Αρνούμαστε να πληρώσουμε εισιτήριο στα ΜΜΜ: ΠΩΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ


Εάν ελεγκτής μας ζητήσει το εισιτήριο ή τα στοιχεία μας:

1.             Αρνούμαστε να δώσουμε τα στοιχεία μας στον ελεγκτή. Στοιχεία δίνουμε μόνο αν μας τα ζητήσει οποιοσδήποτε αστυνομικός (ακόμα και εκτός υπηρεσίας), πταισματοδίκης ή ειρηνοδίκης, που θα βρίσκεται ή θα έλθει στο λεωφορείο/τρένο.

2.            Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τον ελεγκτή οπουδήποτε. Ούτε βέβαια οποιονδήποτε security.  Αν μας εξαναγκάσει να τον ακολουθήσουμε με τη βία, του κάνουμε μήνυση για παράνομη βία, εκβίαση και παράνομη κατακράτηση. Καλούμε τότε εμείς την αστυνομία και απαιτούμε τη σύλληψή του. Συγκρατούμε σε κάθε περίπτωση τα διακριτικά του (αριθμός στο καρτελάκι του).  Αν βιαζόμαστε να φύγουμε, συγκρατούμε τα διακριτικά του και του κάνουμε μήνυση αργότερα.

3.            Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε την άφιξη της αστυνομίας.

4.            Για μεγαλύτερη ταχύτητα στη λήξη του επεισοδίου, κατεβαίνουμε στην επόμενη στάση, χωρίς δισταγμό.

5.            Η αστυνομία δεν μπορεί να μας συλλάβει (μόνο να πάρει τα στοιχεία μας) διότι το αδίκημα διώκεται κατ’ έγκληση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει υποβληθεί μήνυση από τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας (όχι υπάλληλο) συγκεκριμένα για το δικό μας πρόσωπο (πράγμα αδύνατο). 

6.            Εάν ο οδηγός αρνείται να ανοίξει τις πόρτες (παγιδεύοντας έτσι και τους άλλους επιβάτες), του δηλώνουμε ότι διαπράττει παράνομη κατακράτηση και ότι θα τον μηνύσουμε (πράγμα που κάνουμε εφόσον οδηγηθούμε τελικά στο τμήμα), απευθυνόμενοι ταυτόχρονα και τους συνεπιβάτες μας, εξηγώντας ότι αυτό που κάνει ο οδηγός και ο ελεγκτής είναι παράνομο και ότι όπως σε όλα τα άλλα ζητήματα, η κυβέρνηση, μας τα παίρνει εκβιαστικά και τα δίνει σε εταιρίες και τράπεζες. Με επίγνωση του δίκιου μας, κάνουμε συμμάχους τους συνεπιβάτες μας.

7.             Εάν έλθουν οι αστυνομικοί, τους δίνουμε τα στοιχεία μας και απαιτούμε να συλλάβουν αμέσως, τον ελεγκτή ή και τον οδηγό, διότι μας κράτησαν παράνομα εντός του λεωφορείου (ή γραφείου ή σταθμού κλπ), και ζητούμε να εφαρμόσουν την αυτόφωρη διαδικασία και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι, αμέσως στο αστυνομικό τμήμα.

8.            Αστυνομικοί που αρνούνται να συλλάβουν τον ελεγκτή/οδηγό κατόπιν της μήνυσής μας, διαπράττουν παράβαση καθήκοντος. Μπορούμε να τους μηνύσουμε και να υποβάλουμε έγγραφη Αναφορά εναντίον τους στο ΑΤ., κοινοποιούμενη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

9.            Σε κάθε περίπτωση επικοινωνούμε με τα τηλέφωνα των Επιτροπών Αγώνα του «Δεν πληρώνω», απ’ όπου δεχόμαστε τη βοήθεια συναγωνιστών και δικηγόρων μελών του κινήματος.

337 Σχόλια

  1. ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΠΙΑΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ 051 ΓΙΑ ΤΑ ΚΤΕΛ Κ ΜΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ,ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ Κ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ,ΜΟΥΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΧΩ 20 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΑ 72 ΕΥΡΩ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ Κ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 72 ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ 720 ΤΙ ΚΑΝΩ???

    Μου αρέσει!

    • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

      Μου αρέσει!

      • Υπαρχει και μια ΑΛΛΗ ΜΕΘΟΔΟΣ την οποια ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ !!!

        Μπορουμε να ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΤΗ…ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ….ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ «ΠΑΡΑΒΑΤΗ», να «ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ» με την εξης φραση: ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ και η ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ kai STHN XVRA MOY !!!

        Σας ευχαριστω για το χρονο σας, που αφιερωσατε να διαβασετε τους προβληματισμους μου !!!!
        ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ….Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ….ΝΙΚΟΛΑΟΣ !!!

        Μου αρέσει!

  2. Μπράβο, εξαιρετικό το όλο εγχείρημα καί οι ενέργειες που συμβάλουν σε αυτό…
    Θα έπρεπε να γίνει και κάτι αντίστοιχο όμως καί για τους απαράδεκτους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που μας χρέωνουν παράλογα ποσά σε σχέση με το ρεύμα που καταναλώνουμε με βάση τα τ.κ. ή πληρώντας μια ανάλγητη και άκρως διεφθαρμένη ΕΡΤ, κ.α.
    Να μήν σου πώ, ακόμα καί στις φορολογικές δηλώσεις θα έπρεπε να γίνει κάτι αντίστοιχο..

    Μου αρέσει!

  3. ολοι μαζι παιδια

    Μου αρέσει!

  4. mpravo gia th leptomerh enhmerosh pou kanete

    Μου αρέσει!

  5. Το πρόβλημα είναι μπορεί κάποιος να τα κάνει όλα αυτά κάθε φορά που θέλει να πάει κάπου; Αυτή είναι ολόκληρη φασαρία!!!
    Γιατί να μην δώσουμε απλά την ταυτότητά μας στον ελεγκτή να μας δώσει πρόστιμο και ποτέ να μην το πληρώσουμε; Ποια η διαφορά να περιμένουμε για την αστυνομία και να πάρουν αυτοί τα στοιχεία μας; Δεν την καταλαβαίνω …

    Μου αρέσει!

    • ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΑ ΜΜΜ πγαίνει στη ΔΟΥ…Δεν δίνουμε ποτε τα στοιχεία μας. Ακολουθειστε τις οδηγίες

      Μου αρέσει!

      • το συμπερασμα ομως ποιο ειναι; ερχεται στη δου αρα το πληρωνεις το προστιμο;

        Μου αρέσει!

  6. […] Αρνούμαστε να πληρώσουμε εισιτήριο στα ΜΜΜ: ΠΩΣ ΥΠΕΡΑΣ… […]

    Μου αρέσει!

  7. aytoi oi tipoi sto metro pou exoun aytomata k sou elegxoun to isitirio ti ine? astinomikoi? an nai tote anagkastika dineis tin taftotita sou k sou kovoun klisi etsi? tote se ayti ti periptosi ti kanoume?

    episis lete edo pera : Εάν έλθουν οι αστυνομικοί, τους δίνουμε τα στοιχεία μας και απαιτούμε να συλλάβουν αμέσως, τον ελεγκτή ή και τον οδηγό, διότι μας κράτησαν παράνομα εντός του λεωφορείου (ή γραφείου ή σταθμού κλπ), και ζητούμε να εφαρμόσουν την αυτόφωρη διαδικασία και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι, αμέσως στο αστυνομικό τμήμα.

    ti diladi tha prepi na pliroso 500 euro se dikigorous gia minisi, gia na mi pliroso 1,40 tou isitiriou???

    episis pos ginete to prostimo na mpei stin DOY ekato fores pano??? to prostimo twn 72 euro ine prostimo twn 72 euro k oxi me prosafksis… ean kano lathos diorthoste me.i

    Μου αρέσει!

    • λοιπον οσον αφορα το τελευταιο που ειπες επειδη το εχω ψαξει, το προστιμο δεν δεκαπλασιαζεται κ παει στη ΔΟΥ αλλα λειτουργει ως εξης. αν δεν πληρωσεις το προστιμο σε 20 μερες, αυτο διπλασιαζεται, αλλα εχεις ακομα την δυνατοτητα να το πληρωσεις για 2 μηνες. μετα την παροδο 2 μηνων, το ποσο παει τοτε στη ΔΟΥ και εκει, λογω προσαυξησεων και καθυστερησης πληρωμης το ποσο ανεβαινει οσο περναει ο καιρος.ημουν φοιτητρια κ λογω του οτι δεν ειχα ΑΦΜ ουτε εκανα δηλωση κλπ, το προστιμο δεν μπηκε πουθενα.ωστοσο οταν θελησα να κανω εκδοση μου ελεγαν οτι δεν γινοταν γιατι ειχα υπολοιπα απο προστιμο ΜΜΜ κ το ποσο ειχε φτασει 300 ευρω (και οχι το δεκαπλασιο δηλ 360 οπως και καλα υποστηριζουν οτι θα γινει) και τα πληρωσα τοτε αναγκαστικα.

      Στην περιπτωση που σας κοψουν προστιμο μπορειτε να μεταβειτε στην ΟΣΥ ΑΕ (Παρνασσου 6 στο Ρεντη) για να κανετε ενσταση. ετσι κερδιζεις χρονο (τουλαχιστον 2 μηνες παραπανω χωρις το ποσο να ανεβαινει) και ισως στο τελος σου ακυρωσουν το προστιμο. δεν το εχω κανει αλλα μου εχουν πει πως ισχυει.

      Μου αρέσει!

  8. Αυτοί οι «νόμοι» στους οποίους αναφέρεστε,υπάρχουν κάπου;Που μπορούμε να τους «βρούμε»;

    Σας υποστηρίζω αλλα για παράδειγμα αυτή η ερώτηση μπορεί να την κάνει ο ελεγκτής… «που λέει ο λόγος»….

    Μου αρέσει!

  9. Πληρώνουμε δηλαδή 500 ευρώ ή ίσως και 1000 σε δικηγόρο αν έχουμε κάνει και τόοοοοσες μηνύσεις όσες μας προτρέπουνε παραπάνω, σε περίπτωση που τελικά έρθει το…..όργανο τάξης (αστυνόμος) και υποχρεωνόμαστε έτσι να δώσουμε τα στοιχεία μας, χρεωνόμαστε ένα πρόστιμο που αν δεν δυνάμεθα να το πληρώσουμε εντός είκοσι ημερών το πληρώνομε δεκαπλασίως μεσα στην εφορία μας, (δηλαδή 720 ευρωδάκια που συναπάγονται με ολόκλρηρο μίσθο ή ακόμα και με παραπάνω από μισθό έτσι που γίνανε οι μισθοί) που μας κάνουνε όλα σούμα μαζί με τις μηνύσεις 1.720 ευρωδάκια, για να γλυτώσω το ενα ευρώ και σαράντα λεπτά!!!!!!! Ευχαριστώ δεν θα πάρω!!!!! Η λογική σας είναι λογική το παραλόγου!!! Αν κάποιος σας το πρότεινε όλο αυτό το σίριαλ ψάξτε το καλύτερα!!!! Μπορεί να έχει κανένα συγγενή ή μπατζανάκη δικηγόρο με αναδουλείες και θέλει να το στέλνει…… πελατεία!!! χαχαχαχαχα !! Παίδες της Ελλαδος, η Ελλάδα έγινε το μπουρδέλο που είναι εξαιτίας μας και εξαιτίας της ανευθυνότητάς μας!!! Ολοι οι λαοί νιώθουν την κρίση αλλά εμείς τα καταφέραμε έτσι ώστε να την νιώθουμε τώρα εκατονταπλάσια!!! Όποιος δεν θέλει ας μην παίνρνει τα ΜΜΜ και ας επιχειρήσει τις μετακινήσεις του με ποδήλατο!!!

    Μου αρέσει!

    • Φίλε αντίσταση και επανάσταση απέναντι στο άδικο δεν γίνεται ούτε χωρίς και προσωπικό ρίσκο, ούτε απο τον καναπέ.
      «Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσείς, αν δεν καούμε εμείς,πώς θα γινούνε τα σκοτάδια φώς» λέει σωστά ο ποιτής…

      Μου αρέσει!

      • Να καώ για 1.40€, τσαμπα το κάψιμο και την ξεφτίλα. Ψιλικατζήδες είστε. Ασχοληθήτε καλύτερα με τη ΔΕΗ και πιό μεγάλα ποσά απο 2€.
        Και μην καπηλευεσαι τα λόγια του ποιητή, δεν αρμόζουν σε τέτοια μεγέθη…

        Μου αρέσει!

        • Μπορείς να σκεφτείς από την άλλη, νάσαι άνεργος, αλλά να χρειάζεσαι πολύ πάνω από τα σημερινά χαμηλά μεροκάματα για να ψάξεις μια μέρα μόνο για δουλειά;

          Μου αρέσει!

        • Εχεις πολυ αδικο ..γιατι οταν σε γραφουν για το 1.40 εγω προσωπικά εχω πασο και πληρωνω 0.70 και με εχουν γραψει ,με προσβαλαν ,μου μιλησαν ασχημα ,παρα λιγο να με δείρει κιολας αν εκανα βημα παραπανω και εσυ μου λες για ΔΕΗ ???με συγχωρείτε αλλα εκει δεν μου μιλανε ετσι ασχημα και εκει ξερω τι πληρωνω τουλάχιστον.Αντι να πλωρωσω κατι για το οποιο τι ειχα και εισητιριο το οποιο ελλειξε για 20 λεπτα ?????

          Μου αρέσει!

    • δεν καταλαβα ναταλια, γιατι να ειναι ειδος πολυτελειας τα μμμ;;γιατι με το 1,40 ετσι ειναι..γιατι να μη μπορει να τα χρησιμοποιησει ο καθενας;

      Μου αρέσει!

  10. εγω ρωταω 1.αφου πρεπει να δωσουμε τα στοιχεια στον αστυνομικο δε μπορει αυτος μετα να τα δωσει στον ελεγκτη για να κοψει το προστιμο;;
    2.λετε διωκεται κατ’εγκληση…εννοειται και τωρα ή οταν ψηφιστει ο νεος νομος για πταισμα;

    Μου αρέσει!

  11. 1.αν ερθει ο αστυνομικος που ειμαστε υποχρεωμενοι να του δωσουμε τα στοιχεια μπορει να δωσει τα στοιχεια μας στον ελεγκτη και να κοψει κληση;

    2.ειπατε διωκεται κατ’εγκληση.και τωρα ή με το νεο νομο που θα ισχυσει;

    Μου αρέσει!

    • με το νεο νομο/δες αναρτηση

      Μου αρέσει!

    • δηλαδη τωρα τι ισχυει..επειδη εγω και τωρα δεν πληρωνω εισιτηριο..και τωρα ειναι κατ εγκληση; ο αστυνομικος μπορει να δωσει τα στοιχεια στον ελεγκτη;

      Μου αρέσει!

  12. Πρίν από 3 μήνες περίπου με πιάσανε σε λεωφορείο χωρίς να έχω εισιτήριο. Αφού έγινε ένας μικρός καβγάς, καθώς αρνήθηκα με έντονη λογομαχία να τους δώσω οποιοδήποτε στοιχείο σε ότι με αφορά και απαίτησα να κατέβω αμέσως από το λεωφορείο, και ενώ οι ελεγκτές με παρεμπόδισαν βάζοντας τα σώματά τους μπροστά μου, τους έδωσα τα στοιχεία της φοιτητικής μου κάρτας με τα οποία και μου κόψανε το πρόστιμο.

    Επειδή ποτέ δεν πήγα να πληρώσω αυτό το πρόστιμο, θα ήθελα να μάθω ποιες κινήσεις μπορώ να κάνω.

    1) Να μην ανησυχώ και να μην το πληρώσω;
    2) Να παώ να το πληρώσω, και αν ναι υπάρχει περίπτωση το πρόστιμο να έχει αυξηθεί λόγω του περιορισμού των 20 ημερών;
    3) Κάτι άλλο ίσως;

    Μου αρέσει!

  13. Προς Βαγγέλη: Όχι Βαγγέλη δεν κάνεις εσύ μήνυση στον ελεγκτή ή στον οδηγό που σε κράτησε παράνομα (π.χ έκλεισε τις πόρτες του λεοφωρείου ή μπήκε εμπόδιο μπραστά σου) διότι το αδίκημα της παράνομης παρακράτησης διώκεται αυτεπάγγελτα που σημαίνει ότι πάει αυτόφωρο ο θύτης, άρα δεν πλήρώνεις τίποτα προφανώς!

    !!!ΠΑΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΕΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!

    εξηγήστε ώστε να γίνει ΣΑΦΕΣ αν το να μην πληρώσεις εισιτήριο είναι πταίσμα το οποίο διώκετα αυτεπάγγελτα(αυτόφωρο) ή κατ’έγγληση(με μήνυση), σύμφωνα πάντα με τον νέο νόμο…Επίσης είναι σοφό και χρήσιμο να γράψουμε μόνοι μας πάνω στην κλήση «περί παντός νομίμου δικαιώματός μου»

    Μου αρέσει!

  14. mpravo paidia gia thn prospa8eia

    Μου αρέσει!

  15. διωκεται κατ’εγκληση, δηλαδη ουτε η αστυνομια μπορει να βεβαιωσει για το προστιμο;

    Μου αρέσει!

  16. […] of constant electricity at home is ending, says power chief… Aν ελεγκτής μάς ζητήσει το εισιτήριο ή τα στοιχεία μας: 1. Αρνούμαστε να δώσουμε τα στοιχεία μας στον ελεγκτή. […]

    Μου αρέσει!

  17. Και ξαναρωτάω…γιατί απάντηση δεν πήρα….
    η άρνηση πληρωμής…καθώς κ ο τρόπος που την αντιμετωπίζουμε…
    ισχύει κ για Ηλεκτρικό και Μετρό????

    Μου αρέσει!

  18. μιά ωραία πλάκα που μπορεί να κάνετε στον ελεκτή είναι να του ζητήσετε την εξουδιοδώτηση απο τον εκπρόσωπο της εταιρείας, που είναι ο Διαυθύνων σύμβουλος, ότι του έχει αντεθεί αυτή η δουλειά.Τ καρτελάκι δεν αρκεί. Τουλέμε ότι δεν είναι εξουσιοδώτηση, και μπορεί να είναι πλαστό. Θέλω το προτότυπο έγγραφο. Μέχχρι να γίνουν όλα αυτά φτάσατε στη στ΄ση. Κατεβήτε!! Δεν έχουνε τέτοιο χαρτι, αρα τον παρακάμπτουμε. Αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και το έχει, τότε ακολουθούμε τις υποδείξεις τις επιτροπής.

    Μου αρέσει!

    • STAMATIS το εκανα, δουλευει…χααχαχα!τους ζητησα την εξουσιοδοτηση και δεν την ειχαν.μετα απο επιμονη μου για το χαρτι και ενω πηγε να με κατεβασει με το ζορι στη σταση(του ειπα μη με ακουμπας και σταματησε!)κατεβηκαν αυτοι μονοι τους..
      βλεπετε αμα ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ δε σου λεει κανεις τιποτα

      Μου αρέσει!

