«ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ» ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ…


«Δεν έχει να φοβάται η χώρα από το λαό, αλλά από αυτούς που κυβερνούν»

Μετά τα ΜΜΕ που έχουν αναλάβει και την εργολαβία της υποστήριξης των εργολάβων, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, αντίθετα,  αν κρίνουμε από την καθημερινά αυξανόμενη ανταπόκριση του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», ανέλαβε «δράση» ο υπουργός κ.Ρέππας.

Τζαμπατζήδες και επιζήμιους για το δημόσιο συμφέρον  χαρακτήρισε τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια είτε αυτά λέγονται διόδια, είτε αυξημένα εισιτήρια, είτε εισιτήρια στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.

Εμείς οι τζαμπατζήδες πληρώναμε τόσα χρόνια φόρους για να φτιαχτούν οι δρόμοι. Πληρώνουμε σήμερα φόρους στη βενζίνη και τα τέλη κυκλοφορίας για να συντηρούνται οι δρόμοι. Πληρώνουμε φόρους και υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές για να έχουμε δημόσια περίθαλψη. Πληρώνουμε φόρους για τα ελλείμματα των δημόσιων συγκοινωνιών αφού προηγουμένως  είχαμε αγοράσει τα λεωφορεία και έχουμε χτίσει τα μηχανοστάσια και τις υποδομές.  Πληρώναμε φόρους για να κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  στην οποία μετείχε ο κ. Ρέππας τους Ολυμπιακούς αγώνες της αρπαχτής με τα γνωστά αποτελέσματα.

Αντί  να απολογείται σήμερα ο κ. Ρέππας, προανήγγειλε πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, εισιτήρια κ.λ.π. λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η στάση αυτή «είναι αντικοινωνική και συνιστά δολιοφθορά καθώς υπονομεύει τόσο τη βιωσιμότητα των αστικών συγκοινωνιών όσο και τις θέσεις των εργαζομένων».

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία για τις προθέσεις της σημερινής κυβέρνησης και δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει. Πρώτα ανέλαβαν την πρωτοβουλία να φέρουν το ΔΝΤ και τα κοράκια της ΕΕ , υπέγραψαν το μνημόνιο και ανέλαβαν ρόλο κατοχικής κυβέρνησης. Καιρός ήταν μετά την διασφάλιση των συμφερόντων στους ξένους «δανειστές»  να προωθήσουν την εξασφάλιση συμφερόντων των «εθνικών» μας εργολάβων.  Παλιά μου τέχνη κόσκινο, θα πείτε. Μίλησε περί υπονόμευσης της θέσης των εργαζόμενων, ο υπουργός που σχεδίασε μαζί με την κυβέρνησή του την περικοπή των μισθών και των συντάξεων, την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, την καταδίκη στην ανεργία εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας.

Το σημερινό κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ κ. Ρέππα έρχεται από το μέλλον. Έρχεται  και ορθώνεται απέναντι σε εσάς και τα συμφέροντα που υπηρετείτε με τη δύναμη και την ορμή που αποκτάει το τσουνάμι και δεν μπορεί κανένας εργολάβος της πολιτικής ή του τσιμέντου να σταματήσει. Είναι κίνημα αυτογνωσίας, ανατροπής  και ευθύνης απέναντι στις νέες γενιές που έρχονται. «Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας, δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει». Δεν θα τους παραδώσουμε μια χώρα υποτελή σε μια φούχτα καπιτα – ληστών αρπαχτικών. Η οργή μας θα σας συμπαρασύρει μαζί τους.

«Όταν ο λαός εξεγείρεται και παραδίνεται στην οργή του, είναι μια φλόγα σφοδρή, που μάταια προσπαθείς να τη σβήσεις» ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ, Σαλαμίνα 480 – 406 π.χ.

6 Σχόλια

 1. Δεν πληρώνω και εγώ τον τελευταίο καιρό που πηγαίνω Αθήνα από Εύβοια.
  Από φόβο μην έχω μπερδέματα πριν ένα μήνα που πήγα Θεσσαλονίκη, δυστυχώς πλήρωσα όλα τα διόδια. Κατάλαβα όμως τη βλακεία μου γιατί πλήρωσα σχεδόν 50€, ενώ ένοιωσα και την εκμετάλλευση όταν μεταξύ δύο διοδίων σε απόσταση μηδαμινή, ΤΕΜΠΗ, πλήρωσα 1€, δεν κατάλαβα για ποιο λόγο, αφού παρακάτω ξαναπλήρωσα πάνω από 2€.
  Έχουν αποθρασυνθεί εντελώς και εκμεταλλεύονται την άγνοια του πολίτη και χαρατσώνουν όποτε θέλουν και όπως θέλουν.
  Υποπτεύομαι οτι για να μας αναγκάσουν να πληρώνουμε είναι ικανοί να χρησιμοποιήσουν την τροχαία να κόβει κλήσεις, για άσχετους λόγους, σε όποιους δεν πληρώνουν.

  Μου αρέσει!

 2. Είθε να καταλάβουμε όλοι μας την αμεσότητα του προβλήματος που δημιουργεί συνεχώς η κατοχική κυβέρνηση. Όταν ο λαός πεινάει τα αποτελέσματα δεν αργούν να φανούν.
  Οι διαδηλώσεις και οι απεργίες είναι η αρχή της επανάστασης….

  Μου αρέσει!

 3. ρε παιδιά φυσικά και ειναι παρανομο να μην πληρωνεις τα διόδια.
  Και φυσικά κάποιοι θα υποστούν τις συνέπειες
  Δεν ειναι παιχνίδι
  Ειναι αγωνας, όλων μας και πρέπει να πείσουμε και τους υπόλοιπους συνέλληνες. Δεν είναι αγώνας της αριστεράς του ΠΑΜΕ ή της ΝΔ ειναι αγώνας ελεύθερων σκεπτόμενων πολιτών.

  Και τα υπάλληλοι των ξένων δανειστών -δηλαδή η σημερινη σοσιαλιστρικη κυβέρνηση- θα αντιδράσουν δυναμικά. Μην έχετε αυταπάτες, η εξουσία όταν φοβάται αντιδρά πολύ άσχημα και βίαια. Και καποια στιγμη θα πετάξουν και τα υπόλοιπο κοινωνικό τους προσωπείο και θα το κάνουν.
  Ειναι υποχρέωση σε κάθε έλληνα να πει ΣΤΟΠ σε όλους αυτους τους αλήτες που καθημερινά καταστρέφουν τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων χωρίς να κάνουν ούτε μια μικρή έκπτωση για την δική τους.
  Ξεκινά μια νέα «επταετία» και αναρωτηθείτε -‘οπως οι πατεράδες μας- όταν τελειώσουν όλα αυτά και οι σημερινοί δυνάστες βρούν το τέλος που τους ταιριάζει με ποιανού πλευρά θαθέλατε ναστε?
  Με την χουντα ή την δημοκρατία?

  Σιωπή και Πληρωμή σημαίνει συνεργασία με το κατοχικό καθεστώς όπως και τα χρόνια της επταετίας.

  Οτι απολαμβάνουμε σαν κοινωνία το έχουμε κερδίσει γιατί κάποιες προηγούμενες γεννιές μάτωσαν.
  Ηρθε και η σειρά μας. Φυσικά και θα ματώσουν όσοι αντιστέκονται.
  Το ερώτημα όμως είναι ενα τι νοιώθει ο καθένας μας υποχρεωμένος να κάνει για τα παιδιά μας και την πατρίδα μας.

  Μου αρέσει!

 4. Ρε σα δε ντρέπονται τα παλιοτομάρια ( αλλά ποιός την έχασε την ντροπή για να την βρούν αυτοί) Τζαμπατζήδες και τρακαδόρους αποκαλούν τον κόσμο, και δεν ερυθριάζουν κοματάκι τα γαϊδούρια που έχουν καταληστέψει τον τόπο και έχουν και μούτρα και μιλάνε…αλλά γιατί να μην μιλάνε ; αφού 40 χρόνια τώρα έχουν διαπιστώσει πως του Έλληνα τ’αυτί με τίποτα δεν ιδρώνει, ένα χρόνο τώρα ανενόχλητοι – Αριστεροί Δεξιοί και Κεντρώοι – στέλνουν στην εξαθλίωση τον Ελληνικό λαό ( που τα θέλει βέβαια και ο κώλος του ) μέχρι και οι Αιγύπτιοι ξυπνήσανε και τους πήραν με τις πέτρες ……..εδώ όμως είναι Βαλκάνια κύριοι και να σταματήσετε να είστε Τζαμπατζήδες και να κοιτάξετε να πληρώνετε ότι σας επιβάλλει η χούντα του ΠΑΣΟΚ και του ΔΝΤ και της ΕΥΡΩΠΗΣ

  Μια Απορία… Πότε οι Εργατοπατέρες θα καλέσουν τον κόσμο να κάνει το Σύνταγμα Πλατεία Καχρίρ ( καλά το λέω 😉 βρε απορίες που έχει ο κόσμος!!!

  Ρε ωξω ρε ωξω….

  Μου αρέσει!

 5. θα ήθελα να πω ο΄τι αυτο που ζουμε και θα ζησουμε είναι χειρότερο από μία δικτακτορία
  εκεί ο εχθρός είναι φανερός απεναντί σου .Όμως η πνευματική απολυταρχία καλυπτόμενη με το ένδυμα των δημοκρατικών αξιών από πουλιμένους πολιτικάντιδες και κατευθυνόμενα ΜΜΕ έιναι ότι ποιό επικίνδυνο. ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΣΑ ΠΑΝΤΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΕΙΣΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΠΕΤΑΧΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΕΞΩ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ αυτά ως απάντηση και στον Ρέππα ένασ δολιοφθορέας τησ οργάνωσης δεν <>

  Μου αρέσει!

 6. ΜΑΖΙ ΣΑΣ . ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΡΕΠΠΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΤΡΕΧΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ .

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s