Ένα σχόλιο που τα λέει όλα!


Αναρτούμε εδώ ένα σχόλιο που έχει ήδη εγκριθεί και δημοσιευτεί, αλλά εκτιμούμε ότι με τα απλά λόγια και την περιγραφή της άνεργης Ιωάννας αναδεικνύει τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε και αποδεικνύει την αναλγησία της εξουσίας. Αξίζει να το δείτε φίλοι αναγνώστες και μπορείτε να απαντήσετε στην Ιωάννα.

Είμαι άνεργη, ανασφάλιστη και έχω κάνει μηδενική φορολογική δήλωση. Στις 6/3, ώρα 1:55 μου έκοψαν πράξη βεβαίωσης παράβασης και επιβολής προστίμου, στο Μετρό Συντάγματος επειδή δεν είχα εισητήριο. Οι ελεγκτές ήταν στημένοι στην έξοδο του μετρό. Μαζί μου είχα ένα μισό εισητήριο λεωφορείου των 60 λεπτών επειδή ήθελα να πάρω το λεωφορείο Χ14 ώστε να επιστρέψω σπίτι μου στην Κηφισιά. Δεν είμαι φοιτήτρια και ο λόγος που επέλεξα να βγάλω μισό εισητήριο λεωφορείου καθώς και να μην πληρώσω εισητήριο μετρό, ήταν, όπως εξήγησα και στους ελεγκτές, ότι δεν μου περίσσευαν χρήματα. Είχα άλλα 25 λεπτά στην τσέπη μου τα οποία δεν αρκούν ούτε καν για ένα ολόκληρο λεωφορείου. ‘Ισως να είμαι αφελής ή αρκετά περήφανη, αλλά όταν μου ζήτησαν ταυτότητα δεν αισθάνθηκα ότι δεν είχα λόγο να δουν τα στοιχεία μου. Εξάλλου οι μπάτσοι ήταν λίγο παραπέρα και εγώ απλά ήθελα να επιστρέψω σπίτι μου.
Εμπάση περιπτώση, προσπάθησα να τους εξηγήσω την κατάσταση με ειλικρίνεια περιμένοντας το ουτοπικό μάλλον, ότι δηλαδή θα με άφηναν να φύγω. Αυτοί όχι μόνο δεν νοιάστηκαν για τα επιχειρήματά μου καθόλου, αλλά προσπάθησαν να με απειλήσουν περαιτέρω λέγοντας μου ότι είναι παράνομο να βγάζω μισό εισητήριο λεωφορείου απ΄ την στιγμή που δεν έχω φοιτητικό πάσο.
Υποσημείωση: Χρησημοποιώ το τρένο 8 χρόνια καθημερινά για να πηγαίνω στη σχολή μου και στην πρωην δουλειά μου και πάντα έβγαζα εισητήρια. Από τότε που τελίωσα τις σπουδές μου, εδώ και κανα 9 μηνο, σπάνια χρησιμοποιώ το τρένο επειδή… είναι πλέον μία μη αναγκαία πολυτέλια.
Οκ βρε παιδιά! Είπα σήμερα, μετά από καιρό να το ρίξω έξω. Να πάω στα εξάρχεια για έναν καφέ με τους φίλους μου, έχοντας υπολογίσει τα χρήματά μου τσίμα τσίμα για εισητήρια, ακόμα κι αν αυτά είναι μισά. Έχασα το τελευταίο Β7, ναι τα θαλάσσωσα. Πρέπει όμως με κάποιο τρόπο να επιστρέψω σπίτι μου. Ακούω προτάσεις… Ανασηκώνουν τους ώμους τους και μου λένε «Εμείς απλά κάνουμε την δουλειά μας». Μου κόβουν το προστιμο και είναι 84 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!! Παραλίγο να πάθω παράκρουση.
Πήρα τηλέφωνο για να παραπονεθώ για την κλήση μου, αλλά δεν βγάζω άκρη. Επιμένουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος και ότι πρέπει να πληρώσω και εγώ τους λέω ότι απλά… δεν έχω να τους πληρώσω. Επιπλέον, το 20ήμερο όπου να ναι περνάει και όπως γράφει και πίσω από την απόδειξη που μου έκοψαν:
Η πληρώνω ή…
Αυτό με έχει πανικοβάλλει ολίγον. Τί εννοούν; Ότι θα πληρώσω 840 ευρώ; Χαχαχαχαχα!!!!!