      • επισης οπως βλεπω εδω http://www.karagiannislawfirm.gr/poiniko-dikaio/109-2010-12-17-17-02-33 στα αρθρα 252,253 ο αστυνομικος δεν επιτρεπεται να δωσει τα στοιχεια μου στον ελεγκτη, για να κοψει προστιμο, αφου βλαπτει εμενα και τιμωρειται με τις ποινες που λεει..
        ας απαντησουν οι επιτροπες καταλαβα καλα;

        Μου αρέσει!

  19. Ego kathe mina vgazo miniaia karta kai exo mazi mou panta ta kouponia kai ton proigoumenon minon. Xtes gia kaki mou tixi xexasa na paro mazi mou ta xartia mou kai mazi kai tin karta tou leoforiou. Xoris to stelexos tis kartas den mporeis na pareis to kouponi gia ton neo mina etsi den mporousa na tin ananeoso. Mpike elenktis tou exigisa oti kathe mina vgazo karta kai oti apla simera tin exo xexasei alla autos anendotos mou ekopse prostimo. To kouponi gia ton kenourgio mina exei tin idia imerominia me to prostimo mporo na kano enstasi kai na min to pliroso???? 72 euro me tetia krisi den einai eukolo gia mas tous ftoxous pou xrisimopoioume to leoforio sa ta zoa kathe mera o enas pano ston allon…….Euxaristo

    Μου αρέσει!

    • Προφανώς μπορείς να κάνεις ένσταση

      Μου αρέσει!

      • NAI πας δειχνεις την καρτα και σου σβηνει το προστιμο.
        τωρα επειδη ειναι την ιδια μερα..αν σου κανουν τιποτα τσαλιμακια αρχισε τους στα βρισιδια

        Μου αρέσει!

  20. Paidia me epiasan sto metro xoris eisitirio, itan gia aerodromio k to prostimo itan 84 euro! edosa pseftika stoixeia onoma eponimo dieuthinsi ktl alla apo malakia mou megali edosa to alithino mou kinito tilefono! ti kano tora? iparxei periptosi na me vroun etsi? an me paroun tilefono k tous po lathos kanete? giati exo dosei allo onoma ara an me paroun tha tous po to kanoniko mou. Iparxei periptosi na mou zitisoun na pao ekei gia anagnorisi kai tautisi prosopon ktl??? HELP! ti na kano??

    Μου αρέσει!

  21. Παιδια να ενημερωσω για νεες μαγκιες που εχουν μπει σε εφαρμογη : Σταματαει το λεωφορειο λιγα μετρα πριν απο το τερμα του σταθμου Μετρο του Αγ, Δημητριου και ανοιγει μονο την μπροστινη πορτα και μπαινουν 3 ελεγκτες.Οντως εχω δικαιωμα να του πω να καλεσει αστυνομικο για να δειξω την ταυτοτητα μου? αν γινει κατι τετοιο και παμε στο τμημα εχει δικαιωμα να μου κανει μυνηση τυχον για παρεμποδιση εργου απο δημοσιο λειτουργο?

    Μου αρέσει!

  22. ο αστυνομικος σε περιπτωση που ειναι ηδη με τον ελεγκτη και παρει τα στοιχεια μας δεν μπορει να τα δωσει στον ελεγκτη και αυτος να τα δωσει στον νομιμο εκπροσωπο της εταιρειας που θα μας κανει μυνηση? ή μηπως δεν μπορει να του τα δωσει?νομιζω οτι δεν εξηγηται στην αναρτηση….

    Μου αρέσει!

    • Ο αστυνομικός εάν πάρει τα στοιχεία μας τα δίνει στον ελεγκτή ο οποίος θα βεβαιώσει στο ονομά μας το πρόστιμο. Τίποτα άλλο

      Μου αρέσει!

      • μα ετσι ομως θα πρεπει να πληρωσω το προστιμο,οποτε το θεμα ειναι να μην πεσω σε αστυνομικο σωστα?

        Μου αρέσει!

        • ΣΩΣΤΑ! Μέχρι να κατακτήσουμε συλλογικά με τους αγώνες μας οσα μας έχουν κλέψει/ όσα δικαιούμαστε!

          Μου αρέσει!

  23. παιδια να ενημερωσω οτι σε 2 λεωφορεια που μου εκαναν ελεγχο τους εδειξα καρτα ανεργιας και δεν μου εβαλαν προστιμο..σημερα ομως ο ελεγκτης στο 109 δεν το δεχοταν και μου εγραψε προστιμο αλλα χωρις να βαλει τον αριθμο της ταυτοτητας μου παρα μονο το ΑΦΜ και στο σημειο υπογραφης εγω αντι να υπογραψω του εκανα ενα Α,, εφοσον δεν εχει γραψει το νουμερο της ταυτοτητας μου και δεν ειναι η πραγματικη μου υπογραφη εχω ή δεν εχω δικαιωμα οταν μου ερθει η ΕΦΟΡΙΑ να αρνηθω την παραβαση καθως ουτε υπογραφη μου υπαρχει αλλα ουτε και ΑΔΤ.. το αλλο που σκεφτομαι ειναι να κατεβω ρεντη και να πω οτι μου πηρε ο ελεγκτης την καρτα ανεργιας απο εκει ειδε το αφμ μου και χωρις συγκαταθεση μου μονογραψε στο σημειο υπογραφης,, τι με συμβουλεβετε να κανω?

    Μου αρέσει!

  24. παιδια ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ…χθες με επιασε ελεγκτης στην θεσσαλονικη και μου εκοψε προστιμο 48 ευρω…του εδωσα ψευτικο ονομα-επωνυμα,και διευθυνση αλλα επειδη εγινε μια βλακεια εδωσα το κανονικο μου αριθμο του κινητου…μπορουν να με βρουν;τι να κανω ΠΛΙΖ απαντηστε μου!

    Μου αρέσει!

  25. Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας.Εμένα με έπιασαν χωρίς εισητήριο στο μετρό.Έδωσα ψεύτικη διεύθηνση αλλά έχουν όνομα επίθετο,όνομα πατρός και αριθμό πάσου.Δυστηχώς δεν ήξερα όλα τα παραπάνω.Πρέπει λοιπόν να πληρώσω το πρόστιμο των 42 ευρώ?Αν δεν το κάνω θα έχω κυρώσεις,μεγαλύτερο πρόστιμο το οποίο δεν γίνεται να αποφύγω κλπ?Ευχαριστώ πολύ

    Μου αρέσει!

    • Την επόμενη φορά θα ξέρεις! Δεν επιτρέπουμε να μας συλλάβει ή να μας καθυστερήσει κανένας ελεγκτής, δεν δίνουμε κανένα στοιχείο, ζητάμε συμπαράσταση απο τους άλλους συνεπιβάτες, αντιστεκόμαστε και φεύγουμε

      Μου αρέσει!

      • Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν πρέπει να το πληρώσω.Εσείς τι μου προτίνεται?Αν δεν το πληρώσω θα έχω σίγουρα πρόβλημα?Ευχαριστώ πολύ.

        Μου αρέσει!

  26. Γεια σας παιδιά,
    Σήμερα το πρωί που πήγαινα δουλειά από Ευαγγελισμό στο Σύνταγμα με πιάσανε χωρίς εισιτήριο. 42 ευρώ πρωί πρωί που ο μισθός μου σαν φοιτήτρια είναι 25 ευρώ για το 6ωρο που κάνω τα ΣΚ.
    Με στρίμωξαν 2 ελεγκτές και φώναξαν αστυνομικό! ΈΛΕΟΣ!
    Όταν τους είπα πως αργώ και δεν έχω λεφτά για εισιτήρια γιατί είμαι φοιτήτρια μου άρχισαν τις φωνές. Έδωσα λάθος επώνυμο, όνομα πατρός, λάθος αριθμό διαβατηρίου.
    Το μόνο που είναι σωστό είναι το πάσο μου. Λέτε να έχω πρόβλημα? Τι να κάνω?

    Μου αρέσει!

    • Περισσότερες πι9υανότητες να μην έχεις πρόβλημα. Με τόσα μπερδεμένα στοιχεία….

      Μου αρέσει!

  27. Paidia thelo tin voitheia sas. Piasane ena paidi apo to Pakistan horis eisitirio sto Metro. Epeidi den eihe hartia, edeikse mia ypeythini dilosi enos filo toy oti menoun mazi. Sto prostimo ehoun anagrapsei to onoma toy kanonika, alla ton arithmo taytotita ehon grapsei tou paidioy poy ehei to spiti (to diavatirio ayto omos ehei liksei kai ehei kainoyrgio). I dieythinsi spitioy omos einai sosti. Ti ginete se aytin tin periptosi? Poion tha vroun? Ean psaksoun to paidi me to spiti, pos borei na prostateytei apo tin stigmi pou den itan o idios kai kykloforei mono me mihanaki?
    Eyahristo poly

    Μου αρέσει!

    • Είναι προφανές ότι δεν έχει ευθύνη αυτός που τον φιλοξενεί. Ο ελεγκτής τόπαιξε απλά για να το παίξει…Άνθρακες ο «θησαυρός».

      Μου αρέσει!

  28. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ο άνθρωπος τα είχε παίξει – νόμιζε ότι με τον αρ. διαβατηρίου θα τον βρούνε και επειδή έχουν την διεύθυνση θα έρθουν με αστυνομία στο σπίτι. Και νομίζω κανείς σήμερα δεν έχει 80 ευρώ για να δώσει για βλακίες.

    Μου αρέσει!

  29. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΙΑΣΑΝΕ 2 ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΑΣΑΡΙΑ ΜΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 72 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ 36. ΕΔΩΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ? ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΚΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ..ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.

    Μου αρέσει!

  30. Παιδιά έφαγα πρόστιμο σε λεωφορείο πριν από περίπου 2 μήνες… ακόμα δεν ήξερα τα δικαιώματά μου και έδωασα κανονικά τα στοιχεία μου… επειδή είχα φοιτιτικό πάσο είναι 36 ευρώ και ακόμα δεν έχω πάει να το πληρώσω. Λογικά τώρα θα πρέπει να έχει 10πλασιαστεί γιατί πέρασσε η προθσμία… μπορεί κάποιος να μου πεί τι θα γίνει τώρα; Θα έχει πάει στα 360 η ανεβαίνει με κάθε μήνα; Υπάρχει κανένας τρόπος να πληρώσω απλά τα 36 τώρα που τα έχω μαζεμένα η θα πρέπει να κάτσω να μαζεύω παραπάνω;

    Μου αρέσει!

    • Πήγαινε ταμείο και δες αν έχεις αυτη τη δυνατότητα/την άλλη φορά θα ξέρεις…/δεν δίνουμε ποτε στοιχεία/

      Μου αρέσει!

  31. Παιδιά καλησπέρα.
    Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με τα προαναφερθέντα. Με ποιο νόμο τα στηρίζουμε αυτά? Με σχετική ερώτηση που έκανα η παράβαση στηρίζετε στο νόμο 2669/98 άρθρο 6 παράγραφος 2. Με την καινούρια νομοθεσία του Ρέππα τι παίζει;
    ευχαριστώ

    Μου αρέσει!

  32. καλησπερα
    πριν απο 25 μερες μου εκοψε προστιμο ελενκτης στο τρολευ 10 γιατι δεν ειχα εισητηριο(εντομεταξυ ειχα παει να αγορασω αλλα τα περιπτερα δεν ειχαν τιποτα)
    ειμαι φοιτητρια αλλα τα πασα δεν εχουν βγει γιατι το υπουργειο εχει καθυστερησει να τα στειλει και μου εχουν δωσει μια βεβαιωση σπουδων που με αυτην υποτιθεται οτι πληρωνω 36 αντι για 72 ευρω.
    εχω και καρτα ανεργιας.
    τι να κανω να το πληρωσω η θα μου ερθει στην φορολογικη μου δηλωση οταν θα δηλωνω το προστιμο που παει στα 720 ευρω?
    pleaseeee βοηθεια παιδιαα!

    Μου αρέσει!

    • Έχεις δώσει τα στοιχεία της ταυτοτητάς σου; Εναν ναι/είναι λάθος/έπερεπε να προσπαθήσεις να ξεφύγεις. Εάν έχουν πραγματικά στοιχεία τότε πράγματι θα το στείλλουν δημόσιο ταμείο. Χούντα είναι, θα πέσει…

      Μου αρέσει!

      • ναι γιατι μου πηρε την ταυτοτητα..ας το στειλουν και στο διαστημα απο εμενα δεν θα παρουν ουτε ευρω..

        Μου αρέσει!

  33. Μου έκοψαν πρόστιμο για εισιτήριο στο τρόλλευ, αλλά τα μόνα στοιχεία που έδωσα είναι το κινητό τηλέφωνο που είναι στο όνομα της μητέρας μου και τη διεύθυνση του σπιτιού που είναι επίσης στο όνομα της μητέρας μου. Είμαι άνεργη και γι’ αυτό δεν είχα εισιτήριο όπως και είπα στον ελεγκτή. Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω ένσταση για να μην τα πληρώσω?

    Μου αρέσει!

  34. Πριν μερικές μέρες με σταμάτησε ελεγκτής σε λεωφορείο χωρίς να έχω εισιτήριο. Αρνήθηκα να πληρώσω και να δώσω στοιχεία και όταν προσπάθησα να φύγω μου έκλεινε τον δρόμο και δεν με άφηνε να βγω. Τελικά με κατέβασε στο τέρμα και το μόνο που ξέρει είναι το ονοματεπώνυμο που του τα είπα από βλακεία μου!!! Υπάρχει περίπτωση να με βρει?

    Μου αρέσει!

    • Οχι, και κανείς ελεγκτής δεν έχει δικαίωμα να σε «συλλαμβάνει» ή να σε παρακρατεί.

      Μου αρέσει!

  35. Καλησπέρα παιδιά λυπάμαι που δεν σας ειχα διαβασει νωρίτερα.Μέσα μεταφοράς δεν πληρώνω διότι ειμαι άνεργος. Χθές πρώτη φορά με σταμάτησε ελεγκτης του είπα δεν έχω εισητήριο και μου πήρε τα στοιχεια ονοματεπώνυμο και αρ. ταυρότητας, του εδωσα μονο ψεύτικη διευθυνση.. Εννοείτε οτι δεν θα το πληρώσω..τι μπορει να κάνουν?Εξάλου ειναι ανώνυμη εταιρεία και δεν ανήκει στο δημόσιο σωστά?.Φορολογική δήλωση δεν κάνω. Την άλλη φορα θα τους κα

    Μου αρέσει!

    • Στέλνουν το πρόστιμο στο δημόσιο ταμείο/πολλαπλασιάζεται επι 10 /δεν δίνουμε ποτέ στοιχεία μας σε ελεγκτή

      Μου αρέσει!

  36. Geia sas paidia!epidi aurio taksidevo Gnorizi kaneis mipws an se elegxoun gia eisitirio stin stasi tou aerodromiou (tou proastiakou-metro) einai kai 8 euro! euxaristw

    Μου αρέσει!

  37. Καλησπέρα!
    Με έπιασε ελεγκτής 5/12 κ αρνήθηκα να πληρώσω, αλλά μου έγραψε κλήση 84€(με σωστό επώνυμο, λάθος όνομα, λάθος διεύθυνση κ χωρίς κάποιο άλλο στοιχείο) με την υποσημείωση ότι δεν βρήκα το εισιτήριο. Την επόμενη μέρα βρήκα ένα εισιτήριο που ταίριαζε χρονικά και πήγα κ έκανα αμφισβήτηση του προστίμου, όμως τελικά όπως έμαθα σήμερα 22/2 δεν το δέχτηκαν. Με αυτά τα στοιχεία που εχουν μπορούν να προχωρήσουν περαιτέρω το θέμα αν δεν πάω να πληρώσω; Πάντως πήρα παράταση χρόνου, το θέμα μου είναι να μην πληρώσω καθόλου!!

    Μου αρέσει!

    • Γιατί έκανες την ‘αμφισβήτηση του προστίμου»; Με τι στοιχεία την κατέθεσες;;;Καταλαβαίνεις τι εννούμε.

      Μου αρέσει!

      • καλησπέρα και πάλι!
        έκανα αμφισβήτηση για να έχω λίγο χρόνο να ψάξω το θέμα κ επιπλέον όντως δεν είχα να πληρώσω την κλήση τότε!! Το θέμα είναι ότι έχουν ονοματεπώνυμο και mail. Αλλά δεν έχουν ούτε Α.Φ.Μ. ούτε αριθμό ταυτότητας(ούτε σωστή διεύθυνση ούτε σωστό πατρώνυμο). Τλκ υπάρχει περίπτωση το πρόστιμο να περάσει στην εφορία;

        Μου αρέσει!

  38. καλησπέρα! χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ κάθε μέρα τουλάχιστον 2 με 3 διαδρομές, παλιότερα έβγαζα κάρτα μέχρι που μια μέρα 1/3/10 ξέχασα να βγάλω και για καλή μου τύχη με σταμάτησε ελεγκτή αλλα επειδή μάλλον με λυπήθηκε μου έγραψε οτι δέν του έδειξα την κάρτα και μου είπε οτι αν πάω την ίδια μέρα και βγάλω κάρτα τότε δέν θα έχω κανένα πρόβλημα, και όντως το έκανα…. απο τότε άρχισα να ψυλλιάζομαι και να ψάχνω για το πως να τους ξεφεύγω…. απο τότε δεν έχω βγάλει ξανα κάρτα και αν και έχω πετύχει πολλές φορές ελεγκτές παντα τους ξεφεύγω και ποτέ δεν με έχουν σταματήσει ούτε καν για έλεγχο

    Μου αρέσει!

  39. kalispera..simera me grapsane gt den eixa eishthrio..den edwsa ta pragmatika mou stoixeia alla pl paraplisia ,edwsa ti dieythunsi tis diplanis polikatoikia as poume..(terastia blakeia alla ta exasa ekeini ti srigmi)kai ypegrapsa swsta..ti na kanw na to plirwsw??

    Μου αρέσει!

  40. καλησπερα παιδια,με επιασαν στο μετρο και μου εγραψαν προστιμο,στην εφορια εχω ΑΦΜ αλλα δεν υποβαλλω φορολογικη δηλωση.αν δεν πληρωσω το προστιμο θα μου το δεκαπλασιασουν το ποσο?
    φιλικα,κωστας

    Μου αρέσει!

  41. kalispera paides.exw na kanw mia erwtisi.exei o odhgos tou astikou lewforeiou to dikaiwma na sou zhthzei tin karta i to eisithrio sou?

    Μου αρέσει!

    • Οχι

      Μου αρέσει!

      • euxaristw!kai an sou zhthsei na kopseis eisitirio , i na tou deikseis tin karta sou ti tou les?mou synevei xthes kai me ekneurise apistefta.einai enas klassikos odhgos lewforeiou pou to kanei sunexeia sti thessaloniki.

