ΤΟ «ΧΡΕΟΣ» ΚΑΙ Η EΛΕ (Επιτροπή λογιστικού ελέγχου) Ή η νομιμοποίηση του «ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ»!


Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά  εκτός από μια πρωτοβουλία από τα πάνω. Γιατί από τα κάτω, οι εργαζόμενοι ξέρουν και απαντούν «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».

Η συμμετοχή των  Παπασπύρου (προέδρου ΑΔΕΔΥ και ενεργού μέλους του Εθνικού Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ) και της βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ Σακοράφας, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αμφιβολίες. Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την εργολαβία δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη. Ούτε έκπληξη προκαλεί η συμμετοχή μελών του «Σπίθα» που έχουν αναλάβει κατ΄ αποκοπή την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος. Η πραγματική έκπληξη είναι η συμμετοχή ανθρώπων και συλλογικοτήτων που θεωρητικά (απ ότι φαίνεται στα λόγια) αντιτίθενται σε αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης και επόμενα στην διαχείριση του. Μάλιστα έχουν μαζέψει και υπογραφές από το εξωτερικό δείτε μία, ο «κύριος»   De Jong που υπογράφει είναι ολλανδός ευρωβουλευτής με τους Πρασινοκόκκινους (GroenLinks) όπου ψήφισε πριν λίγες μέρες την νέα κατοχική στρατιωτικο-αστυνομική αποστολή της Ολλανδίας στο Αφχανιστάν. Χωρίς τις δικές τους ψήφους η αποστολή δεν θα εγκρινόταν από τη Βουλή. Όλοι οι καλοί χωράνε στην ΕΛΕ.

Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, κλεισμένοι στην Κουμουνδούρου, έχοντας υπογράψει τη Συνθήκη του Μάαστριχ πριν 20 χρόνια και μονίμως ευρω αλληθωρίζοντας δεν θα μπορούσαν ποτέ (ή δεν θέλουν) να αντιληφθούν ότι βρίσκονται πίσω από τις απαιτήσεις των καιρών και των κινημάτων που αναπτύσσει ο λαός. (κι ίσως τελικά να μην είναι μόνο αυτό).Προσπάθησαν να οικειοποιηθούν το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» αλλά τελικά περιορίστηκαν στο Συριζούλικο Συντονιστικό ΒΑ Αττικής, γιατί το «Δεν πληρώνω» τους φαίνεται επικίνδυνο και άκρως αντιδιαχειριστικό.  Δεν μπορούσαν να αποδεχτούν εντελώς την παύση πληρωμών από το λαό προς τις τράπεζες και το κράτος. (Τι δηλαδή να μην παίρνουμε και τις κρατικές επιχορηγήσεις στο τέλος;)  Τώρα σε ρόλο «αριστερού Πάγκαλου»  προσπαθούν να πείσουν την ελληνική κοινωνία να πληρώσει ένα μέρος του χρέους, «το πραγματικό», αυτά δηλαδή που «φάγαμε» μαζί. (μετά από έλεγχο…)

Ποιος περίμενε την από τα αριστερά δικαίωση του Πάγκαλου;;; Κι όμως…

Σε Ευρώπη και Αμερική έψαχνε ο ΓΑΠ και η κυβέρνησή του ένα τέχνασμα για να περάσουν κι άλλα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων. Στην  αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (στη συνέντευξη τύπου της ΕΛΕ)  και τα γραφεία της Κουμουνδούρου όμως τη βρήκε: «Έλεγχος για το λογιστικό χρέος» και μετά από αυτή διαγραφή του απεχθούς τμήματος αυτού»

Εδώ γελάμε! Πώς και από ποιόν ορίζεται ποιο είναι νόμιμο, ποιο παράνομο χρέος και σε ποια πλαίσια; Φυσικά με την εκκίνηση αυτής της συζήτησης θεωρείται αδιαμφισβήτητη η παραδοχή ότι το κρατικό χρέος το δημιούργησαν και οι εργαζόμενοι, δηλαδή ότι τα φάγαμε μαζί ή έστω ένα μέρος. Με το καλημέρα αποδεχόμαστε την χρέωση για όλη την κοινωνία και την καλούμε να περάσει από το ταμείο.

Πόσα πραγματικά φάγαμε μαζί:30 χρόνια πληρώνουμε την «ανάπτυξη». Την είσοδο στην ΕΕ, το Μάαστριχ, το ΕΥΡΩ, τους Ολυμπιακούς αγώνες, τους εξοπλισμούς, το χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα, τη λιτότητα για όλους τους «Εθνικούς στόχους». Τριάντα χρόνια η κερδοφορία του κεφαλαίου αυξάνεται κατακόρυφα. Οι τράπεζες αποκομίζουν τεράστια κέρδη και πολλαπλασιάζονται σαν τα μανιτάρια. 30 χρόνια οι «εθνικοί εργολάβοι» μετατρέπουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο με δικά μας λεφτά (και για την «ανάπτυξη»). Μετά 30 χρόνια οι εργαζόμενοι βρίσκονται φτωχότεροι, άνεργοι, με κουτσουρεμένες συντάξεις, χωρίς πραγματικά δημόσια περίθαλψη και με απειλές για πλήρη κατάργησή της.

