell and property of the society is heading for its embrace of Greek and foreign capital on the pretext of addressing the deficits created by the earlier period of capitalist development, we think we able to judge and evaluate. Now the same experience shatters the myth that privatization would bring reorganization and tidying. The caramel center-right and center that require less state intervention, tackling tax evasion, measures to improve the Economy and Deregulation of business, find the perfect realization of the often privatized Shipyards.

Any attempt at privatization of the shipyards meant that the state, particularly the Armed Forces would be their sole customer! Contract work for government procurement and privatization go hand in hand! In addition, each enterprise privatization was associated with new orders for defense programs, with opaque and mysterious processes where bribes million result in government officials and party power PASOK-ND. So Privatization means interdependence, Corruption!

To pass yards in the control of Safa and suspicious business shape which includes Arabic and German economic interests, should be erased illegal (tax-date turned out Friday afternoon) huge tax violations and fines of several million SDOE.

Of course, any sell-off followed by the hypocritical words of ministers of the PASOK-ND, but the trade union bureaucrats PASKE-DAKE, the plight of workers and their struggle to save their jobs.

However, the bona fide listener the words of Prime Minister and the patient technocrats citizen towards the IMF and the EU would have believed the promises that everything is history. In fact the same parties, the same persons who participated in earlier KYSEA and bear some responsibility, essentially epelafnoun against society by implementing harsh anti-labor policies to skyrocketing profit rate of traders and a reversal of historical depth correlation of forces against the forces work.

He is right when he says Papandreou and E. Venizelos that is at war. Government PASOK, ND, LAOS, Bakoyannis employers kanalarches,-editors, IMF and EU have declared war on us!Those who created the debt and deficits serving the interests of the world’s wealth, not because they are not worthy to solve, but why devise new ways to profit by imposing industrial scheseismade in CHINA, flying in hundreds of thousands of young people, prompting the suicide, creating a society in the jungle.

Let’s see who has Ef.Venizelou plan to «save» the Shipyards. Got a problematic and expensive submarine, the PAPANIKOLIS that the press parrots sweat to prove that it is «the master of the Aegean», moving in new orders for a total of 2 billion euros. Payday advances constantly million for submarines remain on paper. And suddenly the German multinational HDW terminates contracts POSEIDON and Archimedes had the Shipyards Scaramanga’s Iskandar Safa, and 400,000,000 euros paid by May 15 are unlikely to be repaid! Note:

• For hand Poseidon, on the modernization of a submarine 209, the OCEAN, paid 272,000,000.

• For contract ARCHIMEDES   which proposed to build another two Type 214 submarines, such as PAPANIKOLIS have been 128,000,000 euros.

According to figures published by Onalert is unlikely to return even one euro, after «The guarantee that there are separate and do not guarantee substantial rebates!
But the loss of 400 million is an aspect of the privatization plan Venizelos-Safa. There are few who speak of «massacre» in Shipyards Scaramanga, and leaks like the negotiations between the MOD-Safa involve routing redundancy from 350 to 900 employees by 1200, under the pretext that the imperialist intervention in Libya canceled orders status Gaddafi, so the «Yard of Scaramanga, is left without substantial work.» After the termination of the contract for two new submarines 214 and upgrading an older 209, the Germans of HDW, the only thing remaining is the completion of three submarine 214.

We have emphasized that early the next step, after the grace of transfer of ownership of the shipyard Scaramanga Safa is the dramatic reduction in staff, a practice followed in all privatizations. Today, several officials of the MOD compromise that dramatic cuts in personnel were the first time in the planning of Safa. At the same time, the hostage workers used to claim the program of modernizing the MEKO frigates of the Greek fleet and share in the construction of new frigates.   The salvation of the job will be screened again to ensure that an individual program 400 million euros. The same concern cited by the government in conjunction with the promotion of «national emergency» to justify new military expenditures that will result in both Greek and foreign industrialists and traders of the devastation, a real challenge for society, while the government prepares to sell off public assets worth 50 billion euros.

We can not but be surprised to see what was alleged by the relative departure from the shipyard Scaramanga, the German company ThyssenKrupp, maker of Greek submarines articles.

Reasonable questions as «national needs» like an elevator. The absolute presented to governments require sacrifices by workers, taxpayers, seem both relevant and negotiable in bargaining with multinationals devastation and foreign governments, reveals that «the National Defence and National Ideals «are a cover for large biznes.

Therefore, why and how it was decided to modernize age-old submarine, which was expensive and involved units of the fleet due to aging will soon be withdrawn? On what basis it was decided to market these new submarines, the quantity of them to finally reach the Navy in again review their numbers?

We think that what the reporter records C. Tsakiris press freedom is worth our concern. «Theoriginal contract Poseidon provides rebuilding three legacy submarine, but the way the Ministry of Defense found that the cost was so high that it could with the same money to rebuild one and buy two new ones.

The attorney’s HDW (a subsidiary of Thyssen) advised the Ministry of Defence that the company terminated the superstructure had signed with the shipyard Scaramanga for the «Poseidon» which includes the construction of two new submarines.

Subsequently, the Navy would build six submarines, but four, which raises serious questions.That is, if it did not have six, because we ordered and if needed, how to fill the gap today between the two.

About the money paid for the «Poseidon,» according to cycles of the Ministry of Defence is trying to transfer the program «Archimedes» on the construction of four submarines, one in Germany (and is what tilted), and including three in Greece. Sources of yards but they said that this can only be done if agreed by the «Abu Dhabi Mar» and if the money paid does not have to pay and this in turn to subcontractors. The same sources claimed that, if it is not possible to transfer money from one program to another, then lost a huge amount of hundreds of millions. This is because in recent years, all payments by the Greek Ministry of Defence in the yard had grounds the «Poseidon».

The shocking thing is that these submarines   constructed along the lines of «Papanikolis» and while it is in the final stages of construction have been made ​​to adjustment made ​​in the original when it was ’tilted’!

WHAT IS THE ATTITUDE OF THE GOVERNMENT AND THE MOD PASOK Venizelos

It is clear that the PASOK government will continue its anti-labor policy and will repeat the example of Scaramanga Shipyard everywhere. In the era of the Parliamentary Totalitarianism ‘re right is the right of the Entrepreneur. « And safeguarded in every way!

But it is worth seeing the operations of the MOD Ef.Venizelou, architect of the transfer of the Shipyard Scaramanga at Safa. Wanting to cover his political responsibilities and to confuse the strategic goal of privatization, a relative statement reveals some blame «this trend is not related to acts or omissions of the Greek government, but due to serious disagreements have emerged between current ownership of HSY (Privinvest Shipbuilding / Abu Dhabi Mar) and ThyssenKrupp Marine Systems / HDW, not only for issues related to HSY and submarines of the Navy, and generally greater cooperation between the two sides in Germany.

He had earlier statement that clarifies that Ef.Venizelou   «The Greek government is aware that the survival of HSY not enough orders for the Greek Navy, but must be promoted and Navy orders from other countries, since for the next fifteen years (15), the HSY can not take commercial operations in accordance with the known decision by the European Commission on the implementation of which, of course, details. At the same time, revealed completely unrealistic and far from reality the requirement of the Left for the National Naval Base integrated the needs of national defense, since talking about war industry integrated into global war plans, claiming a share of the international slaughter and the blood of murdered people in order to impose the imperialist-capitalist domination. Substance is another «national offer» integrated into the planning of urban status quo and seeks to serve the public interest.

The ridiculous thing is that of himself Ef.Venizelos to privatize the shipyard Scaramanga not only committed to the European Commission for the conversion of the Shipyard Scaramanga exclusively in war industry, but the substance is his idea.

Finally, the following unsigned arthraki newspaper known band is revealing of how the press operated parrots, how they try to beautify situations protecting the political profile of the relevant political liked them, blurring the waters, spreading empty promises: «The intention to intervene in Athens European Commission about the ban imposed in Shipyards Scaramanga not build commercial ships can be seen from positions of defense minister Ef.Venizelou after the termination of construction in Greece of two new submarine made by the Germans! »

Socialization NOW shipyards

We believe that it should be immediately developed big and militant workers’ struggles against the understandings and anti-labor policies. We do not acknowledge any debt and deficit.We do not pay a cent.

We cheat and we steal the goodwill daily produce. We loaded direct and indirect taxes and municipal fees. Transfers in «Greek and foreign players of the Stock Exchange» the money for pension funds and pension us. Bring back the Stolen.

Not only will fight to block new Privatisation and armaments, but we demand the immediate socialization of banks and large enterprises.

Shipyards are social property. The only solution to their function under workers’ control and for peaceful purposes.

Antiwar Internationalist Movement

FREE NETWORK FANTARO SPARTAKOS

Assistant Tel. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s