        Μου αρέσει!

        • Ειναι σιγουρο οτι ισχυει αυτο?Παλιοτερα που το ειχα κοιταξει μου ειχαν πει οτι μπορει

          Μου αρέσει!

  42. Καλησπέρα. Είμαι άνεργος 22 ετών και καθημερινά παίρνω λεωφορείο για να πηγαίνω στα ραντεβού που κλείνω για δουλειές. Δυστυχώς χτες ένας ελεγκτής χωρίς καν να έχει καρτελάκι μου έκοψε πρόστιμο ζητώντας μου ταυτότητα την οποία του έδωσα (πάλι δυστυχώς) και είπα μόνο που μένω. Δεν έχω καθόλου λεφτά για να πληρώσω το πρόστιμο. Τί πρέπει να κάνω;

    Μου αρέσει!

    • Ξέρεις τι δεν έπερεπε να έχεις κάνει! Τώρα είναι αργά, αν δεν το πληρώσεις θα το στείλουν δηόσιο ταμείο/δεκαπλάσιο. Βέβαια εαν δεν έχεις πώς να πληρώσεις; Μην απελπίζεσαι, δεν είσαι μόνος σου. Έλα σε επαφή με την λαική συνέλευση της περιοχής σου/ αγωνιζόμαστε να τους ανατρέψουμε.

      Μου αρέσει!

  43. Καλησπερα παιδια. αυτη τη βδομαδα με εγραψαν 2 φορες μετα τα μηχανηματα εισητηριων ελεγκες του μετρο. Εδωσα τα πραγματικα μου στοιχεια δυστηχως αλλα δεν εχω ΑΦΜ. Να πληρωσω το προστιμο ή δεν μπορει να περασει το 10πλασιο στη φορολογικη μου δηλωση, αφου δεν κανω καν. Ευχαριστω.

    Μου αρέσει!

  44. paides eimai foititis stin athina kai diathetw diko mou afm alla den kanw forologiki dilwsi…..me epiasan sto sintagma kai epeidi den iksera edwsa pragmatika stoixeia. den exw na plirwsw to prostimo an kai exw akoma xrono. an paei stin eforia ti ginete efoson den kanw forologiki oute exw eisodima san foititis??? ginete na epivarinthoun oi goneis mou???

    Μου αρέσει!

  45. Παιδια θελω να μαθω sos αν σας κοψει ελεγκτης κληση,και θελετε να την ακυρωσετε,ποσο καιρο περιθωριο εχει κανενας να κανει την ακυρωση?

    Μου αρέσει!

  46. Καλησπερα..Μου εκοψαν προστιμο στο μετρο στις 5/04 και εχω προθεσμια 20 μερες για να το πληρωσω.Το προβλημα ιειναι περαν του οτι δν εχω χρηματα, ειχα εισητηριο 70λεπτων μαζι ακομα κ αν δν το δικαιουμαι,το σωστο δν θα ηταν να ληρωνουμεκ το μισο προστιμο σε τετοιες περιπτωσεις? Επισης σε τετοια δυσκολη εποχη που ζουμε ουτε δουλεια δν εχουμε πως περιμενουν να πληρωνουμε 84ευρω..

    Μου αρέσει!

    • Καλησπέρα να σε ρωτήσω κάτι ;;; Όταν σου έκοψαν το πρόστιμο τι στοιχεία σου ζήτησαν ;; Και επιπλέον , σου ζήτησαν να υπογράψεις κάπου ;;;;

      Μου αρέσει!

  47. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω και γω κάτι.Με έπιασαν σε λεωφορείο χωρίς εισιτήριο.Μου έκοψαν κλήση κανονικά έδωσα τα πραγματικά μου στοιχεία.Έδειξα και την ταυτότητα μου,βλακέια έκανα .Βρήκα όμωσ εισιτήριο που ταιριάζει στην ώρα που με επιασαν και στο λεωφορείο που ήμουν.Τι μπορώ να κάνω τώρα για να μην πληρώσω τα 72 ευρώ που δεν τα έχω κιόλας.Βοηθήστε με!!!

    Μου αρέσει!

    • Να κάνεις ένσταση προσκομίζοντας το εισιτήριο που ειχε παραπέσει μέσα στην τσάντα σου και δεν μπόρεσες να δείξεις στον ελεγκτή.

      Μου αρέσει!

  48. καλημέρα!λοιπόν,χθες μ επιασε ελεγκτης χωρις εισιτηριο και εδωσα μονο λαθος επωνυμο.τα υπολοιπα στοιχεια σωστα και υπογραφη..δε μου ζητησε ταυτοτητα,οποτε δεν εχει γραψει τον αριθμο ταυτοτητας στην κληση..τι κανω?παω να πληρωσω η οχι?

    Μου αρέσει!

  49. simera mpika sto metro tu sidagmatos imun me mia fili mu kai ithele na me katevasei sto metro …isitirio den evgala kai mas epiase meta thn epikirosi ton isitirion (ekei sta mixanimata) tu eipame pws den gnorizame oti kovun prostimo an perasume ta mixanimata !!!mas leei tautotites ..leme oti den exume kai den dinume ta stixia mas..tu exigume oti i fili m den ithele na parei metro ..kai kalese thn asfalia! milisame me ton astinomiko kai mas kratisan mexri pou irthe to peripoliko …pigame sto tmima mas kratisan piran ta stixia mas kai mas ekopsan 80 euro prostimo …(i antimetopisi kai i simperifora tu elenkti itan aparadekti g auto kai den thelame na dosume ta stixia mas ,ektos tu oti i fili m den eftege se kati ) mas eipe pos an den ipograpsume thn klisi tha paei sthn eforia kati tetoio .akoma tu eipa meta to tmima oti thelw na pliroso tora kai m eipe oxi …)h moni pliroforia pou pirame apo autus itan oti mporume na pame ston keramiko na kanume etisi to parapono mas ..kai anafora ston elenkti ..!!!na simpliroso kati oti oi astinomikoi otan dosame ts tautotites mas eipan oti mporun na min dosun ta stixia mas mas eklisan sto domatio kai apo to tzami eidame pos piran ta stixia mas kai egrafan ts klisis…!!!

    Μου αρέσει!

  50. Μια ερώτηση…….μου κοψανε κλήση 72ε.σε λεοφ. Έδωσα ονοματεπονημο σωστό αλλα την παλιά μου διεύθυνση , ούτε Α.Τ ούτε ΑΦΜ . Να την πληρώσω ?

    Μου αρέσει!

    • Με ένα ονοματεπώνυμο, εάν δεν έχεις δώσει και πατρώνυμο, δεν μπορεί να βεβαιωθεί παράβαση. Πώς να σε βρούν; Να χρεώσουν όλους όσους πιθανότατα η μοναδική τους σχέση με εσένα είναι η συνωνυμία;

      Μου αρέσει!

  51. Ξερει κανεις τι γινεται με τις τοπικες συγκοινωνιες π.χ. του Αμαρουσιου ,που εχουν βαλει εισητηριο 50 λεπτα , δεν λεω το προστημο ειναι μικρο 3 ευρω , αλλα ειναι νομιμο ?? Κανονικα οι τοπικες συγκοινωνιες δεν ειναι δωρεαν ?

    Μου αρέσει!

    • Το κανονικό είναι το δίκαιο. Δίκαιο είναι το δικαίωμά μας για δωρεάν μετακίνηση και στις ακριβοπληρωμένες συγκοινωνίες, μέσα από τα πανάκριβα δημοτικά τέλη,που πληρώνουμε. Να μην πληρώνεις εισιτήριο στη δημοτική συγκοινωνία/ούτε να δέχεσαι πρόστιμο. Αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν.

      Μου αρέσει!

  52. Γεια σας,σημερα εφαγα προστιμο απο ελεγκτη γιατι δεν ειχα εισητηριο,η κληση ομως εχει μονο ονοματεπωνυμο,πατρωνυμο και αριθμο πασου,πρεπει να το πληρωσω?μπορω να το αποφυγω η θα με βρουν???

    Μου αρέσει!

  53. Γεια σας,σημερα εφαγα προστιμο απο ελεγκτη γιατι δεν ειχα εισiτηριο στο μετρο.Έδωσα ονοματεπονημο σωστό κ τα υπολοιπα στοιχεια λαθος(πατρωνυμο, διευθυνση κ Α.Τ) . Να την πληρώσω ? υπαρχει περιπτωση να με βρουν?

    Μου αρέσει!

    • χωρίς πλήρη στοιχεία δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η έκδοση πράξης επιβολής πρόστιμου

      Μου αρέσει!

  54. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΓΡΑΨΑΝ ΣΤΟΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Α1 ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΥ. ΕΧΩ ΧΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΩ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ?

    Μου αρέσει!

  55. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΩ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΣΑΚΩΘΗΚΑ ΦΩΝΑΞΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΔΕΙΞΑ ΜΑΤΑΙΟ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ Μ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 2000Ε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑΙ ΠΗΓΑ ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ?ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΜΕ ΚΑΤΙ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΚΑΙ Ν Α ΔΙΚΑΙΩΘΩ?ΓΙΑΤΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΝΑ ΔΙΝΩ 100Ε ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΕΧΩ?ΠΑΙΔΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!!!!

    Μου αρέσει!

  56. εχω τουλάχιστον 3 γνωστους που τους εχουν γραψει με τα αληθινα τους στοιχεια εδω και χρονια ποτε δεν του ηρθε προστιμο απο την εφορια.Τι περιμενετε στο ελληνικο δημοσιο υπαρχει τοση γραφειοκρατεια..με τοσους φορους τα πληρωνουμε αλλου,το θεμα ειναι οποιος αντεχει την ψυχολογικη πιεση,οτι απραξουν εντος των 20 ημερων.Προσωπικα ελεγκτης ηταν τοσο απελπισμενος να τον πληρωσω εκεινη την ωρα που μου προτεινε να πληρωσω το μισο εισητηριο χωρις καν να ειμαι φοιτητης.Στην Ελλαδα επιβιωνει οποιος αντεχει την ψυχολογικη πιεση..Απλα δεν εχουμε δεν πληρωνουμε κανεις δεν μπορει να σε βαλει φυλακη ουτε για 720 ευρω..συμφωνα με το νομο τετοιες οφειλες δεν οδηγουν στη συλληψη,ουτε στην εκδιωξη

    Μου αρέσει!

  57. Παιδια μου εκοψαν προστιμο στις 15 μαιου και στο τελος με τα πολλα τους εδωσα το πασο και ανεγραψανπανω στο κιτρινο χαρτι μονο ονομα επιθετο και αριθμο πασου,το θεμα μου ειναι πως ειχα κανονισει να παω να το πληρωσω την δευτερα που θα ηταν η τελευταια μερα της προθεσμιας αλλα ειναι του αγ.πνευματος και θα ειναι κλειστα…τωρα τι κανω;το πληρωνω την τριτη;δν το πληρωνω καθολου;βοηθηστε ρε παιδια

    Μου αρέσει!

  58. Καλησπερα,μου εκοψαν προστιμο στο τρολευ στις 14/5(36ευρο).Εγραψε ονοματεπωνυμο,διευθυνση και οτι ειχα μαζι μου την καρτα πολυτεκνων.Δεν το εχω πληρωσει.Δεν εχω ΑΦΜ ουτε φορολογικη δηλωση εννοειται.Μπορουν να το μεταβιβασουν στον μπαμπα μου?Αν οχι ,μπορω να μην το πληρωσω καθολου?

    Μου αρέσει!

  59. Γεια σας παιδιά,
    εχθές με γράψανε στο Μετρό και έδωσα κανονικά όλα μου τα στοιχεία. Αλλά εγώ δεν είμαι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας, είμαι δηλωμένος μόνο στο Πανεπιστήμιο. Θα παίξει πρόβλημα αν δεν το πληρώσω?

    Μου αρέσει!

    • Πηγαίνει επί 10 (πρόστιμο) στο δημόσιο ταμείο.(και αυξάνεται). Εάν δεν έχεις ΑΦΜ, περιουσία, κλπ, δεν έχουν δυνατότητα να τα εισπράξουν άμεσα

      Μου αρέσει!

  60. καλημέρα , σήμερα με πιάσανε στο μετρό χωρίς εισιτήριο, από βλακεία μου έδωσα ταυτότητα τριτέκνων και διεύθυνση που μένω τώρα, ο ελεγκτής έγραψε λάθος επίθετο και όνομα και λάθος διεύθυνση , μετά τα ξαναρωτούσε και διόρθωσε μόνο την διεύθυνση , την ταυτότητα μου την έχω αλλάξει από πέρυσι το καλοκαίρι. Να πληρώσω το πρόστιμο ή όχι ( ούτως η αλλιώς δεν έχω να πληρώσω μέσα σε 20 μέρες απλήρωτη από Γενάρη είμαι) .

    Μου αρέσει!

    • ΕΆΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΑΦΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

      Μου αρέσει!

  61. Καλησπέρα και από μένα.Σήμερα το πρωί μου έκοψαν πρόστιμο 84 ευρώ στο μετρό του Συντάγματος γιατί ,ενώ είχα εισιτήριο, το έδωσα μισό λεπτό νωρίτερα σε άλλον επιβάτη και στον έλεγχο δεν είχα. Μόλις είχα φύγει από το νοσοκομείο και είχα μαζί μου το βιβλιάριο του Ι.Κ.Α. και του έδειξα (γιατί του είπα ψέμματα πως δεν έχω ταυτότητα και από το να με τρέχει στο τμήμα όπως μου είπε..). Πήγα στον Κεραμεικό μπας και γλιτώσω τίποτα αλλά μου λέει η κυρία «sorry το πληρώνεις κανονικά». Είμαι και γώ άνεργη αλλά από ό,τι διαβάζω και εδώ δε το σώνω ε??

    Μου αρέσει!

  62. exo karta gia ola ta mesa mme ektoss metro.simera logv toy oti miloysa sto kin moy gia ena thema ygeias syggenh moy perasa ton xvro poy einai ta akyrotika mixanimata xoris na exo epibibastei sto metro kai xoris na exo katebei tis kyliomenes i kyria me egrapse.eipa den eimai kleftra.oyte tzampatzis ekana enstasi edosa ta stoixeia moy kai perimeno.ti allo mporo na kanv gia na mhn pliroso to prostimo poy den einai sosto poy moy epiblithike

    Μου αρέσει!

  63. Γειά σας, σήμερα με έπιασε στο λεωφορείο ελεγκτής κ ενώ είχα χτυπήσει το εισιτήριο κανονικά (των 1.40), μου ζήτησε να τον ακολουθήσω μαζί με άλλα άτομα που έπιασε.
    Όταν τον ρώτησα αν έκανα κάποιο παράπτωμα, μου απάντησε ότι δεν έγινε κάτι κ να μην ανησυχώ.. Μου έλεγε ψέματα όμως!
    Με ρώτησε αν έχω ταυτότητα κ δεν είχα επάνω μου. Μου ζήτησε τα στοιχεία μου (αριθμό ταυτότητας) κ επικοινώνησα για να τα μάθω κ του τα έδωσα όλα.
    Στο τέλος μου έγραψε κλήση κανονικά κ μου ζήτησε να την υπογράψω. Αρνήθηκα κ του είπα ότι χτύπησα το εισιτήριο κ να το ξαναελέγξει. Αφότου το ξαναείδε κατάλαβε ότι είχα δίκιο κ το λάθος του.
    Δεν υπέγραψα κ απλά έφυγα αφότου μου είπε απλά ένα συγνώμη. Μετά απ όλα αυτά.. αναρωτιέμαι αν μπορεί εκείνος να υπογράψει για μένα κ να βρεθώ μπλεγμένη απ το πουθενά????
    Πώς θα το σιγουρέψω όμως?? Δεν του χω εμπιστοσύνη γιατί τον έπιασα να μου λέει πολλά ψέματα….

    Μου αρέσει!

    • Δεν θα τολμήσει να σου βεβαιώσει πρόστιμο. Κράτησε το εισιτήριο, αλλά μην ανησυχείς.

      Μου αρέσει!

  64. Kαλησπέρα..
    Μια ερώτηση να κάνω κι εγώ..πηγε σημερα ο αδερφος μου στο μετρο και ενω αγορασε εισιτηριο φοιτητικο, καθυστερησε να το ακυρωσει γιατι περιμενε εναν φιλο του..να ξεκαθαρίσω πως έχει προσφατα χάσει το πάσο του, οπότε απο τη γραμματεία της σχολής του του έχουν δωσει μια βεβαιωση πως ειναι φοιτητης , μεχρι να βγει το καινουριο. Καπου εκει λοιπον κοντα στα μηχανηματα, του την επεσαν ελεγκτες, οι οποιοι τον επιασαν ‘αγκαζε’ και παρα τις αντιδράσεις του, τον οδηγησαν στο γνωστο πλεον σε ολους μας δωματιακι..οπου, τον περιμεναν και 4 αστυνομικοι, Με το ετσι θελω ο ελεγκτης του αρπαξε κ την ταυτοτητα και του εγραψε προστιμο 84 ευρω..αρνηθηκαν να δεχτουν τη βεβαιωση της σχολης, λεγοντας χαρακτηριστικα πως αυτα δεν περνουν σε αυτους εδω..γενικα υπηρχε πολυ λεκτικη βία στην ολη υποθεση..το θεμα λοιπόν είναι τωρα τι κάνουμε..φυσικά λεφτά δεν υπάρχουν, καθως είμαστε και οι δυο ανεργοι φοιτητες..Πιστευετε, θα βγάλουμε καποια ακρη αν πάμε να κάνουμε ένσταση ? Η απλά για μια ακόμη φορά θα πάμε να ξεσπάσουμε τα νεύρα μας και δε θα βγάλουμε ακρη..? γενίκα έχει παραγίνει το κακό..οσο περισσοτερο πειναει ο κόσμος, τοσο πιο επιθετικοι γινονται οι ελεγκτες..σα να θρεφονται από αυτο..Προσφατα στο λεωφορειο την πληρωσε μια κοπελα, επειδη εληξε το εισιτηριο τα προηγουμενα λεπτα κ ξεχασε να το επικυρωσει ξανα..φυσικα..ολος ο κοσμος την υπερασπιστηκε , οπότε κερδίσαμε τη μάχη!..Αυτο πρεπει να καταλάβουμε όλοι πιστεύω..να μη σκυβουμε το κεφάλι ..και να ειμαστε πάντα ετοιμοι να δώσουμε τη μαχη.

    Ευχαριστω πολυ για το χρόνο σας

    Μου αρέσει!

  65. Καλημερα σας 4 μερες μου εκοψαν ενα πρόστιμο στο μετρο 84 ευρω. Εδωσα ταυτότητα γιατι δεν με αφηναν να φύγω , ηταν και αστυνομια παρόν και επρεπε να προλάβω το πλοίο , Αντι για υπογραφή έβαλα εναν σταυρό. Ισχύει το πρόστιμο χωρίς την κανονική υπογραφή ;

    Μου αρέσει!