Αλλά ας δούμε και την θεωρία του απεχθούς ή μη απεχθούς χρέους, τη νέα εφεύρεση του 21ου αιώνα. Στο μη απεχθές χρέος φυσικά, με βάση την λογική των ΕΛΕδων, εντάσσονται τα χρήματα που έχει δανειστεί η κυβέρνηση για καλύψει τις μαύρες τρύπες των ασφαλιστικών ταμείων.  Η αλήθεια βέβαια είναι ότι  οι εργαζόμενοι φυσικά και έχουν πληρώσει τις εισφορές τους στα ταμία, ενώ οι μεγαλοεργοδότες χρεωστάνε δις ευρώ από τις εισφορές. Κυβέρνηση, ΕΕ και τράπεζες «αξιοποίησαν» τα χρήματα αυτά και τα «φάγανε» στο χρηματιστήριο, στα δομημένα ομόλογα, στις «άμεσες κυβερνητικές ανάγκες». Τώρα λοιπόν για το καλό των συντάξεων μας δανείζονται απ αυτούς που τα φάγανε στον προηγούμενο γύρο και μας ξαναστέλνουν τον λογαριασμό (με νέο «σύγχρονο» επιτόκιο») για να ξαναπληρώσουμε. Για το καλό μας «ρε γαμώτο». Ταυτόχρονα χαρίζουν τις εργοδοτικές εισφορές (των μεγαλοκαρχαριών εννοείται) για το καλό της ανάπτυξης και εμείς ξαναπληρώνουμε, αυτό το μη «απεχθές χρέος».

Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν άπειρα, ας δούμε άλλο ένα. Οι κατασκευαστές των δρόμων, απειλούν να αποχωρήσουν από την κατασκευή τους  αν δεν χρηματοδοτηθούν αδρά (δεν τους φτάνουν τα διόδια άλλωστε το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» τους έχει μειώσει  τα κέρδη), οι τράπεζες αρνούνται να χρηματοδοτήσουν με επιτόκια της προηγούμενης εποχής και ταυτόχρονα ανησυχούν μην φύγουν οι κατασκευαστικές κοινοπραξίες και χάσουν τα δανεισμένα και τα μελλούμενα κέρδη. Έρχεται λοιπόν η κυβέρνηση και δανείζεται (στο όνομα των εργαζόμενων) 26δις που τα δίνει στις κοινοπραξίες, με εγγύηση τα διόδια που θα μας πάρουν μέχρι το 2022, οπότε  μας ξαναστέλνουν τον λογαριασμό του χρέους (να τον πληρώσουμε για τρίτη φορά). Γνώμονας αυτής της λειτουργίας η ιδιωτικοποίηση της μετακίνησης των ανθρώπων και η αποκομιδή κέρδους από αυτήν.

Σε κάθε τομέα αυτός είναι ο μηχανισμός δημιουργίας του χρέους που δεν αποτελεί τίποτα άλλο από την υποθήκευση και προείσπραξη από μέρους των εταιριών, δια μέσου του κράτους, της μελλοντικής μας δουλειάς και των μελλοντικών μας κόπων.

Χρήμα υπάρχει άφθονο και υπερσυσσωρευμένο. Οι τοκογλύφοι ή οι «αγορές» στα Γαλλικά, είναι διατιθέμενοι να το «κυκλοφορήσουν» διαμέσου του δανεισμού και με το κατάλληλο επιτόκιο σε άλλους αφέντες με την εξασφάλιση ότι οι σκλάβοι τους όχι μόνο θα το αποδεχτούν σαν δικό τους αλλά θα το αποπληρώσουν με κάθε τρόπο. Εξαργυρώνουν  και βάζουν στην τσέπη τους αυτά που θα παράγουμε όχι μόνο σήμερα αλλά και στο μέλλον. Έτσι κερδίζουν όλοι αυτοί οι λίγοι και χάνουμε εμείς, η κοινωνία  Τόσο αχόρταγοι και επικίνδυνοι είναι.

Αν φυσικά θέλουμε να το προεκτείνουμε θα πρέπει μιλήσουμε και για το κατά πόσο αφορά το λαό το χρέος που δημιουργείται από τις πολεμικές δαπάνες που συνεχώς αυξάνονται ή και για τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ την μέρα που στοιχίζουν τα οι αποστολές του Ελληνικού στρατού στο Αφγανιστάν και στα λοιπά πεδία θανάτου και κερδοφορίας των πολεμικών βιομηχανιών.

Αν τέλος θέλουμε να λαϊκίσουμε και λίγο, θα πρέπει να δηλώσουμε ότι σε τίποτα δεν μας αφορούν τα δανεικά που έχουν πάρει για να αγοράσουν τα εκατοντάδες χιλιάδες δακρυγόνα με τα οποία μας πνίγουν στις διαδηλώσεις. Δεν μας αφορούν τα δανεικά για τους μισθούς των ΜΑΤ στην ΚΕΡΑΤΕΑ.

Ποτέ εμείς οι εργαζόμενοι δεν δημιουργούμε χρέος και είναι αδύνατον να καταναλώνουμε  περισσότερα από όσα παράγουμε. Σε αυτό το σύστημα κανείς δεν χαρίζει τίποτα. Ακόμα και οι ψευτο-παράδεισοι του καταναλωτισμού για τα κέρδη των εταιριών, έχουν πολλαπλά χρυσοπληρωθεί με την τοκογλυφία των πιστωτικών καρτών.   Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανένα.

Οι αναζητούντες   «θετικές προτάσεις για έξοδο από την κρίση» καθιστούν με τις πρωτοβουλίες τους συνυπεύθυνους τους εργαζόμενους γι’ αυτήν. Ποια σχέση έχουν οι εργαζόμενοι με τις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου; Καμία, εκτός του ότι το κεφάλαιο προκειμένου να αυξήσει μέσα στην κρίση (του) την κερδοφορία του προσπαθεί να επιβάλλει την συνυπευθυνότητα των εργαζόμενων και τους αφαιρεί εργατικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα αυξάνοντας πάλι τα κέρδη του.

