ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ 31-03-2011 – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ


Οι Επιτροπές Αγώνα στα Βόρεια Προάστια αποφασίσαμε στις 31-03-2011 τα εξής:

 1. Συμμετέχουμε στο άνοιγμα των διοδίων της Ελευσίνας στην Εθνική Οδό την Παρασκευή 1 Απριλίου, ώρα: 16:00.

®    Προσυγκέντρωση στις 15:30 στο δαχτυλίδι του ΟΤΕ-στον κόμβο Κηφισίας της Αττικής οδού, μπροστά από το κτίριο της COSMOTE

Μετά το άνοιγμα των διοδίων στην Ελευσίνα την ίδια μέρα 01-04-2011, σχηματίζουμε κομβόι  και αναχωρούμε από εκεί στις 18:00 με προορισμό τα διόδια της Αττικής Οδού στον κόμβο της Μεταμόρφωσης (ρεύμα προς Ελευσίνα) όπου θα πραγματοποιήσουμε αντίστοιχο άνοιγμα.

 1. Μεταθέτουμε την τακτική ώρα και ημέρα της Ανοιχτής Συνέλευσης ώστε να πραγματοποιείται από αυτή την Δευτέρα 4 Απριλίου και κάθε Δευτέρα στις 19:00 στο ίδιο μέρος (ΜΑΡΟΥΣΙ, Καφέ Θεωρείο, Κονδύλη 3 – απέναντι από τον ΗΣΑΠ – δίπλα από τα Goody’s)
 2. Το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Απριλίου, στις 12:00 το πρωί πραγματοποιούμε κοινή δράση τόσο στα αστικά λεωφορεία ενάντια στην ληστρική επιβολή των νέων τιμών στα εισιτήρια όσο και στα δημοτικά λεωφορεία του δήμου Αμαρουσίου ενάντια στην επιβολή εισιτηρίου από τον Δήμαρχο Πατούλη και τους συνεργαζόμενους…

®    Προσυγκέντρωση: 11:30 το πρωί στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο ΜΑΡΟΥΣΙ.

Προτείνουμε την πραγματοποίηση της κοινής Παναττικής Συνάντησης του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ – την Κυριακή, 8 Μαΐου. Καλούμε και τους συναγωνιστές των άλλων Επιτροπών Αγώνα να συζητήσουν και να συναποφασίσουν πάνω σε αυτή την πρόταση.

 

2 Σχόλια

 1. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ… ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ

  Λύση για τα διόδια εν όψει του Πάσχα

  01-04-2011, 07:54

  Mπορεί ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης να δηλώνει ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για τη μείωση των διοδίων και τη λύση των τεχνικών προβλημάτων στα οδικά έργα παραχώρησης ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, οι παραχωρησιούχοι δε φαίνεται να έχουν την ίδια άποψη.

  Μάλιστα, η διοίκηση του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η οποία συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες και τα αρμόδια υπουργεία, δήλωσε χθές κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010 του ομίλου, ότι «προκαταρκτική λύση για τα οδικά έργα παραχώρησης μπορεί να υπάρξει μέσα στο επόμενο δίμηνο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Σ. Καλλιτσάντσης.

  Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στις διαπραγματεύσεις συμμετέχει και το υπουργείο Οικονομικών και εξετάζονται διάφορα σενάρια αναφορικά με τις μειώσεις διοδίων, όπως για παράδειγμα η επέκταση της διάρκειας παραχώρησης, ενώ δεν τίθεται θέμα μείωσης των διοδίων για τα υφιστάμενα έργα της Αττικής Οδού και της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου. Αναφορικά με την κυκλοφορία της Αττικής Οδού για εφέτος θα υπάρξει μείωση, η οποία πάντως θα είναι μονοψήφια κοντά στο 4- 5%.

  Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης υποστήριξε χθές ότι η κυβέρνηση έχει λύσει τα περισσότερα από τα προβλήματα που έμειναν άλυτα τα προηγούμενα χρόνια και συσσώρευσαν υποχρεώσεις.
  «Επιταχύναμε τις απαλλοτριώσεις, λύσαμε προβλήματα χρηματοδότησης του δημοσίου και της ΕΕ και προχωρήσαμε σε ρυθμίσεις για το θέματων διοδίων, όσον αφορά στην καταβολή τους. Στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των τραπεζών και των παραχωρησιούχων έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση των διοδίων και τη λύση των τεχνικών προβλημάτων. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει σήμερα τις ανακοινώσεις, αν και η πλευρά των τραπεζών το ήθελε. Εμείς, την επόμενη εβδομάδα, θα δημοσιοποιήσουμε το σύνολο των προτάσεών μας. Συνεχίζω να πιστεύω ότι την άλλη εβδομάδα μπορεί να υπάρξει και συμφωνία».

  Από την πλευρά των παραχωρησιούχων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση προκειμένου να ξεμπλοκάρει η χρηματοδότηση και να συνεχισθούν απρόσκοπτα τα έργα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται εν όψει της μεγάλης εξόδου του Πάσχα, η κυβέρνηση να επιδιώξει και για επικοινωνιακούς λόγους να έχει στα χέρια της κάποιες πρώτες ανακοινώσεις αναφορικά με τις τιμές των διοδίων.

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s