  66. Καλησπέρα.Εαν το πρόστιμο παει στην εφορία είμει υποχρεωμενη να το πληρώσω?Εαν δεν το κάνω τι συνέπειες θα εχω?Υπάρχει τρόπος να μην πληρωθεί?Ευχαριστώ.

    Μου αρέσει!

  67. Καλησπέρα. Σήμερα ήμουν στο Μοναστηράκι με τον πατέρα μου και μπροστά στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων πριν προλάβω να πάρω εισιτήρια ήταν ένας κύριος με το παιδί του, προφανώς, γύρω στα 45-50, και προσφέρθηκε να μου δώσει τα δικά του μη επικυρωμένα εισιτήρια. Ο πατέρας μου φυσικά τα δέχτηκε με το αντίτιμο και απλά έλεγξε αν είναι επικυρωμένα ή όχι. Ακυρώσαμε να εισιτήρια μας στο Μοναστηράκι και κατεβήκαμε Σύνταγμα. Στην έξοδο μας σταμάτησαν οι ελεγκτές και εκεί διαπίστωσαν όπως και εμείς ότι τα εισιτήρια ήταν χρησιμοποιημένα και σβησμένα και φυσικά μας έβαλαν πρόστιμο 84 ευρώ αφού ο πατέρας μου έδωσε την ταυτότητά του, καθώς δεν γνωρίζαμε για την ανάρτησή σας. Βέβαια οι ελεγκτές μας είπαν να κάνουμε ένσταση στον Κεραμικό.
    Τι μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση που μας πουν να πληρώσουμε το πρόστιμο;
    Ευχαριστώ.

    Μου αρέσει!

    • κάντε την ένσταση, οπωσδήποτε έχετε πέσει θύματα απάτης, αλλά αυτό μάλλον δεν θα σας απαλλάξει απο την καταβολή τπου προστίμου, αφού δώσατε τα στοιχεία σας.

      Μου αρέσει!

  68. kalispera..xthes mpike elegktis liga metra prin to terma toy 906 stin plateia karaiskaki…pigaina na ananeoso tin karta moy..en to metaksy se kanena periptero den vrika eisitirio toy…ta eksigisa kai me egrapse me aitiologia oti den prolava na vgalo karta..to prostimo grafei imerominia 2/7…ego evgala kanonika tin karta moy me imerominia 2/7.apo stoixeia exei mono onoma epitheto onoma patros kai arithmo taytotitas afm den edosa…exo afm alla edo kai 3 xronia den exo kanei forologiki dilosi…ti na kano???na pao na toys deikso tin karta..tha moy to svisoyn i na to afiso??mporoyn na moy to steiloyn meso eforias afoy den kano forologiki dilosi???
    eyxaristo ek ton proteron

    Μου αρέσει!

    • εάν υποβάλλεις ένσταση έχεις κάποιες (ελάχιστες ελπίδες), εάν καταφέρουν να πιστοποιήσουν τα στοιχεία σου στην εφορία ειναι πιθανόν να σου καταλογίσουν το πρόστιμο, το οποίο 10πλασιάζουν και ανεβάινει συνεχώς. Δεν δίνουμε ποτέ στοιχεία ή ταυτότητα

      Μου αρέσει!

  69. συγνωμη θελω να ρωτησω το εξης. διαβαζω παραπανω τοσα ατομα που ισχυριζονται πως εδωσαν ψευτικα στοιχεια.πως ακριβως το κανατε αυτο? αφου ο ελεγκτης δεν σε ρωταει τα στοιχεια σου, σου ζηταει ταυτοτητα ή πασο και αν πεις οτι δεν εχεις, ξεκιναει τα δικα του για αστυνομια και εξακριβωση στοιχειων. πως το κανατε λοιπον? γιατι εγω οσες φορες εχω πει ψευτικα στοιχεια δεν τα σημειωνουν καν και μου ζητανε καποιο αποδεικτικο. δεν ειναι ετσι ευκολο να πεις απλα »ειμαι ο ταδε» και να σε πιστεψουν δεν ειναι βλακες

    Μου αρέσει!

    • Μπα.. Εμένα με είχαν πιάσει στην Θεσσαλονίκη χωρίς εισιτήριο και τους είπα ότι δεν πρόλαβα να βγάλω. Μου είπαν ότι πρέπει να πληρώσω πρόστιμο. Με ρώτησαν αν έχω κινητό τους είπα αρχικά ναι και έβγαλαν ένα κινητό για να με πάρουν με απόκρυψη, προφανώς για να βεβαιώσουν τα στοιχεία μου. Τους είπα κατευθείαν ότι δεν έχω κινητό πάνω ούτε στο σπίτι μου. Ήταν δύσπιστοι στην αρχή αλλά τελικά με πίστεψαν (στο κάτω κάτω ούτε σωματικό έλεγχο έχουν δικαίωμα να μου κάνουν ούτε είμαι υποχρεωμένος να έχω κινητό). Στη συνέχεια έδωσα ψεύτικα στοιχεία, έβαλα ψεύτικη υπογραφή και κατέβηκα κανονικά στη στάση μου. Δεν ξέρω αν ήμουν απλά τυχερός ή έτσι λειτουργούν όλοι οι ελεγχτές αλλά δεν είχα πρόβλημα. Σημειωτέον έχω να χτυπήσω εισιτήριο απ τον Ιούλιο του 2011 και στην Αθήνα δεν μ έπιασαν ποτέ (ήμουν και προσεκτικός) και στην Θεσσαλονική μια φρά, αυτή που ανέφερα.

      Μου αρέσει!

  70. Γειά σας. Πριν 2 χρόνια με πιάσανε χωρίς εισιτήριο και έκανα το μεγάλο λάθος να δώσω τα στοιχεία μου.Είμαι φοιτητής αλλά εκείνη τη μέρα δεν είχα το πάσο μαζί μου.Έτσι ο ελεγκτής μου έκοψε κλήση ολόκληρου εισιτηρίου.Δεν την πλήρωσα ποτέ και χθες μου ήρθε χαρτί απο την εφορία ότι οφείλω 600 ευρώ.Δεν κάνω καν δήλωση στην εφορεία.Το μόνο που έχω είναι αφμ. Μπορώ να κάνω κάτι τώρα?Έστω να μειωθεί το ποσό αφού είμαι φοιτητής και η κλήση είναι για ολόκληρο εισιτήριο. Σας ευχαριστω

    Μου αρέσει!

  71. καλα πως γινεται να δωσεις λαθος στοιχεια αφου εκεινη ακριβως την ωρα τα πιστοποιουν μεσω του αριθμου του κινητου που εχεις δωσει!!!!εγω εκανα ενσταση γιατι μα εκλεψαν πριν μπω στο λεωφορειο κ περιμενα περιμενα περιμενα για την απαντηση κ τιποτα ωσπου πηρα τηλεφωνο κ μου ειπαν πως εχασαν τα χαρτια της ενστασης μου κ οτι επρεπε να ξανακανω ενσταση ωστε να μην μεταφερθει το ποσο στην εφορια(εχω ΑΦΜ)!!!!την ξαναεκανα κ τωρα περιμενω απαντηση…

    Μου αρέσει!

  72. Kαλησπερα..Με πιασανε σημερα χωρις εισιτηριο..Η σταση που ανεβηκα ειναι 2 στασεις πριν το σταθμο της Δουκισσης..Οποιος ξερει…Δεν υπαρχει Πουθενα περιπτερο για να αγορασεις εισιτηριο…Παντα μπαινω χωρις και αγοραζω οταν φτασω στη Δουκισσης…Κατι που δεν πηραν χαμπαρι οι ελεγκτες απο δικαιολογια..Ενω μας κλειδωσανε μεσα εγω βιαζομουνα να παω σε επαγγελματικο ραντεβου…Πηραν το ονοματεπωνυμο μου απο μια πιστωτικη καρτα που εχω και το αφμ μου που ειναι γραμμενο στο κινητο μου…Με λαθος οδο ομως…Τι μπορουν να μου κανουν???Μπορω να κανω ενσταση?και αν ναι με τι δικαιολογια????

    Μου αρέσει!

    • ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΜ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΑ ΣΤΕΙΛΛΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ; ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ; ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.

      Μου αρέσει!

  73. kalhspera!! shmera 2.09.2012 mas epiasan sto metro mazi me thn ksaderfh mou xwris eisithrio kai mas ekopsan prostymo. Mas kalesan se ena dwmatio opou ekei eixe astynomia kai mas phran ta stoixeia mas. Emena mou ekopsan klhsh 42 E logo oti eixa to paso kai sthn ksaderfh mou 84E giati den exei paso. tous eipame an ginotan kati kai na mhn plhrwname kai ta dyo kai mas eipan oti an h ksaderfh mou bgalei to paso entos 20 hmerwn tha plhrwsoume to ena apo ta dyo.( h ksaderfh mou einai neoeisaxthnta se tei). Isxuei kati tetoio?? mas eipan oti mporoume na to plhrwsoume kai se taxydromeio kai an pame ekei kai deiksei h ksaderfh mou to paso den tha plhrwsei tipota.. einai alitheia? to kouponi ths klhshs einai ena roz.. se mesa anagrafei kai ton arithmo taytothtas mou enw sthn ksaderfh mou oxi. ti ginetai se aythn thn periptwsh? parakalw polu tha ithela mia apanthsh giati ta lefta einai polla kai eimai anergh! Eyxaristw ek twn proterwn..

    Μου αρέσει!

    • ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ) ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ – ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΜΕ. ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΕΝΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ…
      Δοκιμάστε όσα μας γράφετε και ανάλογα δείτε τι θα κάνετε. Εάν δεν έχουν αναγράψει πλήρη στοιχεία (ΑΦΜ Ή ΑΔΤ ή ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ) δεν μπορούν να βεβαιώσουν τα πρόστιμα,επειδή μπορείτε σε κάθε περίπτωση να ισχυριστείτε ότι κάποιος άλλος μπορεί να έδοσε τυχαία ένα ονοματεπώνυμο.

      Μου αρέσει!

  74. me epiasan smr oi elextes sto b5 xwris na exw eisitirio ..tautotita dn eixa mazi m kai apla m zitisan ta stixia m tous edwsa la9os ari9mo tilefonou ..swsto epi9eto k onoma patros..la9os onoma.. k tn dieu9insi tn edwsa swsta alla me la9os ari9mo..oute afm edwsa oute ari9mo tautotitas exw kapoio provlima ama dn plirwso??

    Μου αρέσει!

  75. Σημερα μου εκοψε προστιμο 72 ευρω ελεγκτης στην γραμμη Α15 προς Αθηνα.Δικαιολογηθηκα λεγοντας οτι δεν εβρισκα περιπτερο με εισητηρια αλλα δεν ιδρωσε το αυτι του ελεγκτη ουτε οταν του ειπα οτι ειμαι απληρωτος 4 μηνες και οτι δεν μπορω να πληρωσω 72 ευρω…Τα στοιχεια μου του τα εδωσα και υπεγραψα…Μπορω να υποβαλλω ενσταση με την δικαιολογια που του ειπα ετσι ωστε να παρατεινω την ημερομηνια πληρωμης?Αν ναι για ποσο καιρο?Πληρωνω παραπανω?Και τελος ποια ειναι η διαδικασια της ενστασης?Ευχαριστω!

    Μου αρέσει!

  76. ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ.ΧΤΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΕΠΙΑΣΑΝ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΕΛ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΑΣΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΣΚΑΣΩ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ,ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΥΛΟΓΩ ΜΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΚΛΙΣΗ ,ΟΜΩΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΥ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΨΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΟΥ.ΟΤΑΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΔΩΣΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΑΣΣΟ.ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ,ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ?(ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ Α.Φ.Μ).ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!!

    Μου αρέσει!

    • Εαν απευθυνθούν στη σχολή ενδεχομένως να βρουν τα στοιχεία σου (δεν έχουμε άλλη αντίστοιχη περίπτωση για να γνωρίζουμε). Εάν δεν έχεις ΑΦΜ είναι μαλλον απίθανο να πιστώσουν χρέος.

      Μου αρέσει!

      • Α.Φ.Μ. ΕΧΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΩ.

        Μου αρέσει!

        • Δυστυχώς το πρόστιμο πάει εφορία και έχει προσαυξήσεις. Στην κατάσταση που είστε δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί. Τι άλλο μπορούν να σας πάρουν;;;
          Κάντε μια ένσταση να κερδίσετε χρόνο. Ελάτε σε επαφή με οποιαδήποτε οργανωμένη συλλογικότητα που ειναι κοντά σας. Κανείς δεν είναι μόνος, εκτος κι αλν το έχει επιλέξει.

          Μου αρέσει!

  77. καλημέρα σήμερα ήμουν με τον άντρα μου και πηγαίναμε κάπου και λόγω απόστασης που διανύσαμε με τα πόδια λόγο ότι δεν έχουμε λεφτά είμαι άνεργη ο άντρας μου με αναπηρία 80% και περιμένει να πέραση επιτροπή λόγο του προβλήματος υγείας κουραστικέ έχει αναπηρία 80% και μα στάση πριν τον προορισμό μας πήραμε το λεωφορείο για μια στάση γιατί ο άνθρωπος θα λιποθύμαγε και στο φανάρι οχι στην στάση ανοίγει ο οδηγός και μπαίνει ελεκτης του είπαμε οτι μπήκαμε για μια στάση μονό και δεν ακουγε τίποτα έκοψε κλήση σε μένα μόνο γιατι ο αντρας μου λογο ανπηριας εχει κάρτα απεριορίστων διαδρομών…η κλήση εχει στοιχειά ταυτότητας μονο οχι διεύθυνση και αρνήθηκα να υπογράψω τους έδειχνα χαρτιά οτι ήμαστε άποροι και εγω άνεργη απο το 2009 εκλεγα τοσο που νομιζα θα εμενα στον τοπο αλλα ο »κυριος» συνέχιζε απτόητος να γραφει και μας έλεγε στην εταιρία να τα πείτε αυτα… έστειλα ολα τα δικαιολογητικά με φαξ στην εταιρία οστε να κανω ένσταση αλλα αν δεν το δεχθούν εγω δεν εχω να πληρώσω ακομα και το φαι μας απο την εκκλησία το παίρνουμε τι να κανω? αν δεν πληρωθεί παει εφορία? ήδη χρωσταω στην εφορία 960 απο ενοικια που δεν πλήρωσα και μας εδιωξαν απο το σπιτι αν δεν το πληρώσω παει στο 10πλασιο??

    Μου αρέσει!

  78. να συμπληρωσω οτι δεν κανω δηλωση απο το 2009 λογο οτι δεν εργαζομαι και δεν εχω ουτε οισοδημα ουτε περουσιακα στοιχεία

    Μου αρέσει!

  79. Καλησπέρα σας!Πριν από μερικές μέρες στο σταθμό μετρό του Συντάγματος,γύρω στις 11 το βράδυ με έπιασε ελεγκτής με σβησμένο εισητήριο και μου έκοψε πρόστιμο 84 ευρώ,παρότι του είπα ότι το εισητήριο μού το δώσανε μέσα στο μετρό…Ήταν ανένδοτος,η συμπεριφορά του δε απαράδεκτη…εκτόξευσε απειλές,λέγοντάς μου ότι αυτή είναι παράνομη πράξη και πως μπορούσε να με πάει αυτόφορο και να μου κάνει μήνυση,ήταν σαν να μου έκανε χάρη που με άφηνε να φύγω απλά με το πρόστιμο…Χθές το βράδυ, επίσης, και πάλι στο μετρό του Συντάγματος, ήμουν με φοιτητικό εισητήριο, ο τύπος ζήτησε να το δει και μου ζήτησε και το πάσο…Ωστόσο εγώ έχω περάσει με κατατακτήριες στη σχολή μου με αποτέλεσμα να μη δικαιούμαι πάσο, αλλά μια φοιτητική ταυτότητα που κατά τη γνώμη μου θα αποτελούσε πειστήριο ότι είμαι φοιτήτρια…Τίποτα δεν τον σταμάτησε,έκοψε πρόστιμο (σημειωτέον: με τα πραγματικά μου στοιχεία,χωρίς όμως τον αριθμό ταυτότητας,παρά μόνο τον αριθμό μητρώου που έχω στη σχολή) ενώ μου είπε ότι μπορούσα να βγάλω πάσο στο Γερμανό και να πάω να σβήσω την παράβαση..Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες μου να του πω ότι είχα πληρώσει και πριν λίγες μέρες άλλα 84 ευρώ, και πως όντως φοιτώ σε κάποια σχολή,εκείνος όχι απλά δε με άκουσε αλλά μου είπε να πάω να τα πω αυτά στον Κεραμεικό..Δεν ξέρω τι να κάνω,έχω αγανακτήσει πια με αυτούς που το παίζουν όργανα της τάξης και κόβουν πρόστιμα αβέρτα…

    Μου αρέσει!

    • «Όργανα της τάξεως» δεν είναι, ούτε έχουν κανένα δικαίωμα να ασκούν αστυνομικά καθήκοντα. (ούτε μπορούν να πάνε οποιονδήποτε στο αυτόφωρο). Στην περίπτωση που συναντούμε αντίστοιχα θρασύδειλα καθάρματα, τους «απειλούμε» με τα νόμιμα δικαιώματά μας, τους απαγορεύουμε να μας συμπεριφέρονται με τον τρόπο που περιγράφεις, τους αγνούμε και επιδιώκουμε την απεμπλοκή μας. Κοντολογίς φεύγουμε! Εάν μας απειλήσουν, βρίσουν, κυνηγήσουν ή βιαιοπραγίσουν τους μηνύουμε και οπωσδήποτε ζητάμε φωναχτά βοήθεια απο τον υπόλοιπο κόσμο. Στην περίπτωσή σου κάνε μια ένσταση και για τις δύο περιπτώσεις αφού είχες εισιτήριο και κατέθεσε μήνυση στον ελεγκτή στην εισαγγελία, αφού έχεις τα στοιχεία του, για απειλές και εξύβριση.

      Μου αρέσει!

  80. ΣΥΝΤΑΞΗ :
    ‘Εχεις ΑΦΜ …

    ναι το ξέρω άλλα το θέμα είναι οτι και εφορία να παει στο 10 πλασιο εγω δεν εχω να πληρωσω τι θα γίνει θα με βαλουν φυλακη? ας με βαλουν

    Μου αρέσει!

  81. geia sas paidia, exw anhsuxhsei arketa kai 8a h8ela th voh8eia sas. exw kleisei metro apo ton martio k den thn exw plhswsei. arxika mporw na kanw enstash meta apo toso kairo? kai twra exei paei sthn eforia tou mpampa mou? giati egw den kanw forologikh dhlwsh.

    Μου αρέσει!

    • Το πρόστιμο εαν πάει εφορία θα αφορά μόνο εσένα. Εαν δεν έχεις ΑΦΜ μάλλον δεν θα ξανακούσεις γι’ αυτό.

      Μου αρέσει!