Δεν πρόκειται για άλλη μια θλιβερή στάση μέρους της αριστεράς, εντός κι εκτός κοινοβουλίου. Είναι το δεκανίκι που αναζητούν η ντόπια και η διεθνής ολιγαρχία του πλούτου προκειμένου να καθυστερήσουν και μετά να ποδηγετήσουν τα ταχύτατα αναπτυσσόμενα κινήματα αντίστασης και αμφισβήτησης. Πρόκειται για πρωτοβουλία συγκράτησης της αυτοργάνωσης των εργαζομένων που δεν πρόκειται να περιμένουν πορίσματα ελέγχων για να κληθούν να ξαναπληρώσουν. Δεν τα φάγαμε μαζί! Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος. Δεν πληρώνουμε την κρίση τους.

«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ» ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

25 Σχόλια

 1. Συμφωνώ απόλυτα, και για του λόγου το αληθές παραθέτω ένα δημοσίευμα και ένα βίντεο ( από τα εκατοντάδες που υπάρχουν..) που υποστηρίζουν αυτά που λέτε :

  http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/03/blog-post_09.html

  Δέν τα φάγαμε μαζί ! Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος ! Δεν πληρώνουμε την κρίση τους !

  Μου αρέσει!

 2. υπάρχει επιτροπή στη χαλκίδα?

  Μου αρέσει!

  • ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΑΞΕ ΣΤΟ http://www.oxidiodia.gr

   Μου αρέσει!

  • Κάτι μου θυμίζει το όνομά σου. Ούτε την ημέρα των γενεθλίων σου δεν ησυχάζεις; (sorry για το off topic!)

   Μου αρέσει!

  • Κάτι μου θυμίζει το όνομά σου…Μα καλά, ούτε την ημέρα των γενεθλίων σου δεν ησυχάζεις εσύ; (sorry για το off topic !)

   Μου αρέσει!

 3. Πολυ καλη και διαφορετικη αναρτηση!

  Μου αρέσει!

 4. καλημερα παιδια εχω ανοιξει ενα αναλογο cause sto facebook,οσοι και οσες θελετε μπορειτε να συμμετασχετε.

  ευχαριστω

  το cause εχει σαν ονομασια «ΔΙΕΡΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΕΦΑΓΕ ΜΑΖΙ»Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ

  Μου αρέσει!

  • χιλια συγνωμη ξεχασα να δωσω συνδεσμο

   http://www.causes.com/causes/588728-?m=217356b2

   Μου αρέσει!

   • «δεκάδες πολιτικές κινήσεις του Συνασπισμού ανά την ελλάδα ήταν αυτές που πίεσαν για την συγκρότηση ενιαίου μετώπου με όσους θέτουν το ζήτημα της ΕΛΕ»

    Αγαπητέ φίλε επιβεβαιώνεις απόλυτα τις εκτιμήσεις μας. Η πρόταση για ΕΛΕ ήρθε απο τα πάνω και κατόπιν «δεκάδες πολιτικές κινήσεις του Συνασπισμού ανά την Ελλάδα ήταν αυτές που πίεσαν για την συγκρότηση ενιαίου μετώπου με όσους θέτουν το ζήτημα της ΕΛΕ», όπως ισχυρίζεσαι. Δηλ. όλες αυτές οι οργανώσεις περίμεναν τους κ.κ.Παπασπύρου – Σακοράφα για να κάνουν κίνημα; Μήπως δεν είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ οι προαναφερόμενοι; Μήπως δεν είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ η κ.Σακοράφα;
    Τους μικρομεγαλισμούς ψάξτους στις παλαιότερες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΝ «περί του 17% και της αριστερής διακυβέρνησης που έρχονταν… Τα κινήματα και η δυναμική τους δοκιμάζονται στους δρόμους. Οι ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» είναι καθημερινά στους δρόμους. Απέναντι στο κόσμο που αγωνίζεται – και είναι από αριστεροί έως δεξιοί, όπως αναφέρεις, για μας είναι αδιάφορο – βρίσκεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που καταθέτει προτάσεις στη Βουλή για ΜΕΙΩΣΗ των τιμών στα διόδια, κατασκευή παραδρόμων κ.λ.π. όταν το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ αγωνίζεται για πλήρη κατάργηση των διοδίων στους δημόσιους δρόμους και δεν διαπραγματεύεται. http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=592103

    Εάν είναι το κίνημα μας «ετερόμορφο» όπως γράφεις, αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Δεν χρειαζόμαστε πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων. Όσοι συμμετέχουν στις δράσεις και τους αγώνες μας είναι ευπρόσδεκτοι. Ούτε μιλήσαμε ποτέ για «διαπλανητική εξέγερση», ούτε ποτέ καταφερθήκαμε ενάντια στο κόσμο που ψηφίζει ή στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ. Μιλήσαμε πολύ συγκεκριμένα για μια πρωτοβουλία συγκεκριμένων ανθρώπων από τα πάνω. Τα υπόλοιπα που αναφέρεις περί «εισχώρησης μεμονομένων ατόμων κ.λ.π.» ανήκουν στο, δυστυχώς μαύρο κομμάτι της ιστορίας της αριστεράς, με τις πρακτορολογίες, και τους χαφιεδισμούς που έστειλαν αγωνιστές σαν τον Πλουμπίδη στο εκτελεστικό απόσπασμα.