Επί της ουσίας πάλι. Σκέφτομαι να κατέβω να τους πληρώσω είτε το αντίτιμο του 1,40 ευρώ ή αν έχω, άντε και να τους δώσω το δεκαπλάσιο, δηλαδή 14 ευρώ, μόνο και μόνο για να βγάλω αυτόν τον καρκίνο από το μυαλό μου.

Μπορείτε να μου προτείνεται κάποια καλύτερη λύση; Βασικά είμαι παντελώς άσχετη με το θέμα και γι’ αυτό ίσως να με έχει αγχώσει και τόσο πολύ. Δεν έχω να πληρώσω, δεν θέλω να πληρώσω… και έχω ακούσει και κάτι για φυλακή;

Μπορώ να παζαρέψω το αντίτιμο; Αν δεν το πληρώσω καθόλου (έχουν τα στοιχεία μου), τί μπορεί να συμβεί;
Ευχαριστώ πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας!!!!

Ιωάννα

4 Σχόλια

 1. Αγαπητή Ιωάννα, το σχόλιο σου με συγκίνησε και θα επεκταθώ λιγάκι…
  Έχεις περίπου τα μισά μου χρόνια αλλά σε θεωρώ ισότιμο συνάνθρωπο και συμπολίτη. Θα σου δώσω την προσωπική μου άποψη και πρακτική και σημείωσε ότι ζούμε στην εποχή που σχεδόν κανείς μας δεν μπορεί να συνεχίζει την ζωή του μέσα στη ζώνη της βολικότητας (comfort zone), έτσι όπως είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Είχαμε χαλαρώσει, είχαμε γίνει απαθείς και έτσι αφήσαμε το περιθώριο σε ένα μάτσο λαμόγια της πολιτικής, μαριονέτες των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών να χτίσουν επί 35 χρόνια ένα κράτος ισοπέδωσης πολιτών.
  Την στιγμή που μιλάμε, η κεντρική εξουσία παραβιάζει δεκάδες νόμους, διατάξεις και άρθρα του Συντάγματος, έχει εξευτελίσει και τα δυο εργαλεία κοινωνικής δικαιοσύνης (τη νομοθεσία και το Σύνταγμα). Επομένως όλο το «δέντρο» της πολιτικής εξουσίας και κατ’ επέκταση της δημόσιας διοίκησης έχει χάσει το ηθικό του έρεισμα απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Είναι μερικές χιλιάδες απατεώνες που τελούν υπό «απόλυση» αν και έχουν βρει τον τρόπο να την εμποδίζουν…
  Όμως εμείς, οι πολίτες έχουμε ακόμα την δυνατότητα να εφαρμόζουμε το Σύνταγμα μας, όπως για παράδειγμα την κορυφαία (ακροτελεύτια) διάταξη, το περίφημο 120, που μας δίνει το δικαίωμα να τους πετάξουμε με τις κλωτσιές, απαξιώνοντας τους και αγνοώντας κάθε άδικο νόμο, διάταξη ή πρακτική εφαρμογή τους.

  Αυτό που κάνω εγώ (και αρκετοί άνθρωποι που γνωρίζω) είναι ότι έχω κηρύξει πλήρη και καθολική στάση πληρωμών απέναντι στις (υποτιθέμενες) οικονομικές μου υποχρεώσεις στην κεντρική εξουσία (η οποία έχει παρανόμως ταυτιστεί με το κράτος).
  Δεν πληρώνω τίποτα!!!…, διόδια, εισιτήρια, τέλη, φόρους, ΤΙΠΟΤΑ. Εφαρμόζω το απόλυτο «Δεν Πληρώνω» και έτσι συμβάλω στην ειρηνική επανάσταση που στην πλήρη μαζικότητα της τελικά θα τους ρίξει και θα ανοίξει τον δρόμο στην ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και της δημιουργίας της Ελλάδας του αύριο. Από εμάς τους ίδιους, τους ισότιμους πολίτες ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

  Μην φοβάσαι, αυτή τη στιγμή δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Τις καινούργιες δουλειές τις κατάργησαν, τις παλιές τις μειώνουν, αφήνουν τους ανθρώπους στο δρόμο και στην εξαθλίωση, η φύση του προσωπικού χρέους μέσω τραπεζικού δανεισμού αποκαλύφθηκε (σκλαβιά του πολίτη στις τράπεζες) και δεν το χρειαζόμαστε. Η ανταπόδοση των φόρων και των εισφορών μας δεν έχει καμιά προοπτική ανταπόδοσης, δεδομένου ότι οι πολίτες δεν λαμβάνουν πλέον ούτε περίθαλψη, ούτε εκπαίδευση, ούτε κοινωνική μέριμνα και πρόνοια, ούτε και θα λάβουν (οι γενιές σας) σύνταξη από τα ήδη άδεια ταμεία. Τα δε παιδιά σας (γεννημένα ή αγέννητα) είναι ήδη χρεωμένα με 250.000 ευρώ το κεφάλι. Και φυσικά οι φυλακές τους (ποινικές και φορολογικές) δεν μας χωρούν όλους.

  Επομένως, μην φοβάσαι, αγνόησε την κλίση (σε βάθος χρόνου όλα αυτά θα καταστούν άκυρα) και συνέχισε τον έντιμο αγώνα σου για επιβίωση (βραχυχρόνια) και για την απελευθέρωση της πατρίδας μας (έμμεσα και ολόκληρου του κόσμου), με την ενθουσιώδη και αποφασιστική συμμετοχή σου στα κινήματα Δεν Πληρώνω και όλα τα αδελφά κινήματα που συντάσσονται στον απελευθερωτικό αγώνα.

  Σε φιλώ,
  Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

  Φώτης Π. Μπόμπολας
  http://fotisbobolas.wordpress.com/

  Μου αρέσει!

 2. Ιωάννα πραγματικά αυτά που αναφέρεις είναι πραγματικά εξωφρενικά.
  Υπάρχουν πράγματα που μπορείς και μπορούμε να κάνουμε τόσο για το συγκεκριμένο θέμα όσο και γενικότερα για να αντιπαλέψουμε αυτή την κατάσταση.

  Εγώ συμμετέχω στην ανοιχτή συνέλευση ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! στα Βόρεια προάστια, που θα μαζευτεί την Πέμπτη το Απόγευμα.

  Προσωπικά θα προτείνω στην συνέλευση αυτή, αν δεν δεχτούν να σου διαγράψουν την κλήση (μπορείς να υποβάλλεις ένσταση στα κεντρικά γραφεία τους) να πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας ως κίνημα Δεν Πληρώνω! στα αρμόδια γραφεία απαιτώντας να μηδενιστεί το πρόστιμο.

  Επίσης πέρα από τα ανοίγματα στα διόδια και άλλες δράσεις, υπάρχει προγραμματισμένη κινητοποίηση στα αστικά λεωφορεία το Σάββατο 9 Απρίλη το πρωί.
  Δες αυτό:
  https://denplirono.wordpress.com/2011/03/18/%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7%cf%83-%ce%b5%cf%80-%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b1-%ce%b2-%cf%80%cf%81%ce%bf/

  Αυτά και μην μασάς. Όλοι μαζί θα τους αντιμετωπίσουμε!

  Μου αρέσει!

 3. ιωαννα δεν ζεις στην στην ευρωπη ζεις στην ελλαδα.στην χωρα τον πολιτικων και του δημοσιου.ζεις στην χωρα με τους μεγαλυτερους καφρους.αυταπατασαι που νομιζες οτι ο ελεγκτης θα συμεριστη τον πονο σου.για αυτον εισαι ενα σκαλοπατακι προς την προαγωγη και το μπραβο.αυτος και οι κηφηνες οι πολιτικοι μας ζουνε στην δικια τους ουτοπια.αυτος θα παρη τα λεφτουδακια απο σενα και θα τα δωσει στα <>για να του ριξουν και αφτουνου κανα κοκκαλακι να γλυψει,σε κανα μπαλκονι απο κατω.ζουμε στην ωραιοτερη χωρα με τους χειροτερους ανθελληνες πολιτικους.κουραγιο και προσπαθησε νακοιταζεις μπροστα!!!!!

  Μου αρέσει!

 4. γειά σου Ιωάννα ελπίζω να μην το πλήρωσες και όλα να είναι μια χάρα,αυτοί οι «άνθρωποι» μας βλέπουν σαν λεφτά με πόδια και τίποτα άλλο!σήμερα με γράψανε και εμένα άλλα δεν θα το πληρώσω ακόμα και να μου λέγανε οτι είναι 1 ευρο!! αρκετά λεφτά τους έχω δώσει είδη!!!

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s