  82. Παιδιά θέλω τα φώτα σας. Σήμερα πήγα να βγάλω κάρτα απεριορίστων στον Πειραιά και μου είπαν πως δεν έχει άλλα αποκόμματα και πρέπει να πάω Σύνταγμα ή Μοναστηράκι ή Ομόνοια και αν βρω. Μετά πήρα λεωφορείο ξέχασα να χτυπήσω εισιτήριο και με γράψανε. Τόσο γκαντεμιά… :-(((( Μετά πήγα και ανανέωσα την κάρτα μου, γράφει ίδια ημερομηνία με αυτή της κλήσης…. Μπορώ να κάνω ένσταση και να πω πως είχα την κάρτα από το πρωί ανανεωμένη απλά είχα αφήσει το χαρτάκι σπίτι??? Ή φαίνεται κάπου η ώρα που βγάζω κάρτα???Στην κάρτα δεν γράφει ώρα μόνο ημερομηνία….

    Μου αρέσει!

    • ΝΑΙ ΚΑΝΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

      Μου αρέσει!

      • Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Φοβάμαι μην έχω πρόβλημα επειδή η κάρτα έχει ίδια ημερομηνία με την μέρα που με γράψανε. Αν και θα ισχυριστώ πως την έβγαλα από πριν. Σε αυτόν που με έγραψε στην αρχή του έδειξα την κάρτα και όταν είδε πως δεν είχε το απόκομμα του είπα πως κάπου μου έπεσε και άρχισα να το ψάχνω. Όταν μου είπε πως θα με γράψει δεν έφερα αντίρρηση και συνέχισα να ψάχνω… Την ώρα που μπήκανε για τον έλεγχο ήταν στην στάση που θα κατέβαινα και μέχρι να με γράψει κατέβηκα 4 στάσεις μετά σε μονόδρομο και ούτε που ήξερα πως να βρω απέναντι στάση για να γυρίσω πίσω. Σε περίπτωση που δεν με πιστέψουν ποια είναι τα δικαιώματά μου από νομικής πλευράς??Τι μπορώ να τους πω??

        Μου αρέσει!

  83. Καλησπέρα πήγα σήμερα και έκανα ένσταση και στην αίτηση που συμπλήρωσα μου είπαν να γράψω από που έβγαλα την κάρτα και περίπου τι ώρα για να μπορέσουν να επιβεβαιώσουν ότι την έβγαλα πριν με γράψουν. Πως μπορούν να το δουν αυτό?Με βάση τον αριθμό που έχει πάνω το απόκομμα?Με γράψανε 6:15 και έβγαλα την κάρτα γύρω στις 8. Στην ένσταση έγραψα πως έβγαλα την κάρτα απογευματινές ώρες. Απάντηση για την ένσταση που έκανα θα έχω σε 40 μέρες. Δεν το γλιτώνω το πρόστιμο??

    ΣΥΝΤΑΞΗ :
    ΝΑΙ ΚΑΝΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    Μου αρέσει!

  84. Καλησπέρα. Μπήκα σήμερα στο μετρό και με έπιασαν όταν έβγαινα από το σταθμό Αττικής με σβησμένο εισιτήριο. Υποστήριξα οτι το αγόρασα από τα εκδοτήρια. Δυστυχώς έδωσα την ταυτότητα μου, κράτησαν το εισιτήριο, μου έδωσαν το χαρτί και μου είπαν να πάω αύριο στον Κεραμεικό να τα πω αυτά. Τι με συμβουλεύετε?

    Μου αρέσει!

  85. καλά αυτοί οι ελεγκτές πρέπει να πηγαίνουν κάθε μέρα στην εκκλησία για να τους διαβάζει ένας παπάς με τόσες κατάρες που τους ρίχνουν.

    Μου αρέσει!

  86. Κόπηκε ένα πρόστιμο σε μετρό.Τα στοιχεία εδόθησαν πλήρως.Ο «δράστης» 19 ετών-προστατευόμενο μέλος-μαθητής.Ένσταση κάνουμε για να καθυστερήσουμε τη πληρωμή; Να μην πληρωθεί με κάποιο τρόπο γίνεται; Αν δε πληρωθεί τι γίνεται; Εν τέλει τι τι πρέπει να γίνει;
    ΥΓ.
    {Επειδή απ’αυτά που διάβασα παραπάνω,ξέρω πάνω κάτω την απάντηση…
    ΟΣΥ ΑΕ (Παρνασσου 6 στο Ρεντη) εκεί κάνουμε την ένσταση;}

    Μου αρέσει!

    • Εάν ο μαθητής έχει ΑΦΜ το πρόστιμο θα πάει στ ΔΟΥ και έχει προσαυξήσεις. Με την ένσταση κερδίζετε σίγουρα μια καθυστέρηση

      Μου αρέσει!

  87. καλησπέρα!! μου έκοψαν λοιπόν και μένα πρόστιμο των 72 euro!! πήραν όλα τα στοιχεία μου και το αφμ μου, το ερώτημα μου είναι αν δεν το πληρώσω πάει στην εφορία του πατέρα μου;; γιατί εγώ δεν κάνω φορολογική δήλωση, το έχουν ρωτήσει και άλλοι απλά θέλω να μάθω αν σίγουρα δεν στην εφορία του πατέρα μου! αν δεν το πληρώσω θα πάει 720 αλλά που; σε μένα; αν δεν το πληρώσω ξέρετε τι γίνεται μετά;

    Μου αρέσει!

    • Δήλωση μπορεί να μην κάνεις αλλά έχεις πάρει ΑΦΜ. Το πρόστιμο που θα προσαυξηθεί θάρθει μκε ειδοποίσηση στη διεύθυνσή σου. όσα προβλέπει ο νόμος τους σε αφορούν κάνεις δεν κάνεις δήλωση. Άλλη φορά μη δίνεις στοιχεία.

      Μου αρέσει!

  88. Καλησπέρα. Μου έκοψαν πρόστιμο στο λεωφορείο γιατί δεν είχα ακυρώσει το εισιτήριό μου. Ενώ το εισιτήριο ήταν ακυρωμένο, απλά δεν το είδε καλά ο ελεγκτής και άρχιζε να φωνάζει και κατευθείαν μου έκοψε το πρόστιμο χωρίς πολλά πολλά και είχε πολύ τσαμπουκά. Μετά που έφυγα παρατήρησα ότι όντως είχε επικυρωθεί το εισιτήριο μου. Τι μπορώ να κάνω για να κάνω μήνυση στον ελεγκτή για το απαράδεκτο λάθος του???

    Μου αρέσει!

  89. Καλησπέρα!Μου έκοψαν χτες πρόστιμο στο λεωφορείο επειδή δεν είχα εισιτήριο.Ο ελεγκτής όμως δε με έβαλε να υπογράψω.Αυτό σημαίνει οτι εφόσον δεν έχει υπογραφή είναι και άκυρη η κλήση?

    Μου αρέσει!

  90. σημερα με εγραψαν στο μετρο επειδη δεν ειχα εισιτηριο.εδωσα ταυτοτητα κ πασο(ειμαι φοιτητρια) κ τα μονα που αναφερει το χαρτι ειναι ονομα επωνυμο κ αριθμο του πασο μου..λεφτα να πληρωσω δεν υπαρχουν για αυτο και η ελλειψη εισιτηριου..πως γινεται να την γλιτωσω?κ αυτο που λενε με την εφορια?δεν εχω φορολογικη αλλα και να ειχα με βρισκουν χωρισ αιθμο ταυτοτητασ, απ τν αριθμο του πασο μου π,χ?

    Μου αρέσει!

    • ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΟΥΝ

      Μου αρέσει!

      • πφφφφφ…αφμ εχω, φορολογικη δεν εχω…τι μπορω να κανω για να την γλιτωσω?με την αφορμη της φοιτητριασ κ ανεργησ μητερασ λετε να καταφερω τιποτα?αδυνατω να πληρωσω…πληρωνω ηδη 10 ευρω εισιτηριο για τα κτελ για να πηγαινω στην σχολη και αυτα με δυσκολια.εχετε εμπειρια απο αντιστοιχες περιπτωσεις?..τι μου προτεινεται?(ευχαριστω εκ των προτερων για την αμεση ανταποκριση)

        Μου αρέσει!

        • Δυστυχώς θα σου χρεώσουν και με προσαύξηση το πρόστιμο στο δημόσιο ταμείο. Κάνε μια ένσταση να κερδίσεις χρόνο, βγές στους δρόμους και απαίτησε την ανατροπή τους. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

          Μου αρέσει!

  91. Μία ερωτηση, πριν απο 7 ισως και παραπάνω χρόνια περιπου, πιάσανε το φιλο μου στο λεοφωρείο χωρις εισιτήριο, προφανως του εκοψαν προστιμο το οποιο δεν πλήρωσε. Σημερα πήγε να πληρώσει την εφορια και τον ενημερωσαν οτι υπάρχει μια οφειλη 1050€ !!!!!!! συνολικα το πρόστιμο μαζι με τα δικαστικα εξοδα διοτι δικάστηκε ερήμην. Ουδεποτε μας ειχαν ειδοποιησει εγγράφως ουτε η αρμοδια ΔΟΥ ουτε με καποια κλήτευση. Τι μπορει να γινει σε αυτες τις περιπτωσεις ?

    Μου αρέσει!

    • Δεν πανικοβάλλεσαι ποτέ για νάχεις ελπίδα…
      Όχι, με την ένσταση ενδεχομένως να κερδίσεις χρόνο.

      Μου αρέσει!

    • Σε όλες τις περιπτώσεις (εδώ πρόκειται για απόλυτη τοκογλυφία)το νομιμό τους δεν είναι ποτέ ηθικό. Ο μόνος δρόμος είναι οι συλλογικοί μας αγώνες για την ανατροπή τους. Τώρα, σχετικά με το συγκεκριμένο και την αντιμετωπισή του, κάνε μια επίσκεψη στην εφορία και πρότεινε μείωση και διακανονισμό

      Μου αρέσει!

  92. καλησπερα.σημερα με επιασαν χωρις εισητιριο και μου εκοψαν προστιμο 72 ευρω.πανικοβληθηκα και εδωσα κανονικα τα στοιχεια μου.εδειξα την καρτα ανεργιας αλλα ειπαν οτι δεν εχω κανενα ελαφρυντικο.αν κανω ενσταση εχω καμια ελπιδα?

    Μου αρέσει!

  93. γεια σας , χτες μου εκοψαν κληση στο 051 γιατι ειχα ξεχασει να επικυρωσω το εισιτηριο..ταραχτηκα και εδωσα κανονικα τα στοιχεια μου , ειμαι φοιτητρια ενα μηνα τωρα μονη μου στην αθηνα κ προφανως δεν μου περισσευουν τα 72 ευρω .. μπορει να ακυρωθει η να μειωθει το προστιμο στα μισα τουλαχιστον αν και δεν εδειξα το πασο μου;;;

    Μου αρέσει!

  94. Γεια σας παιδες…ειμαι και εγω ενα ακομα θυμα της τραγικης φορολογίας….Στην περιπτωση μ ομως συνεβει το εξήσ…δεν ειχα ταυτοτητα ουτε φοιτητικο πασο μαζι μου με αποτελεσμα να καταληξω στουσαστυνομικους για αναγνωριση στοιχειων…ΟΜΩΣ για καλη μου τυχει η αστυνομικοσ ηταν λιγο βλημμα και εγραψε λαθοσ το επωνυμο μου…αντι για τσα…εγραψε τζα…εδωσα λαθοσ τοπο γεννησης μπας και το γλιτώσω…!ο ελεγκτης πηρε τα στοιχεια μου απο τον μπατσο ΛΑΘΟΣ φυσικα…!δεν καταγραφθηκε ο αριθμοσ ταυτοτητασ…μονο η διευθυνση απο σπιτι που νοικιαζω! ΒΟΗΘΕΙΑ…τι να κανω…?πληρωνω ή μπα? δεν παιζει μιαααα

    Μου αρέσει!

  95. ΓΕΙΑ ΣΑΣ.
    ΜΟΛΙΣ ΜΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΦΤΑΝΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΤΟ ΑΜΕΛΗΣΑ. ΓΕΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΦΑΣΑΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΡΜΑ Η ΣΤΑΣΗ, ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΦΥΓΩ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΤΟ ΠΑΣΟ Κ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΣΩΣΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Κ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ. ΕΒΑΛΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΙΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΑ Κ ΜΟΛΙΣ ΜΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕ ΤΟ ΠΕΤΑΞΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ Κ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΩ ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑΜΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝ ΔΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΩ ΠΟΤΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΑΠΟ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ; ΜΠΟΡΩ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    Μου αρέσει!

    • Στοιχεία χωρίς ΑΔΤ και ΑΦΜ είναι ελλιπή, θα μπορούσε οποιοσδήποτε να χρησιμοποιήσει ένα ονοματεπώνυμο και ένα πατρώνυμο. Δεν μπορεί να βεβαιωθεί πρόστιμο.

      Μου αρέσει!

  96. Kαλησπερες.Θελω να ρωτησω ενα πραμα.Σημερα πηγα στο μετρο και πριν κατεβω στις αποβαθρες λιγο μετα τις μηχανες που επικυρωνουμε εισητηρια ειδα εναν ελεγχτη.Αμεσως πηγα πισω και χτυπησα 1 εισητηριο που ειχα.Δεν ξερω αμα ο ελεγκτης ειδε το ολο σκηνικο.Παντως προστιμο δεν πληρωσα και ουτε μου ειπε κατι.Η ερωτηση μου ειναι πως αν με εβλεπε ο ελεγχτης θα μπορουσε να μου κοψει προστιμο αφ’οτου ειχα χτυπησει το εισιτηριο?Να αναφερω επισης πως ενας ελεγχτης μπορει να σου κανει ελεγχο εισητηριου αφο οτου εχει περασεις τα επικυρωτικα μηχανηματα.

    Μου αρέσει!

  97. ΛΟΙΠΟΝ, ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΣΤΡΙΜΩΞΕ ΜΙΑ ΕΛΕΓΚΤΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΨΑΞΩ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. ΜΟΥ ΕΚΟΨΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΛΗΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΟΨΕ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΣΟ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΛΗΞΕΙ ΜΟΥ ΕΚΟΨΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΥ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΔΩΣΑ! ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ? 840 +85 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΔΩΣΩ! ΤΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΡΑ?

    Μου αρέσει!

    • Μπορείς να κάνεις ένσταση για το πάσο που είχε λήξει, αφού είχες εισιτήριο /άλλη φορά ξέρεις τι δεν πρέπει να κάνεις…

      Μου αρέσει!

  98. ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΔΩΣΑ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΜΟΥ ΠΑΣΟ. ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ.

    Μου αρέσει!

  99. Γεια σας.
    Ευχαριστούμε για την αναλυτική σας ενημέρωση.
    Δυστυχώς σήμερα είδα πρώτη φορά το site και δεν τα ήξερα όλα αυτά.
    Έπαθα σήμερα το εξής τρελό. Eνώ είχα βγάλει σήμερα το πρωί όπως κάθε μήνα την φοιτητική μηνιαία κάρτα πρέπει να μου έπεσε το κουπόνι μέσα στην τσάντα. Όταν λοιπόν μπήκαν οι ελεγκτές και δεν το έβρισκα μου έκοψαν κλίση γιατί προφανώς δεν με πίστεψαν ότι όντως είχα βγάλει και μου έκοψαν κλήση. Στα συμπληρωματικά στοιχειά έγραψαν «δεν είχε κουπόνι Δεκεμβρίου – φοιτητικό». Όταν έφτασα σπίτι άδειασα την τσάντα μου και βρήκα το κουπόνι. Τώρα τι μπορώ να κάνω;

    Μου αρέσει!

  100. Σημερα (5-12-12) με επιασαν χωρις εισητηριο.. τους εδωσα ονομα, επωνυμο ,πατρονυμο, και κινητο τηλεφωνο πυ ειναι σοτ ονομα μου. Διευθυνση τους εδωσα ΑΛΛΑ χι τη μονιμη κατηκια, απλως μια περιστασιακη που μενω τωρα και θα φυγω… να σημιωσω οτι υπεγραψα κανονικα. Αριθμο ταυττητος και ΑΦΜ ΔΕΝ εδωσα… υπαρχει περιπτοση να βρουν τ δικο μου ΑΦΜ ή του πατερα μου???
    Να παω να τους κλαφτω να τη σβησουν ή να μν ασχοληθω καν???

    Μου αρέσει!

    • Βεβαίως έχουν τη δυνατότητα να βρουν ΑΦΜ κ.λ.π. /μπορείς να κάνεις ένσταση

      Μου αρέσει!

      • Και τι νόημα έχει πάλι αυτό άμα έχουν τον τρόπο τους να μας βρίσκουνε???Γιατί να κάνω ένσταση απο την στιγμή που δεν έχουμε κάποιοι άνθρωποι την δυνατότητα να τους πληρώσουμε???Έτσι απλά να κέρδισουμε λίγο χρόνο…ποιό το νόημα…..και πάλι δεν καταλαβαίνω!!!!

        Μου αρέσει!

  101. γεια σας παιδιά. σήμερα το βράδυ (4/12) με έπιασε ελεγκτής στο μετρό στον σταθμό του Συντάγματος και μου έκοψε πρόστημο των 42 ευρώ (λόγω φοιτητικής ταυτότητας). Βέβαια κατά την δήλωση των στοιχείων μου εγώ έδωσα σωστό όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο αλλά λανθασμένη διεύθυνση με την σήμανση ότι δεν επέδειξα εισιτήριο. Ο ελεγκτής όμως σημείωσε τον αριθμό του πάσου μου και το πανεπιστημιακό ίδρυμα που σπουδάζω. Νομίζετε ότι το αίτημα θα παραπεμφεί στην Εφορία;

    Μου αρέσει!

    • Ενδεχομένως να αναζητήσουν τα στοιχεία σου.

      Μου αρέσει!

    • Οταν λες να κανω ενσταση τι ακιριβως ενοεις??? (σορυ που σε κουραζω αλλα ειμαι λιγο ασχετος ) Επισης ρωτησα εναν δηγο Λεωφορειου και μου ειπε να μν ασχοληθω καν. Απο τι στιγμη πυ δεν τους εδωσες ΑΦΜ μου λεει, δεν προκειται να ψαξουν για τ βρουν. Ισχυει κατι τετιο???

      Μου αρέσει!

      • Εάν έχεις κ’άποιους λόγους να ισχυριστείς θα κερδίσεις κάποιο μχρόνο μέχρι να σου απαντήσουν. Δες και τα υπόλοιπα εδώ, αναρτήσεις και σχόλια.

        Μου αρέσει!

  102. Καλησπερα!σημερα με σταματησε ελεγκτης στο μετρο στην ομονοια κ μου εκοψε 42 ευρω προστιμο…το μονο χαρτι που ειχα μαζι μου ειναι η καρτα σιτισης της σχολης μου..επισης εδωσα το ονομ/πωνυμο κ διευθυνση γιατι ειχε κ μπατσους εκει μεσα κ ετσι κ αλλιως δεν θα μπορουσα να το αποφυγω..με αυτα τα στοιχεια μπορουν να μου το περασουν στην φορολογικη μου δηλωση αν δεν πληρωσω το προστιμο?