    Τέλος, σίγουρα δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αναφερόμαστε κι εμείς σε όλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Παραθέτουμε : « Η πρωτοτυπία έγκειται στο πως στήνονται “μέτωπα” με κουκουέδικες πρακτικές, από ανθρώπους που δηλώνουν ότι δεν ανήκουν πλέον στο ΚΚΕ, αλλά – όπως φαίνεται από την πρακτική τους – δεν έχουν ξεχάσει τις βασικές αρχές της “κομμουνιστικής” πολιτικής που διδάχτηκαν εκεί… ……Το πολιτικό κέντρο που καθοδηγεί αυτή την πρωτοβουλία έχει κάνει τους λογαριασμούς του. Έχει επιλέξει με μεγάλη προσοχή ποιοί από κάθε πολιτικό χώρο υπογράφουν, ποιοί θα κάνουν τις γλάστρες και ποιοι τον μαϊντανό. Δεν χρειάζεται κανένας να έχει εντρυφήσει ιδιαίτερα στην πολιτική κουλτούρα αυτής της Αριστεράς για να αντιληφθεί τα σημαίνονται και τα σημαινόμενα αυτών των πολιτικών πρακτικών…. …..Είναι σαφές ότι αυτό το καθοδηγητικό κέντρο πολιτικά οριοθετείται από δυνάμεις από την ομάδα του Π. Λαφαζάνη στον ΣΥΝασπισμό, δυνάμεις του ΜΑΑ, δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του “Αριστερού Βήματος” και δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ που σηματοδοτούνται από το πρόσωπο της Σ. Σακοράφα. ……….Θα επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά την θέση μας για αυτό το ζήτημα: Σήμερα, η ανασυγκρότηση της Αριστεράς δεν θα κριθεί τελικά από κάποια πολιτική συμφωνία, ούτε από το πόσο ολοκληρωμένο είναι ένα πολιτικό σχέδιο ή πρόγραμμα. Οι απαντήσεις που προϋποθέτει ένα τέτοιο εγχείρημα, δεν μπορούν να δοθούν κυρίως με την προσφυγή στον «διάλογο». Δεν υπάρχουν πολιτικά υποκείμενα που κατέχουν ή θα ανακαλύψουν την απόλυτη αλήθεια. Οι σχετικές αλήθειες που κατέχει κάθε υποκείμενο ξεχωριστά, δεν είναι επαρκείς για την ανασύνθεση της Αριστεράς. Η τομή που απαιτείται, περνάει από την συντριβή του παλαιού με την μορφή που υπάρχει, και το ριζικό μετασχηματισμό του. Το νέο δεν πρόκειται να προκύψει από απλές αθροιστικές πράξεις μεταξύ συγγενών υποκειμένων, διατεταγμένωνκ.λπ.

    «Και είναι λάθος να προσπαθούμε να εντάξουμε το κίνημα σε τέτοιους τεχνοκρατικούς στόχους, σε μια περίοδο μάλιστα που είναι προχωρημένο αρκετά πιο μπροστά. Στον κόσμο που θα είναι έτοιμος να πάρει την τύχη του στα χέρια του, εμείς θα βγαίνουμε να του λέμε:
    – Συγκρατήσου! Περίμενε να βγάλει τα πορίσματά της η ΕΛΕ, και τότε να δούμε τι θα γίνει;»
    http://enosy.blogspot.com/2011/03/blog-post_06.html

    Μου αρέσει!

    • Παρόλο που δεν είμαι στο Σύριζα, στο Σπίθα ή ψηφοφόρος της Σακοράφα, βρίσκω την απεύθυνση του κειμένου για το χρέος και την ΕΛΕ πολύ προβληματική.
     Όταν αποφάσισα να υποστηρίξω τις δράσεις των επιτροπών ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δε φαντάστηκα και δεν επιθυμούσα να βρεθώ απέναντι σε άλλα κομμάτια του κινήματος ούτε με ενδιαφέρουν τα ιδεολογικά και κομματικά ξεκαθαρίσματα. Το κείμενο αυτό εξαπολύει γηπεδική ρητορική ενάντια στις δυνάμεις ενός χώρου που έχει δώσει την αλληλεγγύη του σε πολλούς αγώνες και σε πολλούς αγωνιστές, με τελευταίο παράδειγμα τους μετανάστες απεργούς πείνας.
     Δεν με ενδιαφέρει να έρθω σε δημόσια αντιπαράθεση με το Σύριζα, παρά τις πολιτικές μου διαφωνίες, διότι εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πολιτικό όφελος από τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις. Όποιος πιστεύει ότι εχει πολιτικό όφελος από το χλευασμό δυνάμεων της αριστεράς, να μας το πει ξεκάθαρα. Το μόνο αποτέλεσμα από κορώνες τέτοιου είδους είναι ο διαχωρισμός: οι καλοί μαζί μας κ οι παραπλανημένοι.. με ποιον και σε ποια διόδια;;
     Το κείμενο που συντάξατε (εσείς εκ μέρους όλων μας όπως υπονοεί ο πληθυντικός) δεν περιορίστηκε να ανασκευάσει πολιτικά την πρόταση για ΕΛΕ, αλλά προχώρησε σε κάτι που θυμίζει δυσάρεστα κομματική αντιπαράθεση και δεν αφορά όλους όσοι συμμετέχουν στις επιτροπές ούτε βοηθά την κοινή δράση.
     Αν θέλετε, περιοριστείτε στα πολιτικά επιχειρήματα που συνθέτουν το σκεπτικό σας κ αφήστε τους χαρακτηρισμούς.

     Μου αρέσει!

     • Επι της ουσίας της πρωτοβουλίας περί την ΕΛΕ δεν αναφέρεσαι όμως. Μήπως θεωρείς ότι υπάρχουν δύο ειδών χρέη, δηλαδή το «δικό μας» και το «άλλο», οπότε κάποιο απο τα δύο οφείλουμε να πληρώσουμε;

      Η διαφορά του κινήματος των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» βρίσκεται ακριβώς εδώ και βεβαίως μας διαχωρίζει απο τα κομματικά επιτελεία που αποφάσισαν να ψάξουν λογιστικά την υπόθεση και …να μας ενημερώσουν για τα περαιτέρω. Δηλ. Εάν, πότε και πώς πρέπει να πληρώσουμε κι εμείς. ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ – ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ.

      Με τα κόμματα και τους μηχανισμούς μας διαχωρίζει ο τρόπος της συλλογικής λειτουργίας μας απο τα κάτω. Συναντιόμαστε, σχεδιάζουμε, αποφασίζουμε, αυτενεργούμε. Κυρίως επικεντρωνόμαστε σε καθημερινές δράσεις, γιατί αυτό σημαίνει κίνημα.

      Τέλος όσον αφόρά το «ύφος», πράγματι είναι αιχμηρό, αλλά δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε δημόσιες σχέσεις, ούτε να διαπραγματευτούμε τίποτα. Θα λέμε τα σύκα – σύκα και τη σκάφη σκάφη, όπως το αντιλαμβανόμαστε, όπως σε τελική ανάλυση το αντιλαμβάνεται κάθε εργαζόμενος, κάθε συμπολίτης. Δεν είναι τυχαία η απαξία της κοινωνίας στην πολιτική/κομματική/συνδικαλιστική ηγεσία. Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες και τη ζωή στα χέρια μας. Δεν θέλουμε άλλους επαγγελματίες της πολιτικής και των κινημάτων.

      Μου αρέσει!

      • Επί της ΕΛΕ δεν αναφέρομαι πράγματι επειδή δεν έχω διαμορφώσει άποψη -ακόμη! Δεν έχω τη βεβαιότητα ότι τα πράγματα είναι ασπρα-μαύρα κι αποφασίζονται με αφορισμούς ούτε στη ζωή ούτε στην πολιτική ούτε στο δημόσιο χρέος. Ξέρω ότι εγώ δεν τα έφαγα μαζί τους, ως εκεί.
       Όμως μου απαντάτε σε άλλο επίπεδο και σας ξαναρωτώ: τις φράσεις περι αριστερών Πάγκαλων, συριζούληδων, οικειοποίησης του Δεν πληρώνω κλπ, τις σχεδιάσαμε μαζί από τα κάτω και τις αποφασίσαμε από κοινού; Όχι. Εσείς τις γράψατε και τις υποστηρίζετε κ ξανα καταφεύγετε σε χαρακτηρισμούς όταν μιλάτε για επαγγελματίες της πολιτικής κ εγώ διαφωνώ κ λέω ότι δεν με εκφράζει η επίθεση στο Σύριζα.
       Αυτό που εσείς λέτε δημόσιες σχέσεις εγώ το λέω αλληλεγγύη στους αγώνες. Και είμαστε κι εσείς κι εγώ στο Δεν πληρώνω. Συμπέρασμα;

       Μου αρέσει!

       • 1. Συμφωνούμε ότι δεν τα έφαγες μαζί τους όπως κι εμείς και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Η ΕΛΕ υποστηρίζει όμως ότι μπορεί ….και να φάγαμε μαζί κάτι/ ή όχι;
        2. Στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιτεθήκαμε συνολικά, μιλήσαμε όμως για την πρεμούρα της ηγεσίας τουνα εκπροσωπήσει την ΕΛΕ (επιστολή Τσίπρα στον Πρόεδρο της Βουλής). άλλωστε η ΕΛΕ δεν προέκυψε απο απαίτηση των οργανώσεων και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. ΠΡΟΕΚΥΨΕ απο μέλη του ΠΑΣΟΚ, μέλη της ηγεσίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένους άλλους. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ. Ποιούς συμφέρει η συζήτηση γύρω απο όσα υποστηρίζει η ΕΛΕ; (σκέψου το, θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις τελικά με ποιούς θα πάς και ποιούς θα αφήσεις) Καμία αντίρρηση για την ενότητα των κινημάτων στη βάση και στη δράση. Την κάνουμε πράξη όλο αυτό τον καιρό που είμαστε στους δρόμους. Στους επαγγελματίες της πολιτικής ναι /είμαστε κάθετα αντίθετοι. Επίσης διαφωνούμε με το μοντέλο εκπροσώπησης/ανάθεσης/διαχείρησης. Πρόκειται για βασικά στοιχεία και αρχές των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» που καθορίζουν άλλωστε και τον τρόπο που λειτουργούμε. Ανοιχτές συνελεύσεις/άμεση δημοκρατία. Όλα αυτά έχουν συζητηθεί και έχουμε πάρει αποφάσεις στο τελευταίο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ, όπως και στα προηγούμενα. Σύντομα θα τα ξανασυζητήσουμε πάλι σε πανελλαδικό επίπεδο.
        Τέλος μπορεί τα πράγματα να μην είναι μόνο άσπρα ή μαύρα, αλλά ξέρεις το ποτάμι έχει πάντα δύο όχθες. Στη μια είμαστε εμείς, οι εργαζόμενοι, η κοινωνία και στην απέναντι θα είναι πάντα οι ολιγάρχες του κεφαλαίου και το πολιτικό προσωπικό τους, οι εχθροί δηλ. της κοινωνίας. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο για διάλογο με τους απέναντι, ούτε για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.

        Μου αρέσει!

      • Δε βλέπω να δημοσιεύτηκε η απάντηση που σας έστειλα. Υπάρχει περιορισμός ή κάποιο κώλυμα για το οποίο θα έπρεπε να γνωρίζω;

       Μου αρέσει!

 5. ειναι πραγματικά πολυ κριμα το κινημα δεν πληρωνω να αρχιζει να κρατα μια τετοια στάση,δηλαδη να μικρομεγαλίζει και να νομίζει οτι πλεον μπορει να κανει υψηλη πολιτική,να επιλεγει συμμαχουςς και ναβάλλει κατά χώρων που το στηρίζουν,επειδη νομίζει πιθανον οτι πλεον δεν τους εχει ανάγκη.Το δεν πληρώνω αδικεί τον εαυτό με τέτοια κείμενα,τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν εως και προβοκατόρικα εναντίον πολιτικων χώρων όπως ο συριζα, ο συν κτλ κτλ. Τα πάνω και τα κάτω αποδεικνύονται στην πράξη,και δυστυχως πέφτετε στην παγίδα που κατηγορείτε τον συριζα.Λέτε ότι απο τα πάνω προσπαθεί να κανει ΕΛΕ.
  Δυστυχώς,θα πρέπει να μάθετε ότι δεκάδες πολιτικές κινήσεις του Συνασπισμού ανά την ελλάδα ήταν αυτές που πίεσαν για την συγκρότηση ενιαίου μετώπου με όσους θέτουν το ζήτημα της ΕΛΕ. Επιπλέον,η επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να πατάει σε σαθρά εδάφη,καθώς δεν στρέφεται εναντίον των ηγεσιών του αλλά εναντίον του κόσμου του,που θλίβεται από αυτά που λέτε,γιατί λαμβάνει ενεργά μέρος στο δεν πληρώνω και αν μη τι αλλό,τον λοιδορείτε,τον θεωρείτε αβουλο,ανίκανο και αμέτοχο στα τεκτενόμενα.
  Αρα φαίνεται,οτι ορισμένοι στο δεν πληρώνω φέρνουν τα πάνω κατω.Προσπαθούν από τα πάνω,να κανουν υψηλη πολιτική εναντίον των πάνω του συριζα,αλλα εν τελει στρεφονται εναντίον των κατω του συριζα.
  Δυστυχως,η στάση του να θεωρείτε οτι πιθανον ηρθε η ωρα της επαναστασης απο το δεν πληρώνω,και η θεωρηση της ιστορίας ως μονοδιάστατη, και χωρίς στρατηγικές επιλογές,οχι μονο ειναι λαθος αλλα θα αποδυναμώσει το κινημα και θα το καταστήσει απομονωμένο,αμαζο και γραφικό.
  Ειναι χαρακτηριστική η αλάζονία του κειμένου,καθώς μπορώ να πω οτι κανει πολιτική χωρίς να λαμβάνει τους απο κατω του που δεν πληρωνουν,οι οποιοι ειναι από αριστεροι εως δεξιοι.Πεσατε στην παγίδα που πεφτει ο καθενας μικρομέγαλος,ή αυτός που εχει κρυφά σχεδια στο μυαλό του για το μετα,και γίνεται εργολάβος της αντιδρασης και αυτοαποκαλούμενος εκπροσωπος ενος τοσο μαζικού κινηματος και τοσο ετερόμορφου.
  Οτι κατηγορείτε τον κόσμο του συν/συριζα το κανει αυτό το κείμενο.
  Πολλά εχω να πω ακόμα,για τη σταση ορισμενων κειμένων,και την αντιληψη ορισμένων οτι ηρθε η ώρα ισως μιας διαπλανητικης εξεγερσης,και πολλων αλλων μαξιμαλιστικών .Θα σταματησω ομως εδω γιατι αφενος αρκουν αυτά ως επισημάνσεις προς σκέψεις,και αφετέρου γιατί κατα πάσα πιθανότητα στο κίνημα δεν πληρώνω εχουν εισχωρήσει μεμονομένα άτομα που οπως φαίνεται εχουν προηγούμενα ή ανοικτούς λογαριασμούς με τον συριζα,και τον κατηγορούν ακόμα και για τον σεισμό στην ιαπωνία.
  Δυστυχως,τετοια φαινόμενα δεν πρόκειται να εκκλειψουν.Ετσι κινειται η ιστορία.
  Τη επόμενη φορά που ενα κείμενο θα στραφει εναντιον της ενοτητας του δεν πληρωνω,να το σκεφτείται καλύτερα για τις αγνες προθέσεις του και το κατα ποσο θα υιοθετηθεί.

  Μου αρέσει!

 6. Παιδιά καλημέρα. Ας είμαστε λίγο προσεκτικοί στο τι λέμε κι ας σταματήσουμε να βλέπουμε παντού προσπάθειες χειραγώγησης του κινήματος, των κινημάτων γενικότερα. Όχι ότι αυτές δεν γίνονται ή δεν υπάρχουν αλλά η υπερτόνιση τους, η διόγκωση τους και η αποτύπωση εκφράσεων του στυλ «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να οικειοποιεί το «δεν πληρώνω» εκτός από υπερβολικές καθίστανται και αποπροσανατολιστικές για το ίδιο το κίνημα ιδιαίτερα τώρα που αυτό δέχεται την πιο μεγάλη επίθεση από την κυβέρνηση και όχι μόνο. Για την ιστορική αλήθεια να πούμε επίσης πως η Σοφία Σακοράφα εκλέχτηκε μεν βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ αλλά όλοι γνωρίζουμε πως σήμερα όχι μόνο δεν είναι βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος αλλά και απέναντι του. Επίσης να πούμε πως κανένας ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε καμιά συνθήκη Μάαστριχ. Ποτέ. Οι ανακρίβειες – συνειδητές ή ασυνείδητες – δεν βοηθούν κανένα κίνημα και περιορίζουν αυτό σε στενά πλαίσια αντί να το απλώσουν στην κοινωνία. Οι συμμετέχοντες στο «δεν πληρώνω» είναι ενταγμένοι και ανένταχτοι αγωνιστές από όλο το φάσμα των πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων. Σαφώς με αριστερή απόχρωση και με αποφάσεις απ’ τα κάτω. Αυτό το «απ’ τα κάτω» ας το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, ας το πλατύνουμε, ας το οξύνουμε αποφεύγοντας ωστόσο να λέμε πράγματα που δεν ισχύουν και διαιρούν αντί να συνθέτουν. Δεν πληρώνουμε την κρίση τους, συνεχίζουμε, ενωτικά, μαχητικά και ενάντια..

  Μου αρέσει!

 7. Πως περνάω τα διόδια μετά την Τροπολογία Ρέππα.

  Νέα Μέθοδος.

  ΠΡΟΣΟΧΗ
  α) Απαιτεί λίγη παραπάνω οδηγική δεξιότητα.
  β) Δεν ξέρω αν χαρακτηριστεί ως προβοκατόρικη από τους συντρόφους

  Δεν ανοίγουμε την μπάρα
  Δεν μιλάμε σε κανένα
  Δεν περιμένουμε τίποτα …

  Απλά ακολουθούμε το προπορευόμενο όχημα την στιγμή που ξεκινά ( αφού έχει πληρώσει ή όχι ) κρατώντας μια σταθερή απόσταση από αυτό 1-1,5 μέτρα.
  Δεν χρειάζεται να επιταχύνουμε η να φρενάρουμε απότομα.
  Έχουμε περίπου 1-2 δευτερόλεπτα περιθώριο πριν κλείσει η μπάρα ξανά.

  Συνήθως δεν χτυπά ούτε η σειρήνα ασφαλείας.

  Περνάω με την μέθοδο αυτή
  α) στην Αττική οδό
  β) και από τις Αφίδνες.

  Νικόλας.

  Μου αρέσει!

 8. Τα ίδια διάβασα και το Ρεσάλτο. Μην πέφτετε στην παγίδα και μην σας επηρεάζει το κείμενο της διακήρυξης. ΕΛΕ για το δημόσιο χρέος δεν σημαίνει υποχώρηση της άρνησης πληρωμών σε μερική ή συνολική αναγνώριση του χρέους αλλά το ακριβός αντίθετο. Σημαίνει απόνομιμοποίηση ενός μεγάλου μέρους του χρέους και νομιμοποίηση της άρνησης πληρωμών. Παράνομα χρέη που δόθηκαν για εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτικών και όχι των εθνών. Έχουμε κάθε λόγο να θέλουμε ΕΛΕ για το χρέος. Μπορείτε να δείτε εδώ και την περίπτωση του Ισημερινού με αντίστοιχη ΕΛΕ για το χρέος. http://www.skai.gr/player/radio/?mmid=208680

  Μου αρέσει!

  • Δυστυχώς νομίζω πως κάνεις λάθος, εκτός των άλλων γιατί η περίπτωση του χρέους του Ισημερινού είναι διαφορετική ποιοτικά από αυτό της Ελλάδας. Κυρίως όμως γιατί, εφόσον μπορεί ένας κυρίαρχος λαός να μην αναγνωρίσει και να διαγράψει μονομερώς το χρέος βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ αλλά και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, γιατί θα πρέπει να παραιτηθεί αυτού του δικαιώματος του και να αναθέσει σε μια ΕΛΕ που αποτελείται από «ειδικούς», «σοφούς» και ΜΚΟ αγνώστου χρηματοδότησης και την οποία δε θα ελέγχει, να του πει τι;;; Πόσο από το χρέος θα πρέπει να πληρώσει και πόσο όχι; Να πάμε δηλαδή σε μια λογική κουρέματος, που θέλουν διάφορα κόμματα όπως και το ΣΥΡΙΖΑ;
   Σου παραθέτω ένα απόσπασμα από άρθρο του Δημήτρη Καζάκη:
   «Ακόμη κι αν κάποιος θεωρήσει ότι τα αρχικά δάνεια – που έτσι ή αλλιώς έχουν ξεπληρωθεί δεκάδες φορές έως σήμερα – ήταν «δίκαια», γιατί μια χώρα και ένας λαός να ξεπουλιέται για να πληρώνει πανωτόκια;
   Αυτό ακριβώς το ζήτημα, που δεν είναι μόνο πρόβλημα της υπερχρεωμένης Ελλάδας, ήρθε να αντιμετωπίσει η πρόταση του ΟΗΕ (Απρίλιος του 2010) που θεωρεί ως «απεχθές χρέος» όχι μόνο εκείνο που είναι προϊόν ύποπτης συναλλαγής, αλλά κάθε χρέος που για να πληρωθεί οδηγεί στην καταστρατήγηση, παραβίαση, ή και κατάργηση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Όταν λοιπόν μια χώρα αναγκάζεται να συνθλίψει τη δουλειά και τα εισοδήματα του λαού της, να περικόψει δραστικά δημόσιες και κοινωνικές παροχές και να ξεπουλήσει την περιουσία της και έτσι να θέσει την ασφάλεια, την ευνομία και την ομαλότητά της σε κίνδυνο, προκειμένου να πληρώσει τους δανειστές της, τότε το χρέος της θεωρείται «απεχθές» και οφείλει να αρνηθεί την πληρωμή του. Τάδε έφη ο ειδικός επιτετραμμένος για την μελέτη και αντιμετώπιση του χρέους σε εισήγησή του προς την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2010, η οποία κατά πλειοψηφία έγινε αποδεχτή από αυτό το διεθνές σώμα. Και είναι μάλλον περίεργο που όσοι σκίζονται για τον έλεγχο των δανειακών συμβάσεων στην Ελλάδα, δήθεν για να αποκαλύψουν το μέρος του χρέους που είναι «απεχθές», τους διαφεύγει ως δια μαγείας αυτή η σημαντική συμβολή του ΟΗΕ στην έννοια του «απεχθούς χρέους».»
   Όλο το άρθρο ειναι εδώ: http://seisaxthia.blogspot.com/2011/03/blog-post_7546.html
   Επίσης δες και αυτό: http://seisaxthia.blogspot.com/2011/03/blog-post_3315.html

   Μου αρέσει!

 9. Παίδες συγχαρητήρια για τον αγώνα σας. Προσέξτε μη σας καπελώσουν οι γνωστοί σε όλους μας, που αυτό εξάλλου έχουν ως επάγγελμα, γι’ αυτό έχουν ιδρυθεί, για να καπελώνουν την όποια λαϊκή αυθόρμητη αντίδραση. Μακάρι να επεκταθεί το «Δεν πληρώνω» και σε άλλους τομείς, με τελική κατάληξη το «Δεν πληρώνω» στις τράπεζες. Αυτό τρέμει το «σύστημα» και η κατοχική κυβέρνηση. Επομένως να ξέρετε ότι θα σας ασκηθούν ισχυρές πιέσεις και φυσικά θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν και το προαιώνιο κόλπο τους, την εξαγορά συνειδήσεων μέσω του χρήματος, απ’ αυτό έχουν άφθονο, αυτοί το κόβουν εξάλλου. Ελέγχετε διαρκώς λοιπόν τους εκπροσώπους σας.
  Στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου δεν ελπίζω σε τίποτα. Το πιθανότερο είναι ότι είναι ήδη καπελωμένη από τώρα ή θα καπελωθεί στη πορεία στα σίγουρα. Απορρίπτεται λοιπόν, δεν τσιμπάμε, εξάλλου εξ ίσου σημαντικό είναι,ότι θα είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία. Εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε, θέλουμε λύσεις στα προβλήματα μας τώρα.
  Μία λύση που θα αποδώσει καρπούς σύντομα και είναι και δημοκρατικότατη είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Αυτό πρέπει να ζητήσουμε όλοι μας. Να ερωτηθεί ο λαός με το εξής ερώτημα : «Να αποπληρώσει το ελληνικό κράτος τις οφειλές του που προκύπτουν από ομόλογα ;» Οφειλές που «χρωστάμε» δηλαδή στους παγκόσμιους τραπεζίτες. Δηλαδή να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός αν θα εφαρμόσει το «Δεν πληρώνω» σε κρατικό επίπεδο πλέον. Έχετε προσέξει τα «ψιλά γράμματα» των ομολόγων ; Είναι νόμιμο λοιπόν αυτό, άρα και ηθικό, αυτή δεν ήταν και είναι η φιλοσοφία των εξουσιαστών μας ; Αν τολμάνε, ας κάνουν δημοψήφισμα ! Η λέξη δημοψήφισμα για το χρέος είναι απαγορευμένη λέξη, είναι λέξη-ταμπού και για τα 5 κόμματα της βουλής, δεν τη λέει κανείς από αυτά τα 5 πουλητάρια.

  Μου αρέσει!

 10. Στην ΕΛΕ συμμετεχει ενεργα και ο δημοσιογραφος Αρης Χατζηστεφανου. Οσοι εχουν παρακολουθησει το εργο του, αντιλαμβανονται οτι προκειται για δημοσιογραφο με την πραγματικη εννοια της ιδιοτητας καθως, εχει μιλησει – μεσα απο ερευνα – για θεματα που δεν αγγιζει κανενας meanstream. Αυτο που πρεσβευει και προωθει μεσα απο τη δουλεια του, δεν ερχεται σε αντιθεση με τον ουσιαστικο ρολο του κινηματος. Απεναντιας, αποκαλυπτειι τεκμηριωμενα και με ψυχραιμια την παγιδα στην οποια ηδη βρισκομαστε, προχωροντας και σε ενεργειες αφυπνισης
  Συμμετεχω στο κινημα αλλα δεν μπορω να αμφισβητησω τη δουλεια τετοιων ανθρωπων, κατ επεκταση και τις επιλογες τους.
  Ευχαριστω

  Μου αρέσει!

 11. …Παραθέτω ένα βίντεο το οποίο είναι άκρως αποκαλυπτικό ως πρός το θέμα του χρέους ( κάνει λόγο και για την ΕΛΕ κάποια στιγμή..), και στο οποίο ο ομιλητής, οικονομολόγος-αναλυτής Δ.Καζάκης παρέτει συγκλονιστικά ΣΤΟΙΧΕΙΑ για την πραγματικά κατάσταση της Ελλάδας…. Το βίντεο έιναι λίγο μεγάλο ( 1 ώρα και 50 λεπτά, περίπου ), αλλά αξίζει πραγματικά τον κόπο….

  http://www.blip.tv/file/4849073

  Μου αρέσει!

 12. Αυτή η συνέντευξη θα μείνει στην Ιστορία. Αναλύει ολόκληρη την σημερινή κατάσταση στην οικονομία. Δείτε την οπωσδήποτε κάθε λεπτό αξίζει. Εδώ και στο yt. http://www.youtube.com/watch?v=Pgb71Hxi8hE Στο βίντεο στα τελευταία 10 λεπτά μιλάει για τη ΕΛΕ για το χρέος και γιατί είναι προς το συμφέρον μας να γίνει.
  Εδώ και η εκπομπή για το απεχθές χρέος. http://www.skai.gr/player/radio/?mmid=208680 Δείτε τις ομοιότητες με την Ελλάδα.

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s