ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΠ.ΑΓΩΝΑ Β.ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»


Οι Επιτροπές Αγώνα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας σε μια μαζική ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη 17 Μαρτίου και μετά από πολύωρη, διεξοδική και ζωντανή συζήτηση καταλήξαμε στα εξής:

  1. 1.        Σήμερα, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 Μαρτίου συμμετέχουμε και παρεμβαίνουμε στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και μαθητών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2ου Γρ. ΠΕ Αμαρουσίου ενάντια στις συγχωνεύσεις και στις καταργήσεις σχολικών μονάδων, ενάντια στα μέτρα υποβάθμισης και διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Κανείς μαθητής και γονιός δεν πρέπει να πληρώσει την κρίση που λίγοι κροίσοι δημιούργησαν με την υποβάθμιση των σχολείων με τμήματα των 35 μαθητών την πλήρη απαξίωση και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

  1. 2.        Το ΣΑΒΒΑΤΟ, 19 Μαρτίου συμμετέχουμε στην κοινή Συνέλευση των τριών κινημάτων στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ της Κερατέας στις 19:00.

Κάνουμε προσυγκέντρωση στις 17:00 μπροστά από την Cosmote  στο δαχτυλίδι του ΟΤΕ στον κόμβο Κηφισίας της Αττικής οδού. Ανοίγουμε τα διόδια της Αττικής οδού στην κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο και κατευθυνόμαστε προς την Κερατέα.

®    Προτείνουμε την έκδοση κοινής εφημερίδας και την πραγματοποίηση κοινών ανοιγμάτων διοδίων και κοινών κινητοποιήσεων  του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! με τα κινήματα της Κερατέας και του Γραμματικού ενάντια στα ΧΥΤΑ

  1. 3.        Την ΚΥΡΙΑΚΗ, 20 Μαρτίου στις 14:30 συμμετέχουμε στο άνοιγμα των διοδίων της Αττικής Οδού στο κόμβο της Κατεχάκη.

Προσυγκέντρωση στις 14:00 στο δαχτυλίδι του ΟΤΕ, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

  1. 4.      Το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Απριλίου,  πραγματοποιούμε κοινή δράση τόσο στα αστικά λεωφορεία ενάντια στην ληστρική επιβολή των νέων τιμών στα εισιτήρια όσο και στα δημοτικά λεωφορεία του δήμου Αμαρουσίου ενάντια στην επιβολή εισιτηρίου από τον Δήμαρχο Πατούλη και τους συνεργαζόμενους…    Συγκεντρωνόμαστε στις 9:00 το πρωί στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο ΜΑΡΟΥΣΙ.

®    Καλούμε την ίδια μέρα όλες τις Επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ! αλλά και άλλες ριζοσπαστικές συλλογικότητες και κινήσεις τόσο στην Αθήνα όσο και πανελλαδικά να πραγματοποιήσουν στις κατά τόπους περιοχές αντίστοιχες δράσεις ανυπακοής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

  1. 5.      Συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο στήσιμο και στην ισχυροποίηση νέων Επιτροπών Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ! σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή. Παλεύουμε ενάντια στις προσπάθειες πολιτικού καπελώματος των Επιτροπών από τους εργολάβους των κινημάτων των οποίων το πίσω μέρος του μυαλού έχει αντικατασταθεί μόνιμα από μια κάλπη.
  2. 6.      Προτείνουμε την κοινή παναττική συνάντηση όλων των αγωνιστών και μελών του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! της περιφέρειας Αττικής το προσεχές διάστημα, ώστε να συζητήσουμε πως οι αρχές και οι πράξεις έμπρακτης ανυπακοής ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ! θα επεκταθούν και θα αγκαλιάσουν κάθε πλευρά της καθημερινότητας και της ζωής όλων των ελλήνων και ξένων εργαζομένων, κατοίκων και πολιτών.
    1. 7.        Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε ρατσιστικό διαχωρισμό των ανθρώπων σε λαθραίους και μη, διαχωρισμό που ως στόχο έχει να διαιρέσει τον λαό και να τον στρέψει μακριά από τον αγώνα ενάντια στον κοινό εχθρό, τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τους μεγαλοεργολάβους και τους κυβερνώντες.
    2. 8.        EΠΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ:

                     i.            Συζήτηση για το θέμα του χρέους.

                   ii.            Ενημέρωση και συζήτηση για τα θέματα της φοροκάρτας και του ηλεκτρονικού φακελώματος.

  Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην ελευθεριακή συλλογικότητα που παρευρέθηκε στην συνέλευση και αναφέρθηκε στο θέμα του δημοτικού λεωφορείου στο Μαρούσι. Το πάθος, ο αυθορμητισμός αλλά και η ιδιαίτερη συγκρότηση και επιχειρηματολογία αυτών των νέων ανθρώπων δίνουν ελπίδα σε όλους και μας κάνουν σίγουρους πως δεν έχουμε να φοβόμαστε πραγματικά τίποτα στον αγώνα μας.

 Μια πλούσια  συνέλευση δεν θα μπορούσε βέβαια να τελειώσει παρά με ένα άνοιγμα διοδίων. Ανεξαρτήτως του προχωρημένου της ώρας προχωρήσαμε λίγο πριν τις 23:00 στο άνοιγμα των διοδίων της Αττικής οδού στον Κόμβο της Κηφισίας στην κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο για 3 τέταρτα περίπου. Η έκπληξη που είδαμε να διακατέχει τόσο την τροχαία όσο και τους υπεύθυνους της Αττικής οδού για το ξαφνικό άνοιγμα  και την περασμένη ώρα σκιαγραφεί την αποφασιστικότητά μας.

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s