    Μου αρέσει!

  103. Παιδια καλησπερα χτες με επιασαν στο μετρο στο Συνταγμα…Προστιμο 84ευρο…Σε 10 μερες ειναι 42ευρο?Ετσι μου ειπε αυτος…Του ελεγα ασε με ρε φιλε δυσκολες οι εποχες και τετοια αλλα τιποτα…τι μου προτείνετε να κανω?

    Μου αρέσει!

    • Το πρόστιμο πολλαπλασιάζεται και θα πάει δημόσιο ταμείο, εαν έδοσες τα στοιχεία σου

      Μου αρέσει!

  104. Αν σε σταματήσουν σε σταθμό του μετρό χωρίς εισιτήριο, και υπάρχει αστυνομία εκεί και σου πουν ότι αν δεν δώσεις τα στοιχεία σου (ταυτότητα) θα πας στο τμήμα για εξακρίβωση, σε αυτή την περίπτωση δεν γλυτώνεις το πρόστιμο, σωστά;

    Μου αρέσει!

    • Επίσης, στην κλήση ο ελεγκτής οφείλει να γράψει και το δικό του όνομα. Αν σας κόψουν πρόστιμο, πείτε τους να γράψουν και αυτοί το όνομά τους γιατί το αποφεύγουν.

      Μου αρέσει!

    • Σωστά

      Μου αρέσει!

  105. γειά χαρά!με έκοψε και μένα ελεγκτής,δυστυχώς έδωσα ταυτότητα,την οποία δεν μου την έδιναν ,δηλαδή να με γράψουν με το ζόρι,μου έφεραν ενα security ο οποίος μου έκανε τον μάγκα έγινε μια λογομαχία,δεν μπήκα εκεί που θέλανε,στο δωμάτιο στη στάση του συντάγματος…με έγραψε κανονικά,δεν υπέγραψα ούτε το πήρα το χαρτί.αυτός βέβαια ούρλιαζε ότι θα πληρώσω 340 ευρω στην εφορία.Χωρίς υπογραφή μπορεί να περάσει στην εφορία;;κι αν ναι υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω;Ευχαριστώ!

    Μου αρέσει!

    • τι να κάνεις;;; – η υπογραφή σου δεν έχει σημασία/θα στείλλουν το πρόστιμο εφορία

      Μου αρέσει!

  106. Καλή χρονιά,

    Πρόπερσυ στον σταθμό μετρό σύνταγμα, με βρήκε ελεγχτής, αλλά δεν του έδειξα ταυτότητα. Αμέσως ήρθε αστυνόμος, στον οποίον την έδωσα (αλλιώς θα πηγαίναμε στο τμήμα για εξακρίβωση). Ο αστυνόμος έδωσε τα στοιχεία της ταυτότητάς μου (ονοματεπόνυμο, Αριθμό ταυτότητας), στον ελεγχτή της Μετρό ΑΕ. Δεν υπέγραψα το ροζ χαρτάκι.
    Προχθές, ήρθε ταχυδρομικώς στο σπίτι μου (ενώ δεν είχαν διεύθυνση), απειλή ότι αν δεν πληρώσω το πρόστυμο στο ΣΤΑΣΥ ΑΕ, θα μεταφερθεί στην ΔΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ (όπου υποβάλλω δήλωση).

    Ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί κάποια Ανώνυμη Εταιρία να πάρει με νόμιμο τρόπο τα στοιχεία μου από την αστυνομία, κι αν μπορεί να εισπράττει τα χρήματα των φορολογουμένων μέσω εφορίας. (αν ναί, θα ανοίξω κι εγώ μια ΑΕ και να εισπράττω χρήματα από τις ΔΟΥ…)

    Μπορώ να κάνω ένσταση, και να πώ ότι τα στοιχεία μου τα έχουν με παράνομο τρόπο (πρόσφατα διαβάσαμε στις ειδήσεις 2 κρούσματα χάκερ που είχαν τα στοιχεία εκατομμυρίων ελλήνων), και δεν έχουν την υπογραφή μου;

    Ευχαριστώ πολύ

    Μου αρέσει!

    • Το κράτος είναι μια ΑΕ…/οπότε μπορεί.

      Μου αρέσει!

      • Να κάνω ένσταση; Δεν μπορούν να αποδείξουν ότι δεν πλήρωσα εισητήριο, το μόνο που έχουν είναι τα στοιχεία ταυτότητας που μπορουν πανεύκολα να τα εχουν βρεί από αλλού…

        Μου αρέσει!

      • Τότε ρε παιδιά είτε έτσι είτε αλλιώς άπαξ και μας πιάσουνε πρέπει να πλήρωσουμε το πρόστιμο!!!!!

        Μου αρέσει!

  107. Με έπιασαν στο μετρό σύνταγμα χωρίς εισιτήριο κ προφανώς έδωσα κανονικά τα στοιχεία μου στον ελεγκτή γτ είχα μείνει παγωτό, αυτός με ρώτησε αν έχω κάρτα πολυτέκνων μαζί μου κ του είπα έχω γενικά αλλά την έχω ξεχάσει οπότε μου έγραψε στο πρόστιμο ότι είχα μισό εισιτήριο πάνω μου κ καλά κ μου είπε να πάω στα γραφεία στον κεραμεικό με την κάρτα μου κ θα μου το σβήσουν το πρόστιμο…το πρόβλημα είναι ότι η κάρτα μου έχει λήξει από πέρυσι γτ δν είμαι πλέον φοιτήτρια οπότε δε δικαιούμαι ανανέωσή της
    , τι θα κάνω;; Την πάτησα;;

    Μου αρέσει!

  108. Δεν έχουν καμία απόδειξη ότι βρισκόμουν στο σύνταγμα χωρίς εισιτήριο την συγκεκριμένη μέρα… Τον αριθμό ταυτότητας μπορούν να τον έχουν από οπουδήποτε αλλού… Μπορώ να κάνω ένσταση για να ακυρωθεί;

    Μου αρέσει!

    • Δοκίμασε/ τι άλλο να κάνεις; – Έχουμε γράψει για τη στάση που κρατάμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις

      Μου αρέσει!

  109. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΙΑΣΑΝΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΕΚΑΝΑ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΩΣΤΟΣΟ ΕΞΗΓΗΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΧΑΛΙΑ (ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΒΓΗΚΑ ΑΠ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΗ ΚΟΙΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΓΩ! ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΑΠΛΑ ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΠΑΩ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΩ?

    Μου αρέσει!

    • Τι περιμένεις να σου πούμε; Να ελπίζεις στην «φιλευσπλαχία» τους; Δοκίμασε όποιο τρόπο σκεφτείς για να γλιτώσεις το πρόστιμο. Έχουμε γράψει εδώ πολλές φορές για τη στάση μας σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

      Μου αρέσει!

  110. Γεια σας παιδιά..τις προάλλες με πιάσανε και μένα στο τρόλλευ χωρίς εισητήριο, μετά από πολλές πιέσεις δέχτηκα και έδειξα το πάσο μου καθώς είμαι φοιτήτρια.Ωστόσο στο πρόστημο που μου έκοψαν (18euro μεσα σε δεκα μερες πληρωμής)ν γράγει μόνο το ονοματεπωνυμο μου χωρίς όνομα πατρός αλλά γράγει και τον αριθμό του πασου μου..Τι γίνεται σε αυτη την περίπτωση???

    Μου αρέσει!

  111. Καλησπέρα. Μπερδεύτηκα και χτύπησα το ίδιο εισιτήριο δυο φορές και μου έκοψαν κλίση για διπλοακυρωμένο εισιτήριο. Έχουν τα αληθινά μου στοιχεία (το ονοματεπώνυμό, τη διεύθυνση κατοικίας και τον αριθμό του πολυτεκνικού μου πάσο). Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να αποφύγω το πρόστιμο; Είμαι κάτοχος Α.Φ.Μ. αλλά δεν συμπληρώνω φορολογική δήλωση.

    Μου αρέσει!

  112. καλησπερα. υπαρχει περιπτωση να επηρεασει το φοιτητικο επιδομα οταν το προστιμο εχει (μαλλον ) παει ηδη εφορια? εχω αφμ κ μηδενικη φορολογικη και το επιδομα αφορα τους γονεις μου. εχω φρικαρει και μονο στη σκεψη…..

    Μου αρέσει!

    • Αρχικά θα χρεωθεί στο ΑΦΜ σου /μετά τίποτα δεν είναι απίθανο όσο η σημερινή τροικα παραμένει στην εξουσία.

      Μου αρέσει!

      • ευχαριστω για την αμεση απαντηση σας….και κατι τελευταιο. ξερετε αν ο δεκαπλασιασμος που λενε στην εφορια γινεται αμεσως? δηλαδη με το που θα βεβαιωθει στην εφορια και θα χρεωθει στο αφμ , ας πουμε, τα 42 γινοται αμεσως 420 και απο τα 420 γινονται νεες προσαυξησεις? καθε ποτε δηλαδη προσαυξανονται; και παλι ευχαριστω για το χρονο σας!

        Μου αρέσει!

        • θα σας έρθει ειδοποίηση πρώτα/ το επόμενο φορολογικό έτος η προσαύξηση/ σε κάθε περίπτωση όμως ενημερωθείτε προσωπικά με επίσκεψη στην ΔΟΥ

          Μου αρέσει!

          • Μαρίνα, απ’όσο ξέρω το πρόστιμο δεν πήγε στην ΔΟΥ κανενός. Εμένα, 20 μήνες μετά το πρόστιμο (μόνο με ονοματεπώνυμο και ΑΤ), μου στείλαν απειλητική επιστολή (δεν ξέρω πως βρήκαν την διεύθυνση), ότι αν δεν πληρώσω θα πάει στην ΔΟΥ μου (ούτε αυτό ξέρω που την βρήκαν), αλλά αν το κάνουν θα είναι παράνομοι και το ξέρουν. Το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση μπορεί να την βρήκαν από οπουδήποτε αλλού. Μην ψαρώνεις.

            Μου αρέσει!

            • Ευχαριστω πολυ για την ενημερωση και φυσικα για τη συμπαρασταση! Ο,τι ειναι να γινει ας γινει ! Ειμαστε πολλοι οι αγανακτισμενοι και ξερω οτι οχι μονο δεν ειμαι η μονη αλλα και αλλοι ποσοι βρισκονται στο ιδιο λουκι !~ Να’ στε καλα και προπαντων ….υπομονη!!

              Μου αρέσει!

  113. Μα γιατί ζητάνε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου;;; Αν έχουν δοθεί λάθος στοιχεία (επώνυμο, διεύθυνση), μπορούν να βρουν τα πραγματικά σου στοιχεία μέσα από τις εταιρίες της κινητής τηλεφωνίας;; Συνεργάζονται;; Ρωτάω γιατί πολλά ακούγονται τελευταία

    Μου αρέσει!

    • Ενδεχομένως, γιατί όχι;;; – σε κοινοβουλευτική και ολιγαρχική χούντα είμαστε …

      Μου αρέσει!

  114. με ειχαν γραψει πριν 3 χρονια το 2010 και τωρα το προστιμο εχει δεκαπλασιαστει στην εφορια,εντομεταξυ λογω του οτι ειχα μετακομισει κ ειχα αλλαξει διευθυνση δεν ελαβα κανενα χαρτι προειδοποιησης η σχετικο με το υπολοιπο οφειλης μου κτλπ. τι μπορει να κανει καποιος σε αυτη την περιπτωση?ειναι αστειο να ζητανε 500 ευρω για 1 εισητηριο…ειμαι φοιτητης μπορει να πεσει στο μισο το προστιμο λογω αυτου?αν δεν τους το πληρωσω ποτε τι θα γινει θα φτασει μια μερα τα 5.000 ευρω?
    Υ.Γ και να σκεφτειτε οτι υπαρχουν ακομα μα…..ες ελληνες πολιτες που ψηφιζουν Νεα Δημοκρατια!Ζουμε σε ενα κρατος εκδικητη, σου λεει δεν εχεις να πληρωσεις το 1,40?παρε προστιμο 80 ευρω, δεν εχεις να πληρωσεις τα 80 ευρω?παρε προστιμο 800….γαμω την κοινωνια που ζουμε δηλαδη…..

    Μου αρέσει!

    • Αρχικά κάνε μια επίσκεψη στην εφορία. Εξληγησε οτι δεν έχεις λάβει ποτε ειδοποίηση. Μάθε εαν μπορεί να γίνει μείωση ή πόσες προσαυξήσεις θα ακολουθήσουν. Μετά προφανώς μπορείς να επιλέξεις διακανονισμό ή να μην τους πληρώσεις.

      Μου αρέσει!

    • Άλεξ, αν και είσαι ο πρώτος (εδώ) που γράφει ότι το πρόστιμο πήγε στην εφορία, μάλλον δεν είσαι ο τελευταίος. Έχει έρθει και σε μένα χαρτί ότι το πρόστιμο θα πάει στην εφορία. Απ’όσο ξέρω, επειδή το μετρό είναι ιδιωτική εταιρία, θεωρείται διαφορά μεταξύ ιδιωτών, και είναι παράνομο να στέλνει χρέη στην εφορία. Αλλιώς να ανοίξω κι εγώ μια ιδιωτική εταιρία (πχ τυροπιτάδικο) και μετά να εισπράττω από τους πελάτες (και μη) μέσω εφορίας.
      Σου συνιστώ να επικοινωνήσεις με δικηγόρο, ίσως κάποιος απ’τις επαφές της σελίδας μπορεί να βοηθήσει https://denplirono.wordpress.com/τηλεφωνα-επικοινωνιασ/
      Και γράψε εδώ τα νέα σου, για να ξέρουμε και οι επόμενοι.

      Μου αρέσει!

    • Τελικά τί έκανες φίλε? Είμαι ίδια περίπτωση.

      Μου αρέσει!

  115. Kalispera.simera sto stathmo tou syntagmatos mou ekopsan klisi 42 eurw enw eixa to eisitirio 0.70 kai to paso mou to opoio to exei diagrapsei i sxoli (epeidi teleiwsa)alla pou pote den mou to zitise pisw i grammateia (enw grafei oti isxuei mexri to telos tou 13).mou zitisan thn tautotita m ,thn opoia thn edwsa (vlakeia)nomizontas oti tha epivevaiwsi apla ta stoixeia m.Auti vevaia mou ekopse kanonika thn klisi me ta stoixeia mou kai evgale fototipoia kai to paso mou.mporw twra na thn glitwsw?

    Μου αρέσει!

    • Kalispera.simera sto stathmo tou syntagmatos mou ekopsan klisi 42 eurw enw eixa to eisitirio 0.70 kai to paso mou to opoio to exei diagrapsei i sxoli (epeidi teleiwsa)alla pou pote den mou to zitise pisw i grammateia (enw grafei oti isxuei mexri to telos tou 13).mou zitisan thn tautotita m ,thn opoia thn edwsa (vlakeia)nomizontas oti tha epivevaiwsi apla ta stoixeia m.Auti vevaia mou ekopse kanonika thn klisi me ta stoixeia mou kai evgale fototipoia kai to paso mou.mporw twra na thn glitwsw?

      Μου αρέσει!

    • Δεν έχεις πρόβλημα.

      Μου αρέσει!

  116. καλησπερα παιδια ,

    σημερα επιασαν τη μητερα μου στο μετρο στη σταση αττικη ..
    απο δικο της λαθος πηρε εισητηριο τον 0,70 ..
    της εγραψαν κανονικα κληση , 84Ε ..
    δεν εχουμε τη δυνατοτητα πληρωμης ..
    εδωσε κανονικα τα στοιχεια της , αλλα ως δικαιολογια γραφει πανω στη κληση
    εγκυρο μισο εισητηριο χωρις πασο ;
    γινετε να τι γλιτωσει καπως ;
    ενσταση να φανταστω κι οτι γινει ;
    αυτο που γραφει πανω ως αιτιολογια μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε καπως ;

    Μου αρέσει!

  117. Τι πιθανότητες έχω με το να κάνω ένσταση (και να τη δεχτούν) με αιτιολογία οτι δε με ενημέρωσε ο ελεγκτής για τη δυνατότητα άμεσης καταβολής προστίμου; (όντως είχα τη δυνατότητα άμεσης αποπληρωμής, κάτι που δε μπορώ βέβαια να αποδείξω)

    Μου αρέσει!

    • Εάν έχεις αποφασίσει να κάνεις ένσταση, κάντην. Η εμπειρία μας μέχρι σήμερα λέει οτι τις απορρίπτουν στο μεγαλύτερο ποσοστό αναξέρτητα απο τους λόγους που προβάλλει ο καθένας.

      Μου αρέσει!

  118. Γεια σας παιδιά.Είμαι 25 χρονών. Χτες με έπιασαν χωρίς εισιτήριο στο λεωφορείο 843 Πειραιά-Περάματος. Ήταν 3 ελεγκτές . Είπα πως αρνούμαι να χτυπήσω εισιτήριο.Ο 1ος που με πλησιασε μου πε πως αν πληρώσω εκείνη την ώρα το πρόστιμο θα έδινα τα μισά.Αρνήθηκα , όπως επίσης αρνήθηκα να δώσω την αστυνομική μου ταυτότητα ή τα στοιχεία μου αφού δεν ήταν αστυνομικοί.Λέγοντας πως θα κατέβω στην επόμενη στάση και δεν μπορεί κανείς να με εμποδίσει.Ο 1ος ελεγκτής μπήκε μπροστά μου και μου φρακάρισε το δρόμο .Του πα πως θα έπρεπε να με αφήσει να περάσω και πως δεν έχει δικαίωμα να με κρατήσει γιατί αυτό είναι παράνομη κατακράτηση όπως είχα διαβάσει παλαιότερα.Με ειρωνεύτηκε λέγοντάς μου πως δε γνωρίζω τους νόμους καλύτερα από εκείνον.Του πα πως θα του κάνω μήνυση.Παρ όλα αυτά συνέχισε να μου φρακάρει το δρόμο και φώναξε το 2ο να ρθει και αυτός.Το ίδιο έκανε και εκείνος.Φρακάροντας το δρόμο μου για 2η φορά.Προσπάθησα να περάσω αλλά μου έλεγε να μην τον αγγίξω ,παριστάνοντας την ντουλάπα.Το μόνο που έκανα μετά από αυτό ήταν να χάσω την ψυχραιμία μου και φωνάζοντας πια , πως δεν έχουν το δικαίωμα να με κρατάνε παρά τη θέλησή μου.Ούτε έβρυσα,ούτε έσπρωξα.Προσπάθησα απλώς να περάσω , όπως όταν περπατάμε.Αυτός εκεί ντουλάπα,λέγοντάς μου μην τον ακουμπήσω μιλώντας στον ασύρματο λέγοντας κέντρο στείλτε ένα περιπολικό.Και ο άλλος από πίσω μου.Δεν μπορούσα πλέον να κάνω βήμα.
    ( Εν τω μεταξύ οι περισσότεροι επιβάτες ήταν εναντίον μου. Άκουσα μια γυναίκα να λέει το χουν κάνει σύστημα να μη χτυπάνε εισιτήριο. ) Με κατέβασαν μετά από 2 στάσεις μαζί με άλλα δύο κορίτσια που δεν είχαν χτυπήσει εισιτήριο.Ο ένας με κρατούσε για να μη φύγω όταν κατεβαίναμε από το λεωφορείο και οι άλλοι 2 δίπλα μου.
    Λέγοντάς μου ξανά τα ίδια.Μου παν είναι δυνατόν να ξέρεις εσύ καλύτερα τους νόμους από μας ;
    Πως τις περισσότερες φορές ένας από τους ελεγκτές είναι αστυνομικός.
    Και πως παλαιότερα άλλος ένας είχε προσπαθήσει να περάσει από το 2ο που μου φρακάριζε το δρόμο και τον ξάπλωσε κάτω.
    Και πως θα έπρεπε να ρθει περιπολικό να με μαζέψει και να μου βάλει χειροπέδα.
    ( Αυτά γιατί φώναζα πως δεν έχουν δικαίωμα να με κρατούν παρά τη θέλησή μου , από τη στιγμή που ο 1ος δε με άφηνε να περάσω , κατά τη γνώμη τους έκανα μαγκιές )
    Τονίζω πως δεν έβρυσα , ούτε χαρακτήρισα κάποιον.Μόνο φώναξα όταν για 2η φορά μου φράκαραν το δρόμο.
    Στο τέλος αυτός που με είχε εμποδίσει να φύγω τη 2η φορά ( που χε ξαπλώσει τον άλλον κάτω-όπως είπε ο συνεργάτης του, μου πε πως δεν ξεχνάει φάτσες και αν με ξανα πετύχει χωρίς εισιτήριο θα δω τι θα πάθω.
    Συγγνώνη για το μεγάλο μήνυμα και ευχαριστώ για το χρόνο σας.

    Μου αρέσει!

    • Καλά τα κατάφερες

      Μου αρέσει!

    • Γειά σου Ζαχαρία
      Καλά έκανες και φώναζες, για να έχεις μάρτυρες όλο το λεοφορίο για την παράνομη κατακράτησή σου.
      Μπορούσες επίσης να ζητήσεις από τον οδηγό του λεωφορίου να ανοίξει τις πόρτες, γιατί αλλιώς θα είχε αυτός την ευθύνη της κατακράτησής σου.
      Θα μπορούσες να έχεις καλέσει ΕΣΥ την αστυνομία για να συλληφθούν οι ελεγκτές. Αν οι αστυνόμοι δεν το κάνουν, διαπράτουν παράβαση καθήκοντως.
      Μπράβο σου πάντως που την έβγαλες καθαρή.

      Μου αρέσει!

      • Μου φαίνεται σαν να μην έχει συνέχεια η ιστορία σου. Τελικά το περιπολικό δεν έφτασε ποτέ; Αφού σας κατέβασαν από το μέσο, γιατί συνέχισε να σε κρατάει αφού τελικά δε σκόπευε να σε «γράψει»;
        -Εγώ τελικά πήγα στη Μετσόβου να πληρώσω το πρόστιμο μέσα σε 4μέρες και πλήρωσα το μισό (δηλαδή 18ε). Πράγμα που δεν αναγράφεται πουθενά πάνω στο πρόστιμο,ούτε ο ελεγκτής με ενημέρωσε. Βέβαια τα ΜΜΜ συνεχίζω να τα χρησιμοποιώ καθημερινά από τη μέρα που με «γράψανε» χωρίς να χτυπάω εισιτήριο

        Μου αρέσει!

        • Γεια σου λαθρεπιβάτη για πάντα
          Τα πρώτα λόγια του 1ου ελεγκτή που μου έκοψε το δρόμο ήταν » «Όταν φτάσουμε στο τέρμα θα περιμένουμε το περιπολικό να σας παραλάβει » εμένα και τα 2 κορίτσια.
          Ασφαλώς και σκόπευε να μας γράψει.Δεν πρόλαβε να ρωτήσει τις άλλες 2 για τα στοιχεία τους γιατί μου χε κλείσει ήδη το δρόμο.Απλώς έγινε μεγάλη αναταραχή οπότε κατεβήκαμε γιατί φώναζα ο ίδιος πως είναι παράνομο, 2-3 στάσεις από εκείνη τη στιγμή.
          Όταν κατεβήκαμε από το λεωφορείο δε με κρατούσε.Τη στιγμή που κατεβαίναμε με κρατούσε από το μπράτσο.
          Από τη στιγμή που κατεβήκαμε ευτυχώς ο 1ος τουλάχιστον σταμάτησε να το παίζει » μπάτσος «.
          Και αυτοί συνέχισαν τα δικά τους.
          Καθόμουν εκεί επειδή ήταν η στάση και ήθελα να πάρω το επόμενο λεωφορείο για τον Πειραιά.Τελικά το πήραν εκείνοι.
          Δεν υπήρχε περίπτωση να είμαστε έξω από το λεωφορείο και να με κρατούσαν.

          Μου αρέσει!

      • Καλημέρα Νίκο
        Δυστυχώς τις λεπτομέρειες που αναφέρονται στη σελίδα δεν τις είχα διαβάσει.Τώρα πλέον τις έμαθα απ’έξω.
        Ήξερα μόνο πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να με κρατήσει εκεί παρά τη θέλησή μου.
        Σε ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σου.
        Τώρα σε ό,τι αφορά τους επιβάτες.Δεν τους άρεσε και πολύ που φώναζα πως δεν έχουν δικαίωμα να με κρατούν εκεί.
        Κάθε άλλο.Υπήρξε και άλλο άτομο που έλεγε » να πάνε με τα πόδια» αμέσως μετά την
        κυρία » το χουν κάνει σύστημα και δεν πληρώνουν «.

        Ακόμα και τα κορίτσια που κατέβηκαν μαζί μου ( εκείνες που δεν είχαν χτυπήσει εισιτήριο , ) με κοιτούσαν σα να ήμουν εγώ ο παράλογος.
        Σε ευχαριστώ και σένα για τις πληροφορίες ! Την επόμενη θα μαι πιο προετοιμασμένος.

        Μου αρέσει!

  119. Παιδιά βοήθεια δέχτηκα σημερα κλήση απο ελεχτη σε αστικό λεωφορείο στην οποία κλήση αναγράφεται το ονοματεπώνυμο μου διεύθυνση κ κινητό τηλέφωνο αρνήθηκαν να δώσω ταυτότητα οπότε έχει μόνο αυτά και υπογραφή .πρεπει να το πληρώσω ειναι το κινητό κ τα λοιπά στοιχεία αρκετά;;ώστε να υσχυει το πρόστιμο !!!βοηθεια

    Μου αρέσει!

    • Ενδεχομένως να βρούν τα στοιχεία σου /αλλά ονοματεπώνυμο και ένα κι ητό μπορεί να δώει οποιοσδήποτε και να αφορά άλλον.

      Μου αρέσει!

  120. Καλησπέρα.
    Την πάτησα και εγώ πριν από λίγο με ελεγκτές σε λεωφορείο και αν και δεν ήμουνα ψαρωμένη αρκετά ώστε να δώσω ταυτότητα, ήμουν τόσο ώστε να δώσω ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, κινητό και για υπογραφή ένα σταυρό (έπρεπε να σας είχα διαβάσει γμτ.).
    Να υποθέσω ότι το πρόστιμο μου επιδίδεται κανονικά με αυτα τα δεδομένα και δεν το αποφεύγω, ετσι?

    Μου αρέσει!

    • Χωρίς ΑΦΜ /ΑΔΤ οποιοσδήποτε μπορεί να πεί ένα ονοματεπώνυμο που δεν είναι το δικό του. Τα «στοιχεία» είναι νομικά ελλιπή…

      Μου αρέσει!

  121. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σου. Κάτι τελευταίο για να κλείσω την »υπόθεσή μου» και να σε αφήσω και σε ησυχία : να περάσω από Μετσόβου για να δηλώσω άγνοια και κατάχρηση από άλλους των στοιχείων μου έτσι ώστε να διαγραφθεί/εξαφανιστεί το πρόστιμο ή να τ’αφήσω έτσι και ό,τι ΔΕΝ γίνει?

    Μου αρέσει!

  122. Σπουδάζω σε ένα ιεκ που δεν δικαιώσουμε πάσο και σήμερα με μια ξαφνική απεργία αναγκαστικά να μην κόψω εισιτήριο γιατί έπρεπε να πάρω το ΚΤΕΛ πού είναι ακριβό, με έπιασαν και επιδη δεν είχα ταυτότητα έδωσα όνομα γνωστού μου αλλά άλλο αριθμό ταυτότητας , να ανησυχήσω μην μην του στείλουν καμιά λυπητερή ? Den egkrithike to proigoumeno post kai to xanaopothetw

    Μου αρέσει!

    • Μαην ανησυχείς /κάθε μέρα οι περισσότεροι δίνουν ονοματεπώνυμα που δεν ισχύουν …

      Μου αρέσει!

  123. καλησπερα..πριν κατι μηνες (αρχες δεκεμβρη) με ειχανε πιασει σε λεωφορειο (206) χωρις εισιτηριο κ με γραψανε..εδωσα τα στοιχεια σωστα αλλα δεν υπεγραψα.ειναι νομιμη αυτη η κληση?εχω αφμ αλλα δεν εχω φορολογικη δηλωση,αφου ειμαι φοιτητης, ωσπου σημερα εμαθα πως πρεπει να κανω κ εγω..ξερετε μετα απο ποσο καιρο το προστιμο παει στην εφορια αν δεν πληρωθει??ευχαριστω

    Μου αρέσει!

  124. Πρωτα απο ολα μπραβο για το αρθρο σας!Να ρωτησω κατι θελω…Πριν απο περιπου 2 χρονια ειχα ανεβει στο τοπικο λεωφορειο ( 723 ) χωρις εισητηριο ( γιατι δεν βρηκα ) για να κατεβω μετα απο 3 στασεις…και μου εκοψε ειστητηριο ΟΔΗΓΟΣ/ΕΛΕΓΚΤΗΣ…Γινεται αυτο..???? Εγω του εδωσα τα στοιχεια μου..Δεν το πληρωσα…Και σημερα (18.04.2013) μου ηρθε χαρτι απο την ΟΣΥ οτι αν δεν πληρωσω μεχρι το τελος του μηνα θα παει 350 ευρω…Το χαρτι του προστιμου ομως δεν το εχω..:/ Τι μπορουν να μου κανουν..???

    Μου αρέσει!

  125. Με έπιασαν χωρίς εισιτήριο, τους είπα δεν έχω ταυτότητα πάνω μου, ούτε λεφτά. Μου ζήτησαν κινητό για να εξακριβώσουν τα στοιχεία μου. Έδωσα το νούμερο, έκανε κλίση στο κινητό μου, επιβεβαίωσε ότι έδωσα το σωστό νούμερο και μετά του έδωσα όλα τα στοιχεία ψεύτικα και μου έκοψε το πρόστιμο. Έχω διαβάσει παραπάνω τις απαντήσεις και πριν 1 χρόνο λέγατε ότι δε θα έχω πρόβλημα. Ισχύει το ίδιο και τώρα ή μήπως άλλαξε κάτι;

    Μου αρέσει!

    • Πρόσεξε: Έχουν άσχετα στοιχεία κι ένα κινητό. Το κινητό τίνος είναι; Θα μπορούσε νάχεις δώσει οποιδήποτε …

      Μου αρέσει!

  126. Οι Ανώνυμες Εταιρίες δεν δικαιούνται να μεταφέρουν πρόστιμα στην εφορία. Όμως στην wikipedia αναφέρεται ότι η Αττικό Μετρό είναι ΔΕΚΟ 100%
    http://el.wikipedia.org/wiki/ΔΕΚΟ

    Τελικά τι ισχύει;

    Μου αρέσει!

  127. ΓΕΙΑ ΣΑΣ..ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΟΨΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΩ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΛΑΘΟΣ ΑΦΜ..ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ..ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΡΟΥΝ?

    Μου αρέσει!

  128. γεια σας. με εγραψαν στο τραμ με αποδεικτικο εγγραφο μια πιστωτικη καρτα που εκανα το λαθος να δειξω. επισης, αντεγραψε στο χαρτι λαθος το ονοματεπώνυμο μου, σημειώνοντας ομως τον αριθμο της κάρτας μου. πώς ειναι δυνατον να αποδεικνύεται ταυτοπροσωπία από κάτι που δεν έχει φωτογραφία? ακομα κι αν μπορουν να βρουν ολα τα στοιχεια μου, πώς αποδεικνύεται οτι ήμουν εγω; οταν λοιπον ερθει η πρώτη ειδοποίηση (από ΟΣΥ), δε θα μπορουσα να στηρίξω επιχείρημα ότι δεν ημουν εγω; ευχαριστώ πολύ

    Μου αρέσει!

  129. geia sas.simera sto trolei mpikan elegktes kai mou zitisan eisitirio.eixa tin karta mazi mou alla den tin eixa ananeosei kai mou ekposan prostimo 36 euro.tous edosa to onomateponimo mou kai to patronimo alla lathos arithmo deltiou tautotitas.iparxei periptosi na me broun kai na to steiloun stin eforia an den to pliroso?

    Μου αρέσει!

    • Εαν έχου τον αριθμό κάρτας που έχει εκδοθεί με στοιχεία ταυτότητας θα βρουν τα υπόλοιπα.

      Μου αρέσει!

  130. Τι κάνουμε με το νέο καθεστός, που «υποχρεούμαστε να επιβίβαζόμαστε από την μπροστινή θύρα των λεωφορείων, με επίδειξη εισιτηρίου ή κάρτας στον οδηγό»;
    http://www.oasa.gr/news.php?id=funk609

    Μου αρέσει!

  131. Καλησπέρα σας, διάβαζα τη σελίδα σας χθες πρώτη φορά, και κακώς που δεν σας είχα βρει νωρίτερα κι εγώ.
    Είμαι άνεργη 2,5 χρόνια και έχω αντιμετωπίσει πολλές περιπτώσεις (και εγώ και πολλοί φίλοι μου) με τους ελέγχους.
    Με σταμάτησαν μετρό Σύνταγμα 12 η ώρα το βράδυ! Είχα εισιτήριο των 1,20 -δεν το είχα ακυρώσει- επειδή μπήκα μόνο για 2 στάσεις μέσα στο μετρό (από Ομόνοια ως Σύνταγμα). Θα έπαιρνα λεωφορείο μετά. Ο ελεγκτής ήταν αυστηρός, λέγοντάς μου ότι δεν φεύγω, και ότι αν δεν του δώσω στοιχεία θα πάμε στο τμήμα για εξακρίβωση! Εγώ πραγματικά δεν είχα μαζί μου τίποτα αποδεικτικό (αλλά και να είχα δεν θα το έδινα) και έψαχνα την τσάντα για να δει ότι έχω μόνο διάφορα πράγματα. Αυτός επέμενε όμως, να βρω φωτοτυπία, ή κάρτα ανάληψης να του δείξω (που να έχω? άνεργη είμαι!) ή οτιδήποτε άλλο, μέχρι και αν έχω ραντεβού με κάποιον εκεί κοντά ρώταγε για να επιβεβαιώσει εκείνος/η τα στοιχεία μου! Με ρώταγε συνεχώς σα να κάνει ανάκριση, αν είναι δυνατόν!
    Έρχεται και ο αστυνομικός δίπλα (τους είχαν εκεί κοντά) και κάνει με ύφος «Τι συμβαίνει, έχουμε κάποιο πρόβλημα?», «Ναι η κοπέλα εδώ δεν έχει εισιτήριο, πρέπει να πάει για εξακρίβωση» Εγώ να λέω συνεχώς ότι τουλάχιστον έχω ένα εισιτήριο από μαζί μου και να με αφήσουν να φύγω, άνεργη είμαι, μου ζήτησε και τα μισά περίπου 40 ευρώ, μα λέω με δουλεύετε που να τα βρω?
    Αισθάνθηκα πραγματικά σαν φυλακισμένη! Να θες να βγεις από την πόρτα σου έξω, και να νιώθεις τρομοκρατημένος να πας κάπου!
    Μάλιστα τους είπα ότι δε νομίζω πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο να με πάνε στο τμήμα, και έλεγαν και οι 2 βεβαίως μπορεί να γίνει, είναι από το νόμο, διαβάστε το νόμο να μου λένε!
    Επέμενε τόσο πολύ, αλλά επέμενα και εγώ, μόνο εγώ ξέρω τι έχω τραβήξει με τα λεφτά και που δεν βρίσκω δουλειά. Θα τους πληρώσω και από πάνω!???
    Στο τέλος προχώρησε μαζί μου και με πήγε στα εκδοτήρια λέγοντάς μου να αγοράσω 1,4 εισιτήριο και να το ακυρώσω με τρόπο και ας φύγω!
    (ενώ τόση ώρα μου έλεγε ότι δε μπορεί να κάνει τίποτα και θα πάμε για εξακρίβωση)

    Εύχομαι ΠΑΝΤΑ να βρίσκουν τρόπο να ξεφεύγουν όσοι δεν έχουν λεφτά!

    Μου αρέσει!

  132. Καλησπερα! Σημερα με πιασανε ελεγκτες στο λεωφορειο χωρις εισητηριο..Τους εδειξα το πασο μου το οποιο ειναι ακυρο καθως την προηγουμενη εβδομαδα ειχα κανει δηλωση στην αστυνομια οτι το εχασα και κατεγραψαν ονομα-επιθετο-ψευδες πατρωνυμο και ψευδη διευθυνση καθως και το νουμερο του ακυρου πασο…Τι προβλεπεται τωρα ? πρεπει να το πληρωσω ή τα στοιχεια που εδωσα δεν αρκουν για να με βρουν στην εφορια?

    Μου αρέσει!

    • Δεν ξέρουμε τους μηχανισμούς που έχουν πρόσβαση για να βρίσκουν στοιχεία. Εάν π.χ. υπάρχουν στοιχεία στη σχολή που εξέδοσε το πασο και λειτουργούν ώς συγκοινωνούντα δοχεία … Εσύ αποφασίζεις/δες ανάλογες περιπτώσεις στους διαλόγους/ η δικη μας θέση είναι συγκεκριμένη για το πως αντιμετωπίζεται ο έλεγχος

      Μου αρέσει!

  133. geia sas kai apo mena! simera me epiase elegktis kai mena.. kai mou ekopse klisi 48 euro kathws dn eixa eisitirio..to mono pou edwsa swsta einai to onoma mou (me lathos epwnumo) kai to patronumo mou..epeita mou zitise kinito mou kane anapantiti ktl ktl..auto pou thelw na rwtisw einai oti efoson pire to kinito mou kai mporei na eksakrivwsei poios eimai pws egw tin glitwnw? mou fenetai polu aplo gia na einai alithino..kai poia einai i diadikasia i opoia akoulouthoun? pernoun gia paradeigma tin cosmote vlepoun poios eimai kai mou stelnoun klisi? mou kanoun kapoio tilefwno gia eksakrivwsi kai egw apla to arnoume kai ksemperdeuw? de thelw se kamia periptwsi tou xronou na paw stin eforia kai na mou poun xrwstas 500 euro! 🙂

    Μου αρέσει!

    • Εαν βρουν τα στοιχεία σου θα στείλουν το πρόστιμο εφορία. Ενδεχομένως μπορεί να χρησιμοποιούν τη βάση δεδομένων των ετ. κινητής/μην ψάχνεις για νομιμότητα κ.λ.π./δεν υπάρχει.

      Μου αρέσει!

    • Καλησπέρα.. Αυτό με το κινητό πάντως δεν το άκουγα να γίνεται παλιότερα, και με εξοργίζει! Έχουν το δικαίωμα να ζητάνε κινητό? Επειδή προφανώς έδωσες τα στοιχεία σου προφορικά και ήθελαν να το διασταυρώσουν? ΕΛΕΟΣ, μας τραμπουκίζουν!

      Μου αρέσει!

  134. Καλησπερα. Σημερα ενω ειχα χτυπησει εισιτηριο, με κατεβασε ελεγκτης επειδη το εισιτηριο δεν φαινοταν καλα λογω τσαλακωματος. Το θεωρει ακυρο λεει.
    Του εδωσα ονοματεπωνυμο γιατι εγγραφα δεν ειχα πανω μου. Μαλωναμε και εκεινη την στιγμη ηρθε ο πατερας μου με το αυτοκινητο γιατι η σταση ειναι διπλα στο σπιτι.Εγραψε τον αριθμο του αυτοκινητου,μουτζουρωσε στην υπογραφη και την πεταξε πισω μου. Το αντιληφθηκα λιγο μετα αφου μιλουσα με τον πατερα μου απο το παραθυρο.Τι γινεται στην περπτωση αυτη;

    Μου αρέσει!

  135. Σε ενα απο τα οδοφράγματα μας που θα στησουμε σύντομα, να δώσουμε το όνομα του 18χρονου θύματος των γερμανοτσολιαδων! Τους οποίους θα είναι εύκολο να εντοπίσουμε και να τιμωρησουμε παραδειγματικά για δωσιλογισμο, απο τα διπλοτυπα μπλοκακια που γράφουν τα πρόστιμα… Εκεί γράφουν και τα ονόματά τους για να εισπράξουν την ρουφιανοαμοιβη!

    Μου αρέσει!

  136. Γεια σας
    Σημερα μου εκοψαν κληση γιατι δεν ειχα μαζι μου το φοιτητικο μου πασο -και ειχα μισο εισητηριο-
    μου ειπαν πως αν παω στν κεραμεικο και τους δειξω το πασο κλπ θα μου διαγραψουν το προστιμο
    ισχυει?

    επισης πριν πολλους μηνες το αγορι μου ειχε παρει προστιμο γιατι ειχε μισο εισητηριο ενω σπουδαζει στο εξωτερικο
    -Ειναι ευρωπαιος πολιτης και σπουδαστης τριτοβαθμιας εκπαιδευσης εντος ευρωπαικης ενωσης-
    Δεν το πληρωσαμε αλλα τωρα αναρωτιεμαι μηπως μας ερθει καποια στιγμη χαρτι απο την ελληνικη εφορια οτι χρωσταει
    Σημερα διαβασα πως με την ενδειξη της καρτας σπουδων δικαιουται εκπτωση αλλα η ελεγκτης το ειχε αρνηθει παρ ολο που της την ειχαμε δειξει

    Μου αρέσει!

  137. γεια σας μου εκοψαν προστιμο πριν 4 μερες αλλα χωρις να δουν ταυτοτητα καθως δεν ειχα, πηραν μονο το ονοματεπωνυμο και το πατρωνυμο, τους εδωσα λαθος διευθυνση αλλα ζητησαν και κινητο, μπορουν να βουν χωρις αριθμο ταυτοτητας ή αφμ??

    Μου αρέσει!

  138. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω ο ελεγκτής έχει το δικαίωμα να ζητήσει τον αριθμό του κινιτού μου??Δεν έχω το δικαίωμα να δίνω τον αριθμό μου μόνο σε όσους θέλω εγώ????

    Μου αρέσει!

  139. Xtes me piasane sto lewforio xwris eisitirio kai eipa ston elenkti oti kanonika exw karta kai exw ksexasei me to portofoli mou alla kai tin tautotita mou kai tou edwsa ena deltio anagnwrisis (ateleia) pou den gnwriza oti eixe panw ton arithmo mitroou mou (simiwsi den einai paso kanoniko) o arithmos autos eina 3psifios. exei kai to onomateponimo mou kathws k mia parapiimeni dieuthinsi kai KANENA allo stixio mou. Ti kanw? boroun na me vroun?

    Μου αρέσει!

  140. Me vriskoun me arithmo mitroou (oxi AMKA h AFM ) alla enan 3psifio pou eixe panw i ateleia mou p tous edwsa me ta polla- onomateponimo-kai mia parapiimeni dieuthinsi-patronimo????
    Ekana megalo kauga alla edina mathima kai eprepe na figw,arnithika na dwsw tautotita.

    Μου αρέσει!

  141. Καλησπέρα με έπιασε ελεγκτής στο Γ9 και μου έκοψε 72 ευρώ, του έδειξα το εισιτήριο , το οποίο ήταν ξυσμένο του είπα έτσι μου το έδωσαν απί το περίπτερο, το κατάλαβε πως ήταν ξυσμένο, αλλά πάνω είχε κανονικά τυπωθεί η ημερομηνία που το χτύπησα … δεν είχα πάνω μου τίποτα μονο το κινητό , του έδωσε κανονικό νούμερο τηλ και ονοματεπώνυμο όλα τα άλλα ΑΤ και ΑΦΜ δεν ζήτησε και οδούς και πατρόνυμα λάθος τα έδωσα , επίσης υπογραφή έβαλα μια μπούρδα !! τι κάνω ;;; ευχαριστώ

    Μου αρέσει!

    • Αφού είχες εισιτήριο δεν έπρεπε να τους δώσεις τίποτα, ούτε να παραλάβεις κανένα πρόστιμο. Με όσα στοιχεία έδωσες ενδεχομένως να σε βρει κανονικά και να στείλει το πρόστιμο στην εφορία. Εάν έχεις το εισιτήριο μπορείς να πας για ένσταση ή και να μηνύσεις τον ελεγκτή για παράβαση καθήκοντος κ.λ.π.. Εσύ αποφασίζεις.

      Μου αρέσει!

  142. Επιβολή του προστίμου ώρα 16.01 1-11-2013 στο στάθμο Αττική για μη ακύρωση του εισητηρίου,ακύρωση από μένα του ίδιου εισιτηρίου 15.59 ,1-11-2013 στο σταθμό Αττική(το ρολόι του μηχανήματος πηγαινε λάθος).Η ένσταση έχει τύχη με την προσκόμίση του εισιτηρίου;;

    Μου αρέσει!

    • Αποδεικνύονται αυτά που ισχυρίζεσαι; Ετσι κι αλλιώς θα περιμένεις την απάντηση. Καλή τύχη

      Μου αρέσει!

      • Μα έχω το εισητήριο χτυπημένο με την ώρα προ του προστίμου.Μέχρι την απάντηση μετράει η προθεσμία για να το πληρώσω μισό;Η αυτή θα περάσει αναγκαστηκά και πάμε για ολόκληρο το πρόστιμο;

        Μου αρέσει!

        • Για το 50% ισχύει η προθεσμία ανεξάρτητα της ένστασης. (αυτό είναι το ρίσκο). Ζητείστε όμως τη συγκεκριμένη απάντηση απο την υπηρεσία που καταθέσατε την ένσταση. Αλλάζουν τους όρους ενίοτε κατα το δοκούν …

          Μου αρέσει!

    • ΥΓ Δεν υπέγραψα το πρόστιμο και ούτε διέυθυνση έγραψαν

      Μου αρέσει!

  143. Καλησπερα σε ολους, με ειχαν γραψει για μια κληση που απο 60 ευρω βεβαιωθηκε στην εφορια 600 ευρω.Τελικα δεν τους εδωσα τιποτα μιας και διαπιστωσα οτι οι κλησεις αυτες διαγραφονται μετα την παροδο καποιων ετων και το διαπιστωσα αυτο και απο 2 κλησεις τροχαιας που ειχα περιπου απο το 2002 και πλεον εχουν σβηστει.Απλως να ξερετε οτι ισως αν χρειαστειται καποια εγγραφα να σας εκβιασουν οτι πρεπει να πληρωσεις τις βεβαιωμενες οφειλες η να μπεις σε ρυθμιση για να σου δωσουμε τα χαρτια που ζητας.Αποψη μου μπειτε σε ρυθμιση παρτε τα εγγραφα που χρειαζεστε κ δωστε τους τον πουλο μετα!!!κ να ερθει στην φορολογικη δηλωση απλα μην το πληρωσετε αφηστε να διαγραφει με την παροδο των ετων.

    Μου αρέσει!

    • Καλησπερα Γιαννη, σημερα μπηκα τυχαια στο taxisnet και εδα οτι χρωσταω απο το 2012 600 ευρω απο τον εθελ +144 ευρω προσαυξησεις. Λει μεσα οτι η πρωτη δοση ηταν τον ιουνιο του 12 αλλα εγω δεν ειχα ενημερωθει καν γι’ αυτο και δεν το θυμομουν ετσι κι αλλιως οτι με ειχαν γραψει. Τι μπορω να κανω τωρα? Λες να διαγραφουν αυτα?

      Μου αρέσει!

  144. αν κοπει το προστιμο αλλα υπαρχει καρτα απεριοριστων διαδρομων αλλα δεν την εχεις μαζι σου δε γινεται να γινει ακυρωση μετα?κι αν ναι σε ποσο χρονικο διαστημα και που?

    Μου αρέσει!

  145. Υπαρχει περιπτωση να στειλει η εφορια κατι μεσω του ταχυδρομιου? τυπου οτι εχεις κανει αυτην την παραβαση και πρεπει να πας να την ξοφλησεις??? Γιατι μου ηρθε ενα συστημενο απο τα ελτα και δεν ημουν σπιτι και πρεπει να παω να το παραλαβω και φοβαμε……

    Μου αρέσει!

  146. Σήμερα με έπιασαν πρώτη φορά ελεγκτές στο λεωφορείο και δε γνώριζα όλα όσα αναγράφετε εσείς ότι έπρεπε να κάνω, οπότε συνεργάστηκα χωρίς φασαρίες και έδωσα ταυτότητα και υπέγραψα κτλ κτλ..Παράλληλα μια κοπελίτσα έκανε φασαρία και έλεγε όλα όσα έχετε πει παραπάνω να κάνουμε σε τέτοια περίπτωση και έκανε ένα χαμό μέσα στο λεωφορείο. Τέλος πάντων, το ερώτημά μου είναι το εξής. Ο ελεγκτής δεν μου έγραψε στο πρόστιμο (ένα κίτρινο απόκομμα που μου έδωσε) κάποιο ποσό. Στο σημείο που λέει δηλαδή «ο υπογράφων παραβάτης καλείται να πληρώσει πρόστιμο αξίας ……….ευρώ» το άφησε κενό.

    Το ερώτημα είναι μου τη χάρισε ή πάντα έτσι γίνεται? Αν είναι να πάω να πληρώσω το πρόστιμο σε 2-3 μέρες να γλιτώσω και τη μισή αξία του!

    Μου αρέσει!

  147. Σημερα καθως περιμενα στο σταθμο προαστιακου ηρθαν οι ελεγκτες και ζητησαν το εισητηριο μου..εγω τους απαντησα οτι θα τους το δωσω εντος του συρμου..μου απευθυνθηκε ο ενας λεγοντας μου οτι αμα δεν του δειξω το εισητηριο δεν θα με αφησει να μπω..κ ετσι και προσπαθησε να κανει..εγω διακριτικα τον εσπρωξα να φυγει απ την πορτα κ μολις μπηκα του εδωσα το εισητηριο..νομιμος τελειως..ειναι νομιμο αυτο που εκανε?(δεν εγραφε καπου εισοδος ελεγχου)..τι μπορω να κανω να του τριξω λιγο τα δοντια η να κινηθω νομικα??

    Μου αρέσει!

  148. είμαι άνεργη εδώ και έξι μήνες. είμαι εγγεγραμμένη στον οαεδ με κάρτα ανεργίας. έχει τύχει να μπουν ελεγκτές στο λεωφορείο δύο φορές, έδειξα την κάρτα ανεργίας και μου είπαν όλα εντάξει, δεν υπάρχει πρόβλημα. εχθές μπαίνω στο λεωφορείο, έχει ελεγκτές, αρχικά ένας από αυτούς μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα και μου λέει να το επιβεβαιώσω με την εταιρεία τους. Ενώ είμαι έτοιμη να κατέβω έρχονται και οι 4 ελεγκτές μαζί και μου λένε ότι είμαι παράνομη. Τους λέω ότι έχω υποστεί ξανά έλεγχο και η κάρτα ανεργίας έγινε δεκτή, και η απάντηση ήταν, οι άλλοι ελεγκτές ήταν καλοί και έκαναν παράβαση καθήκοντος, εμείς είμαστε οι κακοί. Μου έλεγαν και κάτι αρλούμπες ότι δεν ισχύει η κάρτα ανεργίας και τους είπα να την διαβάσουν καλύτερα. Ο τρόπος τους απαράδεκτος, να μιλάνε με αυτό τον τρόπο, λένε ότι δεν έχει θεσπιστεί νόμος ώστε οι άνεργοι να μην πληρώνουν εισιττήριο, μου έκοψαν πρόστιμο και μου είπαν να πάω να βρω το δίκιο μου. Τους είπα ότι δεν θα πληρώσω γιατί δεν έχω το χρήματα. Τέτοιοι τραμπούκοι με την δύναμη της εξουσίας αυτά κάνουν !!!!!

    Μου αρέσει!

  149. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

    ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑΣΗ ΚΟΛΟΜΒΟΥ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑ ΝΑ ΠΑΡΩ Τ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤ ΤΡΕΝΑ 4 ΣΤΑΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΜΠΕΝΕΙ ΕΛΕΓΚΤΗΣ
    ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
    ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑΥΤΟΤΗΑ ΤΟΥ ΛΕΩ ΔΕΝ ΕΧΩ
    ΕΠΕΙΤΑ ΜΟΥ ΖΗΤΑΙΕ ΕΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΑΣΟ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΠΑΣΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧ. ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΜΟΝΟ ΔΗΛΑΔΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟ ΤΑΟΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ

    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ 7
    ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΛΕΤΕ
    ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΩ ; TI AKOYΤΕ ΑΠΟ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

    Μου αρέσει!

    • Χλωμό φαίνεται να γίνουν τόσες διασταυρώσεις. Ένα ληγμένο πάσο μπορεί να βρεθεί και στο δρόμο …

      Μου αρέσει!

    • Κώστα ίδια περίπτωση και εγω και συνονόματος. Έδωσα μόνο ληγμένο πάσο του ΤΕΙ Αθήνας. Το πλήρωσες τελικά ; Ξέρεις αν πήγε εφορία ;

      Μου αρέσει!

  150. simera mpika taxisNET kathws molis proxtes pira kleidarithmo gia na to anoiksw k enimerwthika oti xrwstaw 720 euro stin eforia gia ena prostimo palio,apo elegkti se leofwreio…yparxei kapoios tropos na to glitwsw?edtw na petyxw kapoia meiwsi?an ysxiristw oti den synaibei pote,tha petyxw tipota?parakalw boitheia,konteyw na trelathw…forologiki dilwsi den kanw dioti den parousiazw esoda katwhs eimai foititis k douleyw mono sabbatokyriaka gia xartziliki…

    Μου αρέσει!

  151. Αμφιβάλλω να απαντήσει κάποιος εγκαίρως αλλά αξίζει να δοκιμάσω. Με έπιασε ελεγκτής σήμερα από τον ΟΣΥ Α.Ε. σε λεωφορείο στην Αθήνα και δεν είχα εισητήριο. Μου ζήτησε ταυτότητα, είχα φοιτητικό πάσο αλλά αρνήθηκα να του το δώσω. Ειδοποιεί αμέσως κάτι αστυνομικούς που ήταν πιο κάτω. Μέσα σε 1 λεπτό το λεωφορείο είχε σταματήσει με όλες τις πόρτες κλειστές εκτός της μπροστινής και ανέβηκαν δύο αστυνομικοί. Παρουσία τους δεν γινόταν να μη δώσω το πάσο. Το έδωσα λοιπόν στον αστυνομικό και μόλις το πήρε, σε κλάσματα δευτερολέπτου το είχε ήδη πασάρει στον ελεγκτή. Σημείωσε, έτσι, το ονοματεπώνυμό μου και τον αριθμό φοιτητικού μητρώου (12ψήφιο) που γράφει πάνω στο πάσο. Του έδωσα, επίσης, σωστή διεύθυνση (κακώς, απ’ότι έχω διαβάσει εδώ… Μένω με τους γονείς μου, παρεμπιπτόντως). Δεν μου ζήτησε πατρώνυμο ή κινητό. Ο βλάκας στα συμπληρωματικά στοιχεία έγραψε «ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ – ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ» ενώ ούτε τον ακούμπησα, ούτε τον έβρισα, ούτε καν φώναξα και ουδέποτε τον απείλησα με οποινδήποτε τρόπο. Μάλλον τον πείραξε που του είπα ότι δεν του δίνω ταυτότητα επειδή δεν είναι αστυνομικός. Τέλος πάντων. Υπογραφή έβαλα κάτι ζιγκ-ζαγκ. Δεν έχω ΑΦΜ ούτε έχω κάνει φορολογική δήλωση. Είμαι 18 χρονών φοιτητής. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν ο αριθμός φοιτητικού μητρώου από το πάσο μετράει ως ΑΦΜ. Δηλαδή, το πρόστιμο θα προσαυξηθεί αν δεν το πληρώσω; Γίνεται να μην το πληρώσω; Μου είπε ο ελεγκτής ότι αν δεν το πληρώσω θα έχω προβλήματα με τη σχολή. Το πρόστιμο είναι 36 ευρώ, και γίνεται 18 αν το πληρώσω εντός 10 ημερών. Δεκαπλασσιάζεται αν περάσουν 20 ημέρες. Τί κάνω;;;

    Ευχαριστώ προκαταβολικά.

    Μου αρέσει!

    • Αφού δεν έχεις ΑΦΜ (;) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΣΟΥ ΠΙΣΤΩΘΕΊ ΤΟ ΧΡΈΟς. Σε κάθε περίπτωση κάνε μια ερώτηση και σε ένα λογιστή.

      Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε