Η αντίσταση και η ανατροπή είναι καθήκον μας!


Η αντίσταση και η ανατροπή είναι καθήκον μας

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Η Κυβέρνηση μαζί με ΔΝΤ και  ΕΕ μετατρέπουν σήμερα τον ‘Ελληνα εργαζόμενο σε σκλάβο.  Μεσούσης της κρίσης του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος εγχώριοι και διεθνείς νταβατζήδες ασκούνται σε μια πρωτοφανή λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και των Ελλήνων πολιτών με την αμέριστη συνεργασία του πολιτικού τους προσωπικού, Κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και λοιπών συνεργαζόμενων πολιτικών σχηματισμών. Το σχέδιο είχε ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν με τις περιβόητες ΣΔΙΤ (συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα). Στήθηκε το μεγάλο φαγοπότι με τον ΟΤΕ, ακολούθησε η μετατροπή των δημόσιων οργανισμών σε ΑΕ και η είσοδό τους στο χρηματιστήριο που οδήγησε στην  καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και φτάσαμε στην παράδοση των ελληνικών δημόσιων δρόμων στην εκμετάλλευση των ιδιωτικών εταιριών. Η δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά μας αγαθά μετατρέπονται σε ιδιωτικό εμπόρευμα με κοινοβουλευτικό περιτύλιγμα.

Έλληνες και διεθνείς μεγαλοκαρχαρίες ετοιμάζονται να ορμήσουν σε οτιδήποτε έχει απομείνει δημόσιο. Κυβέρνηση και Τρόϊκα υπογράφουν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή αλλιώς «δανειακή σύμβαση», που παρέχει το δικαίωμα στους δανειστές αναγκαστικής κατάσχεσης των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων με διαιτητικό ρόλο των Βρετανικών δικαστηρίων!  Σε αυτή την κατεύθυνση δεν ήταν καθόλου τυχαία η παρέμβαση της τρόικα που μίλησε για εκποίηση δημόσιων περιουσιακών στοιχείων.

Η επίκληση της χρεοκοπίας με την δημοσιονομική κρίση οδήγησε στην περιστολή εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, επιτρέποντας στην νέα τάξη και τις αγορές να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη και την εξουσία τους ενώ το σύνολο της κοινωνίας υποχρεώνεται να αποδεχτεί μια μακρόχρονη ειλωτεία.

Μέσα σε ένα χρόνο η Κυβέρνηση πέρασε τόσα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, όσα διεκδικούσαν ο ΣΕΒ και οι Τραπεζίτες από τη μεταπολίτευση του 1975.

Μουδιασμένοι και καθηλωμένοι μπροστά στις οθόνες παρακολουθούμε όλοι τις βαθυστόχαστες αναλύσεις και μοιραζόμαστε τον τρόμο που απλόχερα σπέρνουν οι καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι/παπαγαλάκια της εγχώριας ολιγαρχίας.

Οδηγηθήκαμε σήμερα στην ποινικοποίηση του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ήτε γιατί έχω πειστεί ότι με εξαπατούν ήτε γιατι ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ. Το παράδειγμα των διοδίων είναι εξόχως διαφωτιστικό: Νομοθέτησαν την άρνηση πληρωμής στους προκρούστειους ληστές ώς παράβαση του ΚΟΚ! Αύριο ενδεχομένως θα κάνουν το ίδιο προκειμένου να υποστηρίξουν τα συμφέροντα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, της ΔΕΗ, των τραπεζών που έχουν κατακλέψει τους εργαζόμενους με τις ληστρικές δανειακές συμβάσεις στα στεγαστικά και τα καταναλωτικά δάνεια κ.λ.π.

Απροκάλυπτα η πολιτική διακυβέρνηση θέτει τους μηχανισμούς του κράτους (θεσμικό – νομικό πλαίσιο/δικαστική και εκτελεστική εξουσία) στην υπηρεσία των νταβατζήδων και της απογείωσης των κερδών τους.

Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ξεκίνησε διεκδικώντας το αυτονόητο: Ελεύθερη μετακίνηση στο δημόσιο οδικό δίκτυο. Άρνηση πληρωμής διοδίων. Μαζικοποιήθηκε πολύ γρήγορα και υποχρεώθηκε απο τις ανάγκες των καιρών να ενσωματώσει στο διεκδικητικό του πλαίσιο την απαίτηση για ελεύθερες δωρεάν μετακινήσεις, ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, δωρεάν όλα τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Μέσα σε λιγότερο από ενάμισι χρόνο τοπικά κινήματα (ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ κ.α) συναντήθηκαν σε κοινές δράσεις και οικοδόμησαν νέες κοινωνικές συμμαχίες. (Υγειονομικοί και κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ για τα εισιτήρια στα νοσοκομεία/ δημόσιες μεταφορές – εργαζόμενοι στα ΜΜΜκ.λ.π.)

Ο πανικός που άρχισε να προκαλεί ένα κίνημα δομημένο απο τα κάτω με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες συγκρότησης και δράσεων οδήγησε το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης σε μέτρα κατασταλτικού χαρακτήρα.

Η εξάπλωση και το δυνάμωμα του κινήματος δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί. Αντίθετα το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ γιγαντώνεται. Το Σάββατο στην Αττική οδό και στην κεντρική συγκέντρωση του στα ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ αμέσως μετά την ανακοίνωση της τροπολογίας του αίσχους για διοικητικά μέτρα στους οδηγούς, απέδειξε τα ισχυρά αντανακλαστικά των αντιδράσεων του κόσμου που έχει αντιληφθεί ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ με δεδομένα πρώτα την καθολική αναξιοπιστία του σημερινού πολιτικού συστήματος και την κρισιμότητα των καιρών μετατρέπεται σε καθολικό κίνημα αντίστασης ενάντια στην επίθεση που υφίσταται σήμερα κάθε εργαζόμενος, κάθε συμπολίτης. Ενώνει τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε ένα καθολικό κίνημα αμφισβήτησης απο τα κάτω και στους αγώνες. Αποδοκιμάζει την εκπροσώπηση και τη διαχείρηση, αρνείται να διαπραγματευτεί και εισπράττει την επιδοκιμασία του δοκιμαζόμενου λαού που αυτοοργανώνεται και πυκνώνει τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ σε όλη την Ελλάδα.

Η κεντρική πολιτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 1Η Μάρτη στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ μπορεί να σηματοδοτήσει μια νέα ιστορική αφετηρία. Την πρόθεση να  πάρει ο λαός  την ευθύνη της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης στα χέρια του.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ / όλοι στους δρόμους για την ελευθερία!

8 Σχόλια

 1. ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΓΚΟΥΜΠΗΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

  Μου αρέσει!

 2. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ,ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ! ΠΟΛΥ ΑΡΓΗΣΑΜΕ!ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΡΓΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
  ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!

  Μου αρέσει!

 3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΙΡΕΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!

  Μου αρέσει!

 4. ΜΑΖΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΟΛΑ

  ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΕΚΛΟΓΩΝ

  ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

  ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

  ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ-ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ

  ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ!

  ΑΔΕΡΦΙΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ.

  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

  ΟΔΥΣΣΕΑΣ

  Μου αρέσει!

 5. Η αλήθεια είναι ότι τους τρομοκρατεί η ιδέα να μην πληρώνει κανείς. Αυτό φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν από τα ΜΜΕ τους κυρίως, την κατάσταση. Ειρωνεύονται, απειλούν, αλλάζουν νόμους μας βρίζουν «τσαμπατζίδες» – έχουν κολλήσει με αυτή την τούρκικη (?) λέξη μιας και δεν έχουν επιχειρήματα στα ντόμπρα ελληνικά.Φαίνεται πλέον όμως ότι ο κόσμος δεν τους φοβάται τους κομπιναδόρους ΑΕ. Έχουν χάσει το παιχνίδι και την έχουν πολύ άσχημα γιατί δεν θα πάρουν τσακιστό ευρώ και αυτό τους καίει μιας και είναι φιλοχρήματοι και άπληστοι. Όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν μέσα από τα κανάλια τους, τα καθ’ όλα αφορολόγητα 600 δις καταθέσεις στις Ελβετικές Τράπεζες τους προδίδουν.

  Μου αρέσει!

 6. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΛΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΕΧΟΥΜΕ . ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΔΙ.

  Μου αρέσει!

 7. καθε αγωνας ειναι ιερος ειμαι μαζι σας αλλα πρεπει να παει στον αριο παγο γιατι ειναι αντισυνταγματικος ο νομος αυτος σου απαγορευη την εκφρσι και την διαικδικισι αποφασιζουμαι και διαταζουμαι [στρατηγος ζαγοριανακος] σε πιο γελαστη μορφη

  Μου αρέσει!

 8. Ομηρεία στην Αττική Οδό

  Στις 02/02/2011 και ώρα περίπου 08:30 προσπάθησα να περάσω τα διόδια της Αττική Οδού στο Ηράκλειο Αττικής με κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο χρησιμοποιώντας e-pass το οποίο είχε αδειάσει και για κακή μου τύχη είχα ξεχάσει και το πορτοφόλι μου. Ζήτησα λοιπόν από την υπάλληλο να μου κόψει κάποια πίστωση και αυτή με αντιμετώπισε με ειρωνεία λέγοντας μου π.χ. »Το κάνεις συχνά αυτό ?» (μιλώντας μου στον ενικό) »Να πας να φέρεις λεφτά!» και γενικά μη δείχνοντας καμία διάθεση εξυπηρέτησης.

  Στη συνέχεια πήρα τηλέφωνο στην αστυνομία διαμαρτυρόμενος γιατί δεν ήταν δυνατόν ούτε πίσω να κάνω ούτε να αφήσω το αυτοκίνητο μου εκεί κ να γυρίσω πίσω με τα πόδια για να φέρω λεφτά. Από εκεί λοιπόν αρχίζει η ομηρεία μου με αλλεπάλληλες κλήσεις στο τηλέφωνο της Αττικής Οδού και στην αστυνομία, η οποία και έληξε μετά από 3 τέταρτα παραμονής μου στο σταθμό διοδίων και αφού η γυναίκα μου μου έφερε χρήματα.

  Όλα αυτά μου συνέβησαν στην προσπάθειά μου να πάω στην δουλειά μου από ένα δρόμο νέας τεχνολογίας που υποχρεούται η πολιτεία να μου προσφέρει μιας και το μεγαλύτερο μέρος του κόστους κατασκευής το έχουμε πληρώσει εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι και αφερέγγυες συμφωνίες πολιτικών και επιχειρηματιών τον χρησιμοποιούν ως οικόπεδό τους.

  Τα 2 χρόνια που υπηρέτησα ως φαντάρος την πατρίδα δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι για να κυκλοφορώ στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα θα έπρεπε να περνάω από μπλόκο και αν δεν έχω μαζί μου το πορτοφόλι μου θα χλευάζομαι από τον κάθε ανεγκέφαλο.

  Καταγγέλλω λοιπόν αυτές τις λογικές και θα φροντίσω με οποιοδήποτε τρόπο να μην τις αφήσω παρακαταθήκη στα παιδιά μου.

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s