Καθαρά Δευτέρα των Παθών των ΟΔΗΓΩΝ όταν οι δρόμοι πάνε στα χέρια Εταιριών με κυβερνητική συναίνεση


Δεκαπέντε χιλιόμετρα μποτιλιάρισμα στην Τραγάνα, έξι ώρες εγκλωβισμένοι οδηγοί στη Μαλακάσα, τρείς ώρες  στα Διόδια στις Αφίδνες , ένας τραυματίας από πτώση βράχου πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο στα Τέμπη, δεκάδες τρακαρίσματα κτλ .

Αυτές είναι μερικές από τις εικόνες της επιστροφής προς τα αστικά κέντρα.  Άνθρωποι κινδύνευαν στον «μαγικό κόσμο» των Ρέππα-εργολάβων, στον «Παράδεισο» της Ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Επίσημη δικαιολογία κυβέρνησης-εταιριών τα ακραία καιρικά φαινόμενα δηλαδή το χιόνι και οι άνεμοι. Φυσικά ποτέ και πουθενά δεν ορίζεται σαν «ακραίο καιρικό φαινόμενο» δέκα πόντων  χιονόπτωση  κα οι άνεμοι των 7-8 μποφόρ. Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε τους ισχυρισμούς τους  η πρόγνωση για τον καιρό ήταν γνωστή εδώ και μέρες. Είχαν όπως δήλωναν πάρει όλα τα μέτρα για την άνετη κίνηση των οχημάτων στους εθνικούς δρόμους.

Έτσι έλεγαν οι κοινοπραξίες!

Στην πράξη για το μόνο που ενδιαφέρονταν ήταν να εισπράξουν τα διόδια με κάθε τρόπο. Ούτε καν το στοιχειώδες ρίξιμο αλατιού στο οδόστρωμα (μα τί λέμε τώρα το αλάτι κοστίζει).    Παρά το μποτιλιάρισμα, παρά το επικίνδυνο κρύο, παρά τα επικίνδυνα έργα, παρά τις «διπλωμένες» νταλίκες, παρά τους τραυματισμούς , αυτοί αρνιόντουσαν πεισματικά να αποσυμφορήσουν τους δρόμους ανοίγοντας τις μπάρες  των διοδίων.

Ακόμα και όταν οδηγοί άνοιγαν τις μπάρες, ειδικό προσωπικό έτρεχε να τις ξανακλείσει. Δεκάδες φορές απειλήθηκαν σοβαρά επεισόδια σε διάφορα διόδια.

Όμως εκατοντάδες οδηγοί κατέβηκαν από τα αυτοκίνητα τους και άνοιξαν τις  μπάρες  απελευθερώνοντας και τα επόμενα αυτοκίνητα ( και ας απειλεί ο Ρέππας με πρόστιμα).

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι το κοινό συμφέρον και το εταιρικό κέρδος δεν πάνε μαζί, είναι ανταγωνιστικές έννοιες. Τα κοινωνικά αγαθά δεν μπορεί να είναι στα χέρια ιδιωτών δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο κερδοφορίας. Δεν πρόκειται για οικονομική διαφορά με τις εταιρίες, ούτε μόνο για την διασφάλιση των δικαιωμάτων μας,

Έχει να κάνει και με την υπεράσπιση της ίδιας της ζωής μας απέναντι στην λογική που λέει «το κέρδος πάνω απ’ όλα».

2 Σχόλια

  1. Η καλύτερη «διαφήμιση» του κινήματος είναι η χθεσινή ντροπιαστική εικόνα που κατέδειξε για άλλη μια φορά το άδικο των διοδίων, την ποιότητα των «υπηρεσιών» που (δήθεν) προσφέρουν, και την εγκληματική τους αδιαφορία για τα πάντα πλην της είσπραξης………..

    Μου αρέσει!

  2. Έκανα 12 ώρες να έρθω από Β. Εύβοια στην Αθήνα. Από αυτές 1h30΄ ήμουν εντελώς ακινητοποιημένος (ούτε ένα πόντο δεν προχώρησα), μαζί με εκατομμύρια συνανθρώπους μου και τα αυτοκίνητά τους, περίπου μισό χιλιόμετρο πριν τα διόδια του Μαρτίνου, και άλλη 1h30΄έκανα για να καλύψω αυτό το μισό χιλιόμετρο. Έχω όμως να αναφέρω ότι ούτε σ’ αυτά ούτε σε άλλα διόδια μας ζήτησε κανείς να πληρώσουμε, δεν υπήρχαν καν υπάλληλοι (άραγε πώς έφυγαν από κει; ελικόπτερα δεν είδα).

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s