ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ από την ΕΘΕΛ, τον ΗΣΑΠ, το ΜΕΤΡΟ και τον ΟΣΕ καλούμε σε Ανοιχτή Συνέλευση το Σάββατο 22/1 στο Πολυτεχνείο 3μμ


http://taxikometopo.wordpress.com/ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ από την ΕΘΕΛ, τον ΗΣΑΠ, το ΜΕΤΡΟ και τον ΟΣΕ καλούμε σε Ανοιχτή Συνέλευση το Σάββατο 22/1 στο Πολυτεχνείο στις 15:00

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Κατόπιν κοινής πρωτοβουλίας συναντηθήκαμε στις 08.01.2011 εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και συγκεκριμένα από την ΕΘΕΛ, τον ΗΣΑΠ, το ΜΕΤΡΟ και τον ΟΣΕ και ανταλλάξαμε σκέψεις και απόψεις τόσο για τις τρέχουσες κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις όσο και για την κατάσταση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η σύγκλιση όλων των συμμετεχόντων στην άποψη ότι ο υποταγμένος «επίσημος» γραφειοκρατικός συνδικαλισμός με το συντεχνιακό προσανατολισμό του δεν έχει ούτε τη δυνατότητα αλλά ούτε και τη διάθεση να συγκρουστεί με την οικονομική και πολιτική εξουσία για να υπερασπίσει τις εργατικές κατακτήσεις, επιβάλλει την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών συγκρότησης ενιαίου μετώπου πάλης των εργαζομένων.

Για να καταφέρουμε όμως να δώσουμε προοπτική στους επερχόμενους σκληρούς μας αγώνες που θα προσλαμβάνουν πλέον χαρακτήρα κοινωνικών αναμετρήσεων πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, καθορίζοντας ταυτόχρονα μέσα από διαδικασίας ανοιχτών συνελεύσεων τους στόχους μας στο έδαφος των οποίων θα συνδιαμορφώνουμε το κοινό πλαίσιο και θα αναπτύσσουμε την κοινή μας δράση.

Θεωρούμε πως βασικοί στόχοι μιας τέτοιας συνέλευσης πρέπει να είναι :

·Κατάργηση τόσο του νόμου (3891/2010) που μεν αφορά τον ΟΣΕ αλλά αποτελεί πρότυπο για όλες τις ΔΕΚΟ, όσο και του πολυνόμου που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Μη εφαρμογή του σχεδίου Νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες.

·Καμία απόλυση – Καμία μετάταξη – Καμία περικοπή μισθού.

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές έχουμε ήδη βιώσει τόσο τη μείωση των μισθών μας όσο και την όξυνση της εργασιακής μας ανασφάλειας.

·Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων του ΜΕΤΡΟ.

Είναι τα πρώτα θύματα της «εξυγίανσης» των μεταφορών και δείγμα του τι μας περιμένει.

·Δεν θα δεχτούμε καμία συρρίκνωση του μεταφορικού έργου. Το κόψιμο γραμμών και ο περιορισμός των δρομολογίων θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των θέσεων εργασίας και την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

·Καμία αύξηση στο ήδη ακριβό εισιτήριο. Οι μεταφορές δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καλούμαστε να ξεπεράσουμε τις όποιες συντεχνιακές λογικές και τα αδιέξοδά τους, υπερασπιζόμενοι τα κεκτημένα μας αλλά και τις λαϊκές ανάγκες. Ενάντια στη φτώχια και τη μιζέρια που μας επιβάλλουν καλούμαστε να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη, τη συλλογική και αδιαμεσολάβητη δράση, για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν.

Καλούμε λοιπόν σε Ανοιχτή Συνέλευση το Σάββατο 22/1 στο Πολυτεχνείο στις 15:00 εργατικές και μη συλλογικότητες, αγωνιστές, όλους τους ενδιαφερόμενους να παλέψουμε από κοινού για την ανατροπή των σχεδίων τους στις μεταφορές. Κάθε νίκη μέσα στο εργατικό κίνημα είναι και δική μας νίκη. Μια νίκη στις μεταφορές είναι νίκη ολόκληρης της εργατικής τάξης.

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s