ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ/ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος αφέθηκε τελικά ελεύθερος μετά το μεσημέρι, αφού δεν προέκυψαν σε βάρος του στοιχεία που να δικαιολογούσαν την κράτηση του. Συνεχίστηκαν όλη μέρα χθες όμως (μέσα στα πλαίσια του αυτοφώρου) οι συλλήψεις και οι προσαγωγές ατόμων «για διατάραξη οικιακής ειρήνης, υπεξαίρεση και φθορά δημοσίων εγγράφων, απειλή και φυσική αυτουργία στα προηγούμενα» που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας στο Κιάτο, προκειμένου να επιστραφούν σε οδηγούς πινακίδες, διπλώματα και άδειες κυκλοφορίας που τους είχαν αφαιρεθεί, όταν ζήτησαν να περάσουν από τα διόδια λαμβάνοντας απλώς πιστωτικό σημείωμα –το οποίο δεν τους επιδόθηκε ποτέ. Στοιχεία συμμετοχής/ «ενοχής» αποτέλεσαν οι πινακίδες των αυτοκινήτων που μετέφεραν τους διαμαρτυρόμενους συναγωνιστές στο κτίριο του ΑΤ Κιάτου. Έτσι αναζητούνταν όλη την ημέρα οι ιδιοκτήτες και οδηγούνταν στα αστυνομικά τμήματα. Στα πλαίσια αυτά συνελήφθηκε στην Πάτρα η συναγωνίστρια Αγγελική Α. και οδηγήθηκε στην ασφάλεια Κορίνθου όπου και κρατείται μέχρι σήμερα περιμένοντας την προσαγωγή της το μεσημέρι στα δικαστήρια της Κορίνθου.

Να σημειώσουμε ότι μαζί στην Κόρινθο που φτάσαμε αργά το βράδυ συναγωνιστές από την Αθήνα διαπιστώσαμε ότι κρατούνταν και άλλη γυναίκα που είχε συλληφθεί και ταλαιπωρηθεί χωρίς να έχει καμία συμμετοχή αλλά όπως αναγνώρισε αργότερα ο εισαγγελέας – είχαν μπερδέψει και τις πινακίδες των αυτοκινήτων – και τελικά αφέθηκε ελεύθερη τα ξημερώματα για να επιστρέψει στην Αθήνα.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι μέχρι τις 24:00 τα μεσάνυχτα, ώρα παρέλευσης του αυτόφωρου χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στην συναγωνίστρια που σήμερα δικάζεται στην Κόρινθο, η Αγγελική Α. έπρεπε να έχει αφεθεί ελεύθερη. Το ζήτημα επισημάνθηκε από τον Νομικό Σύμβουλο στον εισαγγελέα, αλλά ο λειτουργός της δικαιοσύνης το αγνόησε και συνεχίζει την κράτηση της συναγωνίστριας μέχρι σήμερα.

Οι διώξεις ενάντια στο κίνημα μας δεν ήρθαν εν αιθρία. Το πρόσχημα ή τα προσχήματα δεν αποτελούσαν ποτέ εμπόδιο στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τις πολιτικές ηγεσίες. Η κατασκευή γεγονότων ή αλλιώς η παραποίησή τους/ προβοκάτσια έχουν χρησιμοποιηθεί αμέτρητες φορές ενάντια στα κινήματα και τους αγώνες των εργαζομένων. Είναι γνωστοί οι αγώνες μας, είναι γνωστές οι μέθοδοι και οι δράσεις που οργανώνουμε. Η Κυβέρνηση του μνημονίου μετά τους τραμπουκισμούς του βουλευτή ΜΑΓΚΟΥΦΗ, που έστειλε στο Νοσοκομείο συναγωνίστρια απο τη Φθιώτιδα, χρειάζονταν επειγόντως ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα για να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας ενάντια στο κινημά μας. Σκέφτηκε την «καταστροφή δημόσιων εγγράφων», συνέπεια της εισόδου συναγωνιστών και της παρέμβασής μας στο ΑΤ Κιάτου. Οι ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα την σημερινή πολιτική ηγεσία και τους «εθνικούς εργολάβους». Τα λεφτά είναι πολλά! Η κυριαρχία/ κερδοφορία τους απειλείται και η ανατροπή τους μετά τα δυο χρόνια των δράσεών μας, αλλά και την καθολική ηθική συμπαράσταση του κόσμου στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, είναι ορατή και εφικτή.

Αποδείξαμε ότι ο λαός έχει πραγματικά τη δύναμη, όταν συμμετέχει, αποφασίζει και αγωνίζεται χωρίς να διαπραγματεύεται και να παζαρεύει. Δεν μας τρομοκρατούν οι σημερινές διώξεις, ούτε οι επόμενες. Μας εξοργίζουν και μας δυναμώνουν.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

1 σχόλιο


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s