ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΗ 19:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


Ένας χρόνος μνημόνιο, ένας χρόνος αγώνες ενάντια σε Κυβέρνηση Ε.Ε, ΔΝΤ.
ΚΑΛΟΥΝ: Πρωτοβάθμια σωματεία, επιτροπές αγώνα σε εργασιακούς χώρους και γειτονιές, συλλογικότητες του Κινήματος «Δεν Πληρώνω».
Στις 6 Μάη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την υπερψήφιση στην ελληνική Βουλή του Μνημονίου που συνομολόγησε η κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Ένας χρόνος από την έναρξη της οικειοθελούς «επιτήρησης» από την Τρόικα, παρά την αντίθεση της πλειοψηφίας των εργαζόμενων, όπως αυτή εκφράστηκε στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις της 5 και 6 Μάη. Ένα χρόνο μετά, εκτός από την κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της, όλοι και όλες έχουν πλέον καταλάβει ότι τα αλλεπάλληλα Μνημόνια έχουν ένα και μόνο στόχο: την ευημερία των πιστωτών και των διεθνών τοκογλύφων εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας. Ένα χρόνο μετά:
• Η ανεργία καλπάζει, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανέργους στη χώρα.
• Η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει χτυπήσει «κόκκινο», με καταχρηστικές απολύσεις, αυθαίρετες αλλαγές στους όρους εργασίας, ατομικές συμβάσεις, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία να αποτελούν καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς, με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της Τρόικας.
• Το εργατικό εισόδημα καθημερινά συρρικνώνεται, όχι μόνο από τις μειώσεις των μισθών αλλά και από τις καλπάζουσες τιμές των προϊόντων βασικής κατανάλωσης, της ασυδοσίας των τραπεζών και των πολυεθνικών ομίλων. Διαλύεται κάθε έννοια κοινωνικού κράτους με τις συγχωνεύσεις σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, την διάλυση των ασφαλιστικών Ταμείων και κάθε κοινωνικής πρόνοιας.
• Ξεπουλιούνται κοψοχρονιά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο ΟΣΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΑΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και κάθε δημόσια επιχείρηση, ενώ ετοιμάζονται να βγουν στο σφυρί με φαστ-τρακ διαδικασίες ακόμη και δημόσιες εκτάσεις, όπως το Ελληνικό.
Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που θα γυρίσει την ελληνική κοινωνία στη βαρβαρότητα, ενώ:
• Οι Τράπεζες έχουν ήδη «πριμοδοτηθεί» με περισσότερα από 100 δις ευρώ (όσα δηλαδή μας «χάρισαν» το ΔΝΤ και η ΕΕ!). Μειώθηκε κι άλλο η φορολογία των επιχειρήσεων (20%) και η εργασιακή νομοθεσία αλλάζει σταδιακά προς το συμφέρον των εργοδοτών.
• Οι «εθνικοί» μας εργολάβοι συνεχίζουν απρόσκοπτα να εκμεταλλεύονται τις ληστρικές συμβάσεις με το δημόσιο αυξάνοντας τα χαράτσια των διοδίων ή επιβάλλοντας να χτιστούν ΧΥΤΑ σε αρχαιολογικές ζώνες, για να συνεχίσουν να πλουτίζουν απρόσκοπτα.
• Το χρέος και το έλλειμμα αυξάνονται με τέτοια ταχύτητα ώστε είναι σίγουρο ότι, αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική, η χώρα θα παραμείνει στον γύψο της «επιτήρησης» για δεκαετίες.
Το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν παλεύει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής! Οι 24ωρες απεργίες χωρίς σχέδιο και χωρίς συνέχεια δεν αποτελούν πραγματική απάντηση. Οι νικηφόροι αγώνες του λαού της Κερατέας και των 300 απεργών πείνας έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε την κυβέρνηση είναι ο ανυποχώρητος, ενωτικός αγώνας μέχρι τη νίκη! Μέχρι να φύγει αυτή η κυβέρνηση και όσοι την υποστηρίζουν, μέχρι να επιβληθεί μια άλλη πολιτική που θα είναι βασισμένη στις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας και όχι στην «εξυπηρέτηση» του ληστρικού χρέους.
Επειδή η «μαύρη επέτειος» της 5-6 Μάη, που σημαδεύτηκε ακόμη και με το αίμα των νεκρών της εργοδοτικής αυθαιρεσίας της Marfin (που ακόμη μένει ατιμώρητη…), δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη, ΚΑΛΟΥΜΕ:
• Την Πέμπτη 5 Μάη, ένα χρόνο από την ψήφιση του Μνημονίου 1 και μέρα πανεργατικής απεργίας στην Πορτογαλία, σε πορεία στις 7.00 μ.μ. από τα Προπύλαια στη Βουλή.
• Σε παλλαϊκή συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 11 Μάη, στα μπλοκ του Συντονισμού Σωματείων στο Μουσείο
• σε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και τις 15 Μάη, με σκοπό να μην ψηφιστεί το νέο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο της φτώχειας, της εξαθλίωσης και του ξεπουλήματος, να ανατραπεί η κυβέρνηση και η πολιτική της!

2 Σχόλια

 1. Εκτακτο: Οι φασίστες καλούν στις 7.30 αύριο για την Μαρφίν. Τι προτείνουμε:

  Επιτροπή ταξικής μνήμης

  Θα πρέπει να καλεστεί άμεσα από συλλογικότητες του ευρύτερου κινήματος, συγκέντρωση στην πλατεία κλαυθμώνως 3 ώρες πριν τους φασίστες, ώστε να ακυρωθεί αυτή η χυδαία προσπάθεια απόσπασης πολιτικής υπεραξίας από τον χαμό 4 ανθρώπων.
  Με το να καλείται πορεία 7 η ώρα στα προπύλαια από το «Δεν πληρώνω», τα πρωτοβάθμια σωματεία, και τις επιτροπές γειτονιάς, για τον «ένα χρόνο από την υπογραφή του μνημνίου είναι μια Τριπλή Ηττα!!!

  Μια τριπλή ήττα, για τους εξής 3 λόγους:

  1)Δεν καλείται μια συγκέντρωση που να έχει ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά της τιμής και της αλληλεγγύης μας προς τους αδικοχαμένους της μαρφιν από την εργοδοτική τρομοκρατία της τράπεζας και την προβοκατόρικη συμπεριφορά κάποιων ηλιθίων ή προβοκατόρων. Ως κοινωνικό και ταξικό κίνημα, ως άνθρωποι που παλεύουμε ενάντια στην βια του κεφαλαίου και του κράτους του, οφείλουμε να τιμήσουμε τους εργαζομένους που εκβιαστικά δουλεύανε φοβούμενοι την απολυσή τους (όπως είπανε και σε ανακοίνωση που βγάλανε) οπότε μια πορεία ταξικού-κοινωνικού και αντιμνημονιακού χαρακτήρα στις 5 μάη, οφείλει να περιέχει και την τιμή προς τα ταξικά μας αδέρφια που χάθηκαν από την ηλιθιότητα ή την προβοκάτσια κάποιων αγνώστων σε μας,καθώς και την εργοδοτική τρομοκρατία της τράπεζας που έχει εσκεμένα ξεχαστεί από την δημόσια σφαίρα. Μια πορεία 200.000 αγωνιζόμενων ανθρώπων δεν ευθύνεται για αυτό που έγινε όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το συνδέσουν με κινήματα και πολιτικές ιδεολογίες.

  2) Με το να καλέστεί πορεία στις 7 η ώρα στα προπύλαια δεν ακυρώνεται η συγκέντρωση των φασιστών για τις 7.30 στην μαρφίν, αφού θα εχουν παει ήδη πολλοί από αυτούς πριν τις 7 η ώρα..

  3)Οχι μόνο δεν ακυρώνεται η χυδαία προσπάθεια απόσπασης πολιτικής υπεραξίας του γεγονότος από τα χρυσά αυγά, (σε μια περίοδο που ανώτατο στέλεχός τους μπήκε φυλακή για 2 δολοφονίες, συμβόλαια θανάτου κλπ τα γουρούνια τολμάνε να μιλούν για θύματα της μαρφίν), όχι μόνο λοιπόν δεν ακυρώνεται η συγκέντρωση τους, αλλά δεν θα μπορεί να φτάσει η πορεία των πρωτοβάθμειων στο σύνταγμα από την σταδίου, αφού θα την έχουν κλείσει oι φασίστες..

  Με λίγα λόγια:
  1)Δεν τιμούμε την μνήμη των νεκρών εργαζομένων
  2)Δεν ακυρώνουμε την συγκέντρωση των φασιστών
  3)Κόβεται και η πορεία η δικιά μας, που λογικά θα πήγαινε στο σύνταγμα από την σταδίου..

  Τι πρέπει να κάνουμε τώρα έστω και τελευταία μέρα?

  Θα πρέπει ή να καλεστεί μια έκτακτη συνέλευση,σήμερα κιόλας,από πολλές συλλογικότητες του ευρύτερου κινήματος, που να οργανώσουν μια συγκέντρωση αύριο προς τιμή των θυμάτων,(με κάποιο πανό που να δηλώνει την αλληλεγγύη μας και την μη ανοχή του κινήματος σε όσους ευθύνονται,δηλ προβοκάτορες,ηλίθιους και εργοδοσία της τράπεζας..

  ή αλλιώς

  Η συγκέντρωση που είναι να γίνει στα προπύλαια στις 7, να αλλάξει τόπο και χρόνο και να γίνει 5 η ώρα στην πλατεία κλαυθμώνως,να γίνει ξεκάθαρα και προς τιμή των 4 θυμάτων,(πάλι με κάποιο πανό που να δηλώνει την αλληλεγγύη μας και την μη ανοχή του κινήματος σε όσους ευθύνονται, δηλ προβοκάτορες,ηλίθιους και εργοδοσία της τράπεζας)
  να ακυρώσει την συγκέντρωση των ναζίδων, και
  να γίνει και η πορεία κανονικά προς το σύνταγμα από την σταδίου και να καταλήξει στα προπύλαια.
  Να ξέρετε ότι θα στηριχτεί η πορεία μαζικά από πολύ κόσμο
  Ευχαριστώ

  Μου αρέσει!

 2. SUPER